Ce maşini au primit sportivii medaliaţi la Jocurile Olimpice de la Paris 2024 din partea lui Ion Ţiriac şi cât valorează. Două autoturisme pentru David Popovici

.

Ion Țiriac a demonstrat încă o dată că rămâne un susținător neobosit al sportului românesc, printr-un gest de-a dreptul impresionant. În cadrul unei ceremonii organizate la Țiriac Collection din Otopeni, pe 16 august 2024, sportivii români medaliați la Jocurile Olimpice de la Paris 2024 au fost răsplătiți cu mașini electrice de lux, David Popovici primind chiar două autoturisme.

Ion Ţiriac a oferit 22 de maşini medaliaţilor de la Jocurile Olimpice de la Paris 2024

Într-o atmosferă de sărbătoare, Ion Țiriac a oferit 22 de mașini sportivilor care au dus tricolorul pe podiumul olimpic. Aceștia nu doar că au obținut medalii pentru România, dar au adus și o rază de speranță într-o perioadă în care sportul românesc are nevoie de susținere mai mult ca oricând. „Suntem aici să plătim tributul pe care îl avem, răsplata și respectul acestor oameni care la Paris, în sfârșit, ne-au dat o rază de soare”, a declarat Țiriac. Cu aceste cuvinte, el a punctat cât de importante sunt realizările sportivilor pentru întreaga țară și cât de mult valorează eforturile lor.

Cât valorează maşinile primite de sportivii de la Paris

La ceremonia de la Țiriac Collection, fiecare dintre sportivii români medaliați la Jocurile Olimpice de la Paris a fost răsplătit cu o mașină pe măsura performanțelor sale. În total, au fost acordate 22 de autoturisme, toate fiind modele electrice de la Hyundai, personalizate special pentru fiecare campion.

Campionii cu aur au fost cei mai răsfățați, primind câte un Hyundai Ioniq 5, un model de ultimă generație, cu un preț de pornire de 52.500 de euro. Printre aceștia se numără înotătorul David Popovici, care a obținut medalia de aur la proba de 200 metri liber, și echipajul feminin de opt plus unu la canotaj, format din Maria Magdalena Rusu, Roxana Anghel, Ancuța Bodnar, Maria Lehaci, Adriana Adam, Amalia Bereș, Ioana Vrînceanu, Simona Radiș și Victoria Ștefania Petreanu. Tot la canotaj, Andrei Sebastian Cornea și Marian Florian Enache au fost recompensați cu același model de mașină pentru medalia de aur câștigată la dublu vâsle masculin.

Citeşte şi: Ce alimentație are David Popovici. Cum se menține în formă sportivul: „Cu asta m-am obișnuit de mic”

Citeşte şi: Cine este și cum arată iubita lui David Popovici. Taisia Nițuleasa este pasionată de dans și make-up

Sportivii medaliați cu argint s-au întors acasă la volanul unui Hyundai Kona, un model compact și versatil, evaluat la 25.500 de euro. Printre aceștia se numără Mihaela Valentina Cambei, care a strălucit la haltere, categoria 49 kg, și echipajele feminine de la canotaj: Ancuța Bodnar și Simona Radiș la dublu vâsle, precum și Ioana Vrînceanu și Roxana Anghel la dublu rame. Gianina Elena van Groningen și Ionela Livia Cozmiuc, de asemenea medaliate cu argint la canotaj – dublu vâsle, categoria ușoară, au primit același tip de automobil.

Cei care au câștigat bronzul au fost recompensați cu un Hyundai Bayon, un SUV de dimensiuni reduse, ideal pentru oraș, cu un preț de aproximativ 20.000 de euro. David Popovici a primit încă o mașină pentru medalia de bronz câștigată la proba de 100 metri liber, iar gimnasta Ana Maria Bărbosu a fost premiată cu același model pentru performanța ei la sol.

„Felicit Fundaţia Ţiriac pentru inţiativă şi mi se pare o ideee foarte bună să se implice câţi mai mulţi oameni de afaceri România pentru susţinerea sportului românesc, pentru că avem nevoie şi de asta”, a spus David Popovici în cadrul evenimentului.

Sabrina Maneca-Voinea, locul 4 la Jocurile Olimpice, a primit şi ea o maşină

Un moment special al ceremoniei a fost dedicat gimnastei Sabrina Maneca-Voinea, care, deși nu a urcat pe podium, a impresionat prin performanțele sale la sol, ocupând locul 4 la Jocurile Olimpice de la Paris. Ion Țiriac nu a trecut cu vederea munca și talentul Sabrinei și a decis să o premieze și pe ea cu o mașină, un gest care a arătat că pentru Țiriac, nu doar medaliile contează, ci și efortul și dedicarea.

„Le mulţumesc tuturor celor care mi-aţi fost alături şi familiei Ţiriac pentru tot sprijinul minunat. Vă mulţumesc!”, a spus Sabrina Maneca-Voinea.

Mai mult, Ion Țiriac a păstrat un autoturism Hyundai Ioniq 5 în colecția sa personală și i-a rugat pe sportivi să-l semneze, astfel încât să rămână un simbol al succesului românesc la Paris.

Ce persoane publice au fost prezente la eveniment

La ceremonie au participat nume mari din sportul românesc și nu numai. Printre cei prezenți s-au numărat Elisabeta Lipă, președinta Agenției Naționale pentru Sport, Mihai Covaliu, președintele Comitetului Olimpic și Sportiv Român, dar și campioane precum Simona Halep și Sorana Cîrstea. Fostul mare tenisman Ilie Năstase a fost și el prezent, alături de alte personalități cunoscute, cum ar fi Codin Maticiuc și Bogdan Stelea.

Ion Ţiriac, întâlnire de gradul zero cu prim-ministrul României pentru binele sportivilor

Pe lângă premiile oferite, Ion Țiriac a subliniat în discursul său și importanța investițiilor în sport. El a menționat că a avut o discuție recentă cu prim-ministrul României, care a promis că se va investi în infrastructura sportivă.

Am avut plăcerea să-l văd pe domnul prim-ministru ieri și ne-a promis că ceea ce a scos din gură se face, că încep acum infrastructura și să dea bani și pentru sport. Cred că o să o facă”, a spus Ion Țiriac în cadrul ceremoniei, potrivit gsp.ro.

Gestul lui Ion Țiriac a fost unul deosebit, iar ceremonia de la Țiriac Collection a fost o adevărată celebrare a succesului și a efortului depus de sportivii români la Paris. Cu mașinile lor personalizate, acești campioni se vor întoarce acasă nu doar cu amintiri de neuitat, ci și cu un simbol al recunoașterii lor.

Sursa foto: Instagram, gsp.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton