Cătălin Botezatu, desemnat „regele modei românești” în Dubai: „Sunt mândru că am cucerit și lumea arabă” / Exclusiv

.

Designerul Cătălin Botezatu, în vârstă de 57 de ani, a fost desemnat „The best fashion designer of Romania, în cadrul DIAMOND Fashion Week, un eveniment monden desfășurat, recent, în Dubai.

Cătălin Botezatu, desemnat „The best fashion designer of Romania în Dubai

Evenimentul DIAMOND Fashion Week Dubai 2024 a adus în prim-plan excelența în industria modei, iar Cătălin Botezatu a strălucit în lumina reflectoarelor, fiind premiat pentru contribuția sa remarcabilă în domeniu. Cu o carieră impresionantă și creații care au fascinat publicul din întreaga lume, designerul a fost numit regele modei românești în Dubai.

„Sunt onorat că am fost desemnat și la Dubai, nu este prima oară, pentru că am primit foate multe premii în Emirate și la Dubai, dar titulatura de „rege al fashion-ului” și încă un premiu oferit în cadrul acestui eveniment minunat m-au onorat. Am primit-o, ca de fiecare dată, ca o încununare a muncii mele și pe plan internațional. Eram rege și-n România, eu cred că e bine să fim regi sau șeici, după teritoriu, și-n alte tări.” a declarat Cătălin Botezatu, pentru Unica.ro, despre cel mai recent premiu primit în Dubai.

„Sunt singurul creator român și poate și din lume care a făcut prezentări pe toate continentele”

De-a lungul carierei, Cătălin Botezatu declară că a primit peste 200 de premii internaționale, prin care i-au fost recunoscute munca și pasiunea investite în fiecare colecție lansată.

„Sunt aproape 220 de premii internaționale, nu mai vorbim de diplome, distincții, pentru că într-adevăr sunt singurul creator român și poate și din lume, care a făcut prezentări pe toate continentele, în toate țările, în toate orașele mari ale lumii. Shooting-uri photo, filmări datorate emisiunilor pe care le-am produs, Next Top Model, Supermodels. Deci, multe premii naționale și internaționale.

Dacă ar fi să evaluez în bani premiile și naționale, dar și internaționale, probabil că, ipotetic vorbind, pentru că nu am primit bani pentru ele, dar ipotetic și din punct de vedere al ego-ului meu, aș fi billionaire, cu multe, multe, multe bilioane, pentru că ele valorează foarte mult, cel puțin pentru mine și nu în ultimul rând pentru fanii mei.” a precizat, pentru Unica.ro, Cătălin Botezatu despre colecția lui de premii.

În cadrul evenimentului DIAMOND Fashion Week Dubai 2024, designer-ul a încântat publicul cu trei prezentări de modă, printre care surpriza a fost o colecție de rochițe pentru fetițe, unde modele din România au delifat cu talent pe podiumul de la etajul 73 al locației.

„În seara în care am fost premiat și am avut cele trei prezentări la hotel SLS am purtat bocanci Alexander McQueen, pantaloni Viggo, dar o altă tăietură bineînțeles, apoi bluza din partea de sus un brand japonez, iar pe deasupra, iar am folosit o suprapunere, un parpalac făcut de designer-ul Toia și ochelari Balenciaga.

Am avut o serie de accesorii Casablanca, bijuterii cu pietre prețioase și diamante de la Cartier, brățările care nu-mi lipsesc de la mână, ceasul Rolex, inele Alexander McQueen, Boucheron, Bottega Veneta.” a precizat, pentru Unica.ro, Cătălin Botezatu.

Cătălin Botezatu, despre succesul lui internațional: „Mă onorează”

Carisma, dar și eforturile constante de a aduce în prim-plan frumusețea autentică și rafinamentul în creațiile sale l-au propulsat pe Cătălin Botezatu în rândul marilor nume din industria modei.

„Pentru asta muncesc, de altfel prezentările mele au devenit mai dese peste hotare și am punctat locații inedite în toată lumea. Am avut șansa anul trecut să fac o prezentare la Acropole în fața a 6000 de persoane, apoi tot la Atena într-o celebră sală cu 2000 de persoane. Peste tot prin lume sunt primit bine și deja lumea mă cunoaște, aparițiile mele sunt extrem de frecvente, de ani și ani de zile pe Fashion TV, multiple premii oferite de Fashion TV, mă onorează.

La Dubai am făcut foarte multe prezentări de-a lungul timpului, să nu uităm că am filmat odată timp de o lună pentru Next Top Model în toate locațiile celebre din Dubai, dar în ultimii ani am făcut prezentări în SLS, la Palazzo Versace, în noul hotel Fairmont, de asemenea am fost singurul creator care a făcut o prezentare și a beneficiat de tot ce înseamnă strategia de show a celebrului Cirque du Soleil din Dubai. Numărul prezentărilor la Dubai cred că a depășit de mult 50, la fel și premiile. Am făcut și foarte multe show-uri, și foarte multe shooting-uri pe tot teritoriul Emiratelor.

„Sunt mândru că am cucerit și lumea arabă”

Apoi afacerile mele și faptul că mă vând în niște mall-uri celebre și în niște magazine înseamnă că am reușit, ceea ce este foarte, foarte important pentru un designer. Alături de mine mai sunt câțiva designeri români, denotă că românii sunt puternici și că sunt vandabili peste tot. Asta se vede când mergem și la târgurile internaționale, când foarte mulți români iau comenzi din toată lumea, dar mai ales din Middle East.

În ceea ce mă privește, am cucerit lumea arabă cu mulți, mulți ani în urmă prin creațiile mele, apoi prin activitățile pe care le am și nu în ultimul rând prin faptul că demonstrez și vreau să demonstrez în continuare că sunt un profesionist. Sunt mândru că am cucerit și lumea arabă și pot spune că da, pe toate continentele am reușit să fac sute de prezentări, ceea ce este cea mai mare realizare și cea mai mare bogăție a mea.” ne-a declarat designer-ul.

Cătălin Botezatu comentează ținutele purtate de vedete la Untold Dubai

Cătălin Botezatu nu a lipsit nici de la prima ediție a festivalului Untold Dubai, desfășurată în perioada 15-18 februarie 2024.

„La Untold am avut ținute de brand, ținute aparținând designerilor internaționali, ținute făcute de mine și de colegii mei, am făcut combinații. În prima zi, de exemplu, am fost îmbrăcat de la brand-ul Casablanca. În a doua seară am purtat Alexander McQueen în picioare cu pantalon Viggo, tricou Cătălin Botezatu peste care am suprapus un pulover Toia executat de un designer celebru care realizează aceste pulovere pentru cei din LA, inclusiv pentru Jennifer Lopez, ținuta am asociat-o cu un brand de ochelari Cazal.” a precizat Cătălin Botezatu.

Designerul vestimentar a analizat și ținutele purtate de vedetele România care s-au distrat la Untold Dubai, eveniment la care au participat 50.000 de mii de persoane.

„La Untold au fost foarte multe vedete din România. Alina Eremia tot timpul a avut niște apariții spectaculoase, la fel Giulia Huidu, Amalia Năstase. Bărbații s-au îmbrăcat mai sport, mai casual, au fost și câțiva care s-au îmbrăcat foarte, foarte fashion. Alina Ceușan și Carmen Grebenișan extraordinar de fashion și extraordinar de frumoase. În primul rând, ele sunt frumoase prin excelență și au avut grijă – de la machiaj, aspectul feței, până la ultimul accesoriu – să fie perfecte.

Și băieții arătau foarte bine. Cabral, cu statura lui impunătoare, a fost foarte friendly în fiecare seară, de altfel și pe Codin l-am văzut foarte frumos îmbrăcat, Huidu foarte bine îmbrăcat, toată lumea a respectat evenimentul și organizatorii. Și, cum spun eu, și-au dat doctoratul în haine, pentru că asta înseamnă să te respecți în primul rând pe tine și apoi pe ceilalți.

”Alexandre Eram, un bărbat în adevăratul sens al cuvântului

O personalitate marcantă și care denotă stil, eleganță și masculinitate este Alexandre Eram, soțul Andreei Esca. În fiecare seară a fost debordant. Este un bărbat extrem de inteligent, un simț al umorului fantastic, un bărbat în adevăratul sens al cuvântului, care știe să-și poarte maturitatea cu demnitate și care este un personaj, ca și Andreea Esca, un personaj plăcut, în situații de genul ăsta, e un om de afaceri complet și complex, dar pe de altă parte ambii sunt o pereche care știu să se distreze și să guste efectiv din viață la maxim.” a completat Cătălin Botezatu.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton