Cătălin Măruță: „Cu toată sinceritatea, mereu am încercat să iau cele mai bune decizii, să ofer divertisment, pe care oamenii îl doresc”

.

Volubil și mereu cu vorbele la el, Cătălin Măruță ne oferă bună dispoziție, povești de viață extraordinare și subiecte fierbinți, cu fiecare emisiune difuzată la Pro TV.

A lansat pe YouTube podcastul „Acasă la Măruță”, așa că am stat de vorbă cu el și am aflat ce stă în spatele unei bune organizări, dar și ce nu ar face niciodată pentru audiență.

Emisiuni, familie, proiecte personale… Spune-ne cum arată o zi obișnuită de „alergătură” pentru tine.

Ziua mea începe întotdeauna devreme. Încep cu grădiniță și școală, adică îi duc pe copii și, pe drum, mai stăm de vorbă, ascultăm muzică. Urmează diverse alte întâlniri și pregătirea pentru emisiunea live. După aceea mă ocup de podcast: mă uit pe montaje, adică episoadele aproape gata de a fi publicate, mă gândesc la următorii mei invitați, dau telefoane și stabilesc date pentru înregistrări. De obicei, înregistrez seara. Seara, dacă am o zi mai ușoară, îi prind și pe copii treji, luăm cina împreună, ne jucăm. Dacă ajung târziu, o prind doar pe Andra și stăm împreună. Nu îmi dau seama cum trece timpul!

Sunt 13 ani de când ești prezentatorul show-ului „La Măruță”. De ce momente-cheie îți amintești de-a lungul timpului și cum te simți acum, după atâtea ediții de succes?

În 13 ani am realizat multe emisiuni care mi-au rămas în suflet și mă gândesc acum, de exemplu, la eforturile echipei de a-l introduce pe Radu Beligan în Cartea Recordurilor la categoria Cel mai longeviv actor încă în activitate pe scena unui teatru, când a împlinit 95 de ani. Ca să răspund la toată întrebarea: mă simt împlinit cu cariera mea. Sunt bucuros că am reunit oameni în platou, că am făcut telespectatorii să râdă sau să se emoționeze, sunt mândru că am putut să strâng mâna unor persoane valoroase, pe unele să le prezint chiar eu publicului prima oară.

Ești foarte atent la public și te preocupă constant fidelizarea lui. Ce nu ai face niciodată pentru audiență?

Sunt, într-adevăr, atent la dorințele publicului și sunt conștient de faptul că suntem dependenți de interesul lor. Când ești în lumina reflectoarelor, chiar filmând în regim de live zi de zi, nu mai vezi lucrurile în mod obiectiv și deciziile pe care le iei pot fi văzute cu alți ochi după un timp. Aș vrea să răspund că nu aș face asta sau asta, dar în fiecare moment al vieții această listă poate arăta diferit. Cu toată sinceritatea, mereu am încercat să iau cele mai bune decizii, să ofer divertisment, pe care oamenii îl doresc.

Revistele, ziarele tipărite se transformă acum, în era digitală. Însă și televiziunile se adaptează cu noi formate de emisiuni. Tu ce simți – până când ne vom reinventa?

Poveștile ne învață, poveștile ne leagă, poveștile ne liniștesc sau ne amuză. Puține s-au schimbat în mod fundamental de la apariția radioului și a televiziunii. Sigur, în social media toți avem acces mai ușor la artiștii preferați, vedem pozele și story-urile sau vlogurile lor, dar producția de televiziune oferă în continuare divertisment de altă anvergură. Cred că emisiunile TV nu trebuie să se schimbe în funcție de trendurile din digital, ci să se diferențieze mai bine: bugete mari, valoare de producție ridicată, formate iubite și, probabil cel mai important, echipe de creație și producție cât mai puternice.

Citește și:
Sînziana Iacob a născut. Ce nume deosebit a ales pentru fiul ei
Denisa Filcea, soția lui Flick, răspuns dur la acuzațiile Oanei Zăvoranu
Alexandra Velniciuc și Șerban Puiu formează un cuplu de 20 de ani. „Ca să poți trăi cu cineva trebuie să…”
Vloggerița Mimi, în ipostaze îndrăznețe pentru a da o lecție tinerilor: „Învață să te iubești pe tine!”

Iei zilnic contact cu o mulțime de oameni. Uneori, unii dintre ei îți pot lăsa o încărcătură energetică mai heavy, mai mare. Cum te ferești de aceste „atacuri”?

Simt că preiau din emoția din platou, așa este. Nu le-aș numi atacuri, este firesc, dacă ești empatic, să fii influențat de ce auzi. Pentru că, în general, avem subiecte pozitive, vești bune, umor, plec foarte binedispus din platou. Când mă simt trist sau stresat, cum se întâmplă probabil multora când pleacă de la muncă, mă detașez treptat, vorbind cu cei dragi.

Cum ți-a venit ideea seriei de podcasturi „Acasă la Măruță”? Cum e publicul tău aici?

De mai bine de un an și jumătate pregătisem platoul, vorbisem cu câțiva colaboratori pentru a începe filmările, căutam un titlu potrivit, lucram la lista de invitați. Au tot apărut lucruri, însă tot am amânat lansarea. La un moment dat mi-am dat seama că nu mai vreau să amân nici măcar o zi! Cred că publicul meu este format din telespectatori ai emisiunii care căutau și altceva, un altfel de format, o discuție mai așezată, fără presiunea timpului, a pauzelor de publicitate, dar și un public nou care are un alt fel de program și nu ar putea urmări emisiunea în timpul zilei, însă caută divertisment și îl găsește online. Văd în comentarii, iar demograficele o confirmă, că e un public mai tânăr, în medie, decât cel de la TV.

Cum alegi invitații? Te organizezi din timp sau destul de spontan?

Mă gândesc la invitați din timp. Înregistrările le programez astfel încât să avem timp și de montaj, dar încerc să nu fac planuri pe următoarele luni, pentru că totul se schimbă de la o zi la alta și un interviu luat azi poate fi depășit peste două luni. Sunt probabil foarte influențat de ritmul de TV live. Suntem cinci persoane în echipă.

De unde te inspiri? Ce podcasturi urmărești?

Cel mai mult mă ajută experiența acumulată în mulți ani de radio și televiziune. Formatele nu mi-au permis, în general, să fac interviuri atât de ample, să discut mai bine de o oră sau două cu un singur invitat. Îmi place asta. Cunoscând multe persoane din showbiz, mi-am propus ca pe unele să le prezint altfel, să le dau o șansă utilizatorilor de a le cunoaște mai bine. Apreciez și alte podcasturi din România și din afară, dar timpul nu îmi permite să ascult multe pe care mi-aș dori, sunt în urmă cu episoadele.

În final, numește trei pasiuni care îți dezvăluie personalitatea și despre care lumea nu prea știe. 🙂

Să gătesc, să pescuiesc, să petrec timp în natură, cu cortul.

Ultima modificare iunie 4, 2021 10:11 am

PE ACELAȘI SUBIECT
    
Vedete din Romania Vedete internationale