Câți bani au dat Ana Baniciu și Dan Badea pentru reveni din Israel: „Asta nu se spune la televizor” / Video

.

Mai multe vedete se aflau în Israel în momentul în care țara a fost atacată de gruparea palestiniană Hamas. Printre acestea se numără Ana Baniciu și soțul ei, Edy Kovacs, Raluka, Ruby și Dan Badea și soția lui, Mădălina. O parte din ei au reșit să revină în România, însă, spun ei, după ce au plătit un preț mare pentru biletele de avion.

Ana Baniciu și Dan Badea se află prin cei care au reușit să se întoarcă acasă, la scurt timp după ce au început bombardamentele în Israel. Aceștia au povestit că au trecut prin clipe de groază, rachetele căzând în apropiere de locurile în care ei erau cazați, fiind nevoiți să se ascundă în buncăre, alături de localnici.

Câți bani a dat Ana Baniciu pentru a putea pleca din Israel

La o zi după ce s-a întors acasă, Ana Baniciu, care s-a căsătorit în urmă cu o săptămână cu Edy Kovacs, a povestit că drumul spre România nu este așa cum este prezentat la posturile de televiziune. Potrivit acesteia, deși cei de la Consulatul României în Israel fac tot posibilul pentru a-i ajuta pe românii aflați acolo, ei nu se ocupă și de plata biletelor de avion.

„Sunteți obligați să sunați la ambasadă și la Consulat să anunțați că sunteți acolo, pe teritoriul Israelului și că vreți să plecați. Fiți atenți și pe Facebook-ul TAROM-ului și la ei pe site, noi am văzut pe Facebook în acea seară că au postat că organizează niște curse înspre București. Înțeleg că mai este una mâine seară (n.r. 10 octombrie). Pentru consulat este foarte dificil să găsească disponibile ca să poată zbura TAROM-ul de acolo, de aceea sunt atât de puține zboruri, presupun, dar ce era de menționat și important și nu s-a auzit la televizor până acum, este că acest bilete costă”, a povestit Ana Baniciu pe pagina sa de Instagram.

CONȚINUT VIDEO UNICA

Citește și: Ana Baniciu, surprinsă de război, în Israel: „Am realizat cât suntem de mici”

Citește și: Dan Badea și soția lui, Mădălina, în Israel la declanșarea războiului. „Am fost sub o ploaie de rachete” / Video

„Am plătit 350 de euro de persoană”

Aceasta a subliniat că biletele de avion dinspre Israel spre România nu sunt gratis.

„Nu sunt gratis. Știu că sunt foarte mulți pelerini care nu își permit să achiziționeze aceste bilete. Așadar, sunt mulți pelerini acolo care au venit în pelerinaj, evident că au plătit un pachet care conținea și biletul de întoarcere, și nu mai au bani să se întoarcă presupun. Aici o să intervină statul și Guvernul României să îi ajute pe oamenii ăștia să se întoarcă. Însă, liniile TAROM sunt linii normale absolut, se plătește”, a explicat ea.

„Am plătit 350 de euro de persoană, adică 3.500 de lei amândoi, de cuplu, pentru biletul de întoarcere”, a precizat Ana Baniciu.

„Asta nu s-a auzit la televizor până acum, se aude doar că Guvernul susține TAROM-ul și trimite aeronave acolo, doar că să știți că dacă ajungeți în aeroport trebuie să aveți banii ăștia, altfel nu puteți zbura, nu puteți să vă achiziționați biletele. E foarte simplu”, a mai spus artista.

CONȚINUT VIDEO UNICA

Citește și: Ruby, noi informații din Israel. Solista încă se află în Tel Aviv. „Ne temem de ce s-ar putea întâmpla” / Video

Citește și: Raluka, momente de panică în Israel, după bombardamentele palestinienilor: „Am intrat într-un buncăr” / Video

Dan Badea a dat 2.000 de dolari

De asemenea, Dan Badea a confirmat spusele Anei Baniciu. Invitat în emisiunea Xtra Night Show, comediantul și soția lui au povestit cum au fost nevoiți să plătească 2.000 de dolari pentru a se putea întoarce în România.

Fostul prezentator al emisiunii iUmor a explicat cum a trecut prin clipe îngrozitoare, crezând că va rămâne blocat în zona de război, după ce mai multe zboruri au fost anulate. În același timp, autoritățile din România i-au anunțat că trebuie să plece cât mai repede posibil din Israel.

În cele din urmă, cuplul a reușit să ia un zbor spre Dubai, iar de acolo au ajuns în România. Per total, Dan și Mădălina Badea au fost nevoiți să scoată din buzunar suma de 2.000 de dolari.

„Pe drum spre aeroport am găsit patru bilete la o companie să plecăm spre Iași. Le-am luat. Era o coadă de mașini enormă înspre aeroport, și erau împărțite spre terminalul 1 unde era compania asta sau încoace la terminalul 3, de unde plecau multe alte companii”, a povestit Dan Badea în emisiunea lui Dan Capatos.

„Mi-a venit mesaj să s-a anulat zborul. Atunci am început să ne panicăm. Erau mii de oameni. (…) Nu mai contează, undeva la 1.000 de dolari a fost un bilet. Dar nu mai conta”, a precizat el.

Duminică dimineață, gruparea palestiniană Hamas a atacat Israelul cu peste 5.000 de rachete, sute de oameni pierzându-și viețile.

Vezi în Galeria FOTO de mai sus mai multe imagini cu Ana Baniciu și Dan Badea

Sursă foto: Instagram

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton