Ce alimentație are David Popovici. Cum se menține în formă sportivul: „Cu asta m-am obișnuit de mic”

.

David Popovici (19 ani) a devenit primul bărbat înotător din România care a câștigat aurul olimpic, după ce luni seară a obținut cel mai bun timp la proba de 200 metri liber, la Jocurile Olimpice de la Paris. Sportivul sportiv a dezvăluit că, pe lângă antrenamente, are și un stil de viață sănătos.

Cum se menține în formă David Popovici

David Popovici a reușit să câștige prima medalie de aur pentru România la Jocurile Olimpice de la Paris, luni seară, la proba de 200 metri liber, după ce l-a întrecut cu două sutimi pe britanicul Matthew Richards. Tânărul sportiv care a făcut mândră o țară întreagă muncește din greu pentru a ajunge la aceste performanțe și are un stil de viață sănătos.

În urmă cu ceva timp, David a dezvăluit ce obișnuiește să mănânce la micul dejun și după antrenamente pentru a se menține în formă.

„Mănânc bine dimineața. Mănânc cu ochii închiși, ca să dorm la loc, o fac de mic și văd că funcționează la mine”, a afirmat David Popovici în anul 2021.

Citește și: David Popovici, înainte de Jocurile Olimpice de la Paris: „Nu lăsa succesul să ți se urce la cap și nici eșecul să îți coboare la inimă” / Exclusiv

Citește și: Cine este și cum arată iubita lui David Popovici. Taisia Nițuleasa este pasionată de dans și make-up

Potrivit tatălui sportivului, meniul său este format dintr-un iaurt mare, amestecat cu banane, chia, miere și fulgi de ovăz. La acestea se adaugă fructe uscate precum migdale şi curmale.

„Într-o zi obișnuită mă trezesc cu două ore înainte de antrenament pentru a mânca, pe la 04:30. Este un obicei mai special, funcţionează la mine… Să am timp să se digere mâncarea, dar să şi mănânc destul. Mai întâi am sală, la 06:30, apoi primul antrenament, de la 07:00”, spunea sportivul.

Care este alimentul la care sportivul nu poate renunța

David Popovici a dezvăluit și care este preparatul pe care îl adoră și la care nu poate renunța sub nicio formă.

„Mâncarea mea preferată e cea pe care o mănânc imediat după un antrenament când știu că am muncit foarte mult, e important să mănânci imediat după ce ai depus un efort intens. Acela e momentul în care mă simt cel mai bine mâncând ceva. După antrenament mănânc un sendviș cu pâine integrală, unt, cașcaval bio, o felie de șuncă de porc mangalița – proteină animală, dar o aleg atent. Și lapte în care mai pun scorțișoară, ovăz și miere. Cu asta m-am obișnuit de mic“, a povestit David Popovici în cadrul unui interviu pentru Starea Nației.

Citește și: Cine sunt părinții lui David Popovici, cu ce se ocupă și ce sacrificii au făcut pentru sportiv

Citește și: Cum arată fiica lui Marius Tucă. Daria a împlinit 26 de ani, iar jurnalistul i-a dedicat o poezie. „Cum viața mă răsfață zi de zi!”

Tatăl sportivului, Mihai Popovici, a dezvăluit că niciodată nu a pus presiune pe fiul lui și întotdeauna l-a „răsfățat” după competiții cu prăjitura preferată a acestuia.

„Dacă mă gândesc acum primele condiții pe care le-am creat au fost în momentul în care am decis că nu va exista contextul de presiune. David mergea de plăcere la bazin. Nu pentru noi, ci pentru că vrea el. I-am întreținut foarte tare starea asta, nu l-am întrebat niciodată pe ce loc a ieșit, sau va ieși, ce a făcut sau ce va face. Iar prăjitura de de după concurs era garantată indiferent pe ce loc ieșea în concurs, oprirea la cofetărie era inevitabilă. Era o anumită cofetărie, iar lui David îi plăcea o anumită prăjitură, pe care o căpăta de fiecare dată”, a povestit Mihai Popovici.

David Popovici s-a calificat în finala de 100 metri liber de la Jocurile Olimpice, ce se va desfășura în această seară.

Vezi în Galeria FOTO de mai sus mai multe imagini cu David Popovici

Sursă foto: Facebook

Google News Urmărește-ne pe Google News

PE ACELAȘI SUBIECT
   
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton