Ce face și cum arată Tudor Petruț, Șerban din „Liceenii”, la 30 de ani de când a părăsit România

.

Îl mai țineți minte pe Șerban din celebrul film “Liceenii”, premiantul clasei și iubitul Danei? Actorul Tudor Petruț, cel care l-a interpretat pe acel personaj are vârsta de 59 de ani și este stabilit în Statele Unite ale Americii de trei decenii.

El s-a căsătorit în 1989 cu o americancă de origine română și s-a mutat cu ea peste Ocean, unde și-a întemeiat o familie. Actorul are doi băieți, dar a divorțat de soție după doar cinci ani de mariaj. Tudor Petruț s-a recăsătorit, tot cu o româncă.

„Nimic nu e ușor în America, mai ales în California”

„Pe vremea studenției am cunoscut o americancă, studentă a Universității din București. Ne legau și niște relații de familie mai vechi. Apoi s-a născut primul nostru băiat. După ce am absolvit am stabilit, cel puțin pentru început, că e mai bine să creștem copilul în SUA decât în România post-decembristă. A urmat al doilea băiat și, fiind tată a doi copii născuți în America, a trebuit să mă stabilesc definitiv alături de ei”, a declarat Tudor pentru fanatik.ro.

Citeşte şi: Câți bani au primit Ștefan Bănică Jr. și Oana Sârbu pentru „Liceenii”

Citeşte şi: Ștefan Bănică, despre noua serie „Liceenii”: „M-am amuzat văzând declarațiile doamnei Irina Margareta Nistor”

Citeşte şi: Cesonia Postelnicu, Geta din „Liceenii”, despre momentele grele din trecut: „Eram 40 de copii în camera în care dormeam”

Citeşte şi: De cine a fost îndrăgostită de fapt Oana Sîrbu în vremea când filma „Liceenii”

„Ea nu ar fi vrut să stea în România”

Motivul divorțului de prima soție a fost pentru că ea nu își dorea să se mute și să stea în România.

“Pentru că am avut șansa să devin tată. Un moment absolut extraordinar și băiatul meu cel mare s-a născut în America, după care mama lui l-a adus în România ca bebeluș, am terminat amândoi facultatea în 1990 și am realizat că sentimental, emoțional și, chiar pragmatic, ea nu ar fi vrut să stea în România”, a declarat actorul în podcastul “Altceva”, găzduit de Adrian Artene.

După divorțul de prima soție, Tudor Petruț s-a reprofilat și a intrat în învățământ, devenind profesor de matematică la un liceu din Santa Ana, din Los Angeles. Dar nu a renunțat definitiv la film și a fost consilier pe platourile de filmare ale celebrei producții a lui Francis Ford Coppola, “Bram Stoker’s Dracula”, dar și pentru alte filme. În plus, el a jucat și în diverse reclame.

Actorul povestea în urmă cu un an că adaptarea în SUA nu a fost tocmai ușoară, dar a avut avantajul că vorbea bine limba engleză și a avut acolo mulți prieteni de origine română.

„Am descoperit micro-lumi fascinante”

“Nimic nu e ușor în America, mai ales în California. Ca să nu mai vorbim de- așa cum o numesc mereu – “jungla” din Hollywood. Un mare avantaj a fost că vorbeam engleză de la început și mi-a fost mai la îndemână să înțeleg dinamica social-culturală. Apoi am avut șansa să am mulți prieteni de origine română, care au fost mereu un suport moral și o sursă de umor îndulcitor.

Am călătorit mult prin America de Nord și am descoperit micro-lumi fascinante. Și am descoperit frumusețile țării de adopțiune, altfel decât prin filme și seriale de televiziune. Până la urmă iată că am locuit mai mulți ani în California decât în București, orașul meu natal. Asta nu mă face mai puțin român, ci doar un acomodat român-american!” – a precizat actorul, pentru aceeași sursă menționată anterior.

Tudor Petruț a mai spus că nu și-a îndemnat băieții să se îndrepte spre lumea artistică și actorie. Unul dintre ei, Ștefan, este om de afaceri și lucrează în domeniul imobiliarelor, iar celălalt, Alexandru, este impresar/manager sportiv, partener într-o agenție din New York.

Foto – Facebook

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton