Andra, probabil cea mai îndrăgită cântăreață din România, spune că zâmbește mult. Și că a învățat de copil cât de folositor este un zâmbet cald, deschis, curat. Cu ocazia noului ei rol, de ambasador al zâmbetului în cadrul campaniei de "România merită zâmbete Colgate", Unica a întrebat-o despre ce rol joacă zâmbetul în viața ei și despre cum își îngrijește ea dantura.
Cu excepția celor dragi din viața ta, ce te face să zâmbești?
Zâmbesc efectiv când mă întâlnesc cu oameni pe stradă. Nu știu de ce… Simt că trebuie să transmit o stare de bine, să fim cu toții mai fericiți. Cred că, dacă fiecare dintre noi am face chestia asta, să transmitem o energie de bine, așa, o stare de bine, vom trăi mai bine. Chiar dacă sunt multe care nu sunt rezolvate. Dar, parcă dacă pleacă o fericire din interiorul nostru, poate schimbăm ceva. Cred că zâmbetul, energia bună și optimismul ne-ajută.
Într-un top al atributelor frumuseții, pe ce loc ai pune zâmbetul? Este zâmbetul o armă de seducție?
Pe Primul! E esențial să avem grijă de zâmbetul nostru. Mai ales fetele, suntem destul de exigente și, când vedem un băiat, prima dată ne uităm la zâmbetul lui. Dacă facem un sondaj acum, din zece fete, vei vedea că primul lucru la care ne uităm toate la un bărbat este zâmbetul lui.
Ce-ți amintești despre primele vizite la stomatolog?
Mai ales într-un oraș mic, cum e Câmpia Turzii, de unde vin eu, e esențial să vină cineva să te învețe să-ți îngrijești dantura, să vezi un exemplu bun în casă. Nu știu cât de des mergeam la dentist pe când eram copil, dar apoi, ca adolescentă, mi-am dat seama că altfel se cuceresc băieții dacă ai un zâmbet cald, frumos și curat. Deci mergeam la stomatolog de bună voie, fără îndrumarea părinților. Îmi doream să am dinții curați. Pe atunci nu știam de alte artificii de îngrijire, de tehnici de albire, dar un detartraj tot făceam. Cred că e esențial să știi de mic să ai grijă de igiena orală. Sigur că apoi, ca orice om care caută să devină mai frumos, să aibă grijă de el, am apelat la anumite proceduri. Acum s-au inventat atâtea paste de dinți care te ajută să ai grijă de dantură, să nu mai fie nevoie de cine știe ce aparatură, încât e mai simplu.
Preferi periuța electrică sau manuală, clasică?
Și, și. Deși am auzit că unii recomandă mai mult periuța electrică. Știu că, până la o anumită vârstă, copiii nu au voie să folosească periuță electrică, dar David, care are acum șase ani, o folosește deja de vreun an. A văzut la noi și și-a dorit și el.
Ai vreun truc prin care îi convingi pe copii să nu uite să se spele pe dinți?
Când al aveam doar pe David, în fiecare dimineață ziceam: hai, toată lumea la spălat pe dinți. Acum, de când avem doi copii, nu mai e nevoie. Eva îl vede pe David și merge și ea la spălat pe dinți, fără ca noi s-o forțăm să facă asta. Eva are un scăunel pe care se urcă pentru a ajunge la chiuvetă, pentru că e tare mică, dar vrea să se spele singură. Sigur că noi suntem acolo, să o îndrumăm – mai dă acolo, mai în spate, mai în față…
În cadrul campaniei, Colgate, cu ajutorul voluntarilor de la Crucea Roșie, va oferi consultații stomatologice gratuite pentru elevii din 20 de orașe mici. Pentru a participa la consultații, elevii trebuie să fie programați de către părinți sau tutori. Informații complete pe www.zambetecolgate.ro.