Câți bani a câștigat Loredana Groza pentru 1.5 milioane de discuri vândute în comunism și ce relație a avut cu Ion Caramitru: „Era frustrant”

.

Loredana Groza (53 de ani) are o carieră impresionantă de aproape patru decenii. În primul interviu de tip podcast oferit, artista vorbește despre câteva dintre momentele care i-au marcat cariera muzicală. Printre acestea se numără relația cu Ion Caramitru, succesul răsunător al piesei „Bună seara, iubito” și interzicerea sa pe micul ecran de către regimul comunist.

Invitată în podcastul „Fain&Simplu”, găzduit de Mihai Morar, Loredana Groza a vorbit despre banii câștigați după ce a vândut un milion și jumătate de discuri, dar și despre depresia experimentată după ce a fost interzisă pe TV.

Au fost Loredana Groza și Ion Caramitru într-o relație?

Piesa „Bună seara, iubito” a transformat-o pe Loredana Groza dintr-o tânără de 18 ani talentată și pasionată de muzică într-un adevărat idol al generației sale și nu numai. Producătorul Adrian Enescu a remarcat-o pe Loredana la un festival de muzică unde a cântat o piesă rock.

A invitat-o la studio și, după o primă piesă înregistrată, i-a propus să lanseze un album. Pe acest album se afla și piesa „Bună seara, iubito”. Deși pe aceeași piesă recită și Ion Caramitru, Loredana și actorul nu s-au cunoscut timp de doi-trei ani de zile după lansarea melodiei.

Citește și: De ce evită Loredana Groza vacanțele și care este bijuteria de care nu se desparte: „Viața merită trăită”/ Exclusiv

„Nici nu l-am cunoscut ani de zile. Doi, trei ani de zile. Piesa era deja ca un imn, pe buzele tuturor. Toată lumea mă întreba. Auzisem povești că am trei copii cu Caramitru, că e amantul meu. Că a divorțat pentru mine. Tot felul. Gura șanțului era mai puternică decât orice gură. Eram extrem de rușinată de toate aceste bârfe. Trăind într-o Românie comunistă, lucrurile acelea mă afectau. Nu eram antrenată să mă detașez de lucrurile astea cum sunt acum. Era frustrant. Mai ales pentru părinții mei, mai frustrant poate”, a declarat Loredana Groza, în podcastul „Fain&Simplu”.

Cum s-au cunoscut Loredana Groza și Ion Caramitru

Ulterior, într-o vară următoare, Loredana Groza susținea un concert cu biletele sold out, pe litoral. În momentul în care a început să cânte piesa „Bună seara, iubito”, pe scenă a apărut Ion Caramitru.

„Sala, nu pot să zic ce a fost… Eu am fost absolut șocată. Surpriza mea a fost uriașă, colosală, dublată, triplată de șocul pe care l-a avut sala. A fost un moment istoric pentru mine, pentru că ne-am întâlnit. Din momentul ăla am creat o relație foarte frumoasă, am fost într-un turneu prin tot Ardealul cu muzică și poezie. S-a dovedit un om extraordinar și un artist desăvârșit”, a mai dezvăluit Loredana Groza, pentru sursa citată.

Citește și: Loredana Groza, filmare la sala de fitness în timp ce își lucrează abdomenul. Cum a fost surprinsă diva / Foto

Momentul Revoluției a fost o „eliberare fantastică” pentru Loredana Groza, care anterior fusese interzisă pe micul ecran de către regimul comunist, din cauza unui ruj de o culoare stridentă, „nedemnă pentru niște tinere comuniste“.

„Pentru mine a fost o depresie foarte mare ultima perioadă a comunismului. Mi se părea că nu mai am niciun viitor ca artist. Eram într-o cumpănă a vieții foarte mare. Nu aveam cum să mai evoluez”, a mai povestit Loredana Groza, în podcastul lui Mihai Morar.

Citește și: Papucii din blană de oaie cu care Loredana Groza a făcut furori printre „fashioniste”. Cât costă perechea

Câți bani a câștigat Loredana Groza pentru 1.5 milioane de discuri vândute în comunism

Anterior interzicerii sale pe TV, Loredana Groza a vândut albumul „Bună seara, iubito” într-un milion și jumătate de exemplare. „Record absolut, discuri cumpărate fizic. Și costa ceva. Dar nu m-am așteptat să mă îmbogățesc”, a mai spus Loredana. Artista a primit 2.400 de lei, salariul mamei sale de învățătoare, pentru respectiva performanță.

„Nu de-asta eram deprimată. Aveam posibilitatea să câștig bani din concerte. Având trei concerte pe zi făceam cinste la toată școala în pauza mare la liceu. Le cumpăram bilete de autobuz. Nu asta era problema. Eram extrem de generoasă pentru că aveam bani și nu aveam ce să fac cu ei”, a mai spus Loredana, pe YouTube.

Loredana Groza a privit acea experiență ca o șansă importantă și nu a considerat că trebuia să fie plătită. Pentru ea cel mai mult a contat că avea un album care-i purta numele.

Foto: Instagram/Loredana Groza

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton