Gabriela Cristea (49 ani) și-a deschis o afacere cu produsele pe care le are în cămară, pregătite chiar de ea. Prezentatoarea de televiziune a descoperit pasiunea pentru bucătărie și de atunci a început să împărtășească cu fanii ei diferite rețete, pe rețelele de socializare. Acum, aceasta a dus lucrurile la un alt nivel și a decis să vândă bunătățile pe care le prepară în timpul liber.
Gabriela Cristea scoate la vânzare preparatele făcute de ea
Gabriela Cristea s-a îndrăgostit de bucătărie și le pregătește lui Tavi Clonda și fiicelor lor tot felul de bunătăți. Prezentatoarea de televiziune a început să distribuie în mediul online filmulețe cu ea gătind, dezvăluindu-le, astfel, și urmăritorilor ei aceste rețete. Acum, Gabriela a decis să își deschidă o mică afacere și să vândă preparatele sale.
Printre produsele pregătite de vedetă și pe care le-a scos la vânzare se numără borcane de zacuscă, dulceață de ardei iute, de portocale, precum și cozonaci.
Gabriela Cristea le-a povestit internauților despre produsele puse la vânzare și a degustat și ea, în același timp, pentru public.
„Sunt produse pe care eu le fac și cu siguranță le-ați mai văzut la mine. Vreau să vă arăt câteva produse pe care le am acasă și pe care le fac. Am pregătit niște borcane cu dichis. Dar să trecem la degustat. Am prăjit niște pâine pentru a putea să degustăm. Prima dată începem cu zacusca aceea clasică, cu vinete și ardei mulți. Să vă povestesc despre arome. Este sărată exact cât trebuie, are ulei exact cât trebuie, cât să nu rămână deasupra. Zacusca cu fasole stă la loc de cinste. Ce bine miroase! Zacusca cu fasole este rețeta pe care am preluat-o de la soacra mea. În Ardeal se face această zacuscă, iar fasolea în zacuscă face ca aceasta să fie mai păstoasă, mai delicată”, a afirmat Gabriela Cristea pe Facebook.
Aceasta a precizat că are și dulceață de ardei iuți ce poate fi savurată de orice persoană care iubește mâncarea picantă.
„Poate vă gândiți ca fasolea e puțin mai agresivă, dar, din contră. Tot borcanul îmi vine să-l mănânc. Am și ceva pentru friptură. Am un copan de pui, dar merge și la carnea de porc, de berbecuț sau miel. Dulceața de ardei iuți. Este picantă, dar nu foarte, foarte picantă pentru a fi mâncată de orice gurmand, chiar și cel care suportă mai puțin iuțeala. Dulce, aromată, picantă”, a explicat ea.
Totodată, Gabriela Cristea a dezvăluit că are spre vânzare și dulceață de portocale, perfectă pentru deserturi.
„Pentru că aromele din cămară trebuiau să conțină și ceva dulce, am pregătit dulceața de portocale. Puteți să o folosiți la prăjituri și este și mai delicată dacă o mâncați cu foie gras. Acesta este felul meu preferat. Sau un pic de pâine prăjită cu unt sau dulceață de portocale”, a mai spus prezentatoarea.
Cât costă produsele făcute de Gabriela Cristea
Gabriela Cristea a prezentat și prețurile cu care a decis să își vândă borcanele din cămară. Astfel, pentru un borcan de de zacuscă de vinete sau de fasole aceasta cere 33,50 lei, în timp ce un borcan de dulceață de ardei iute costă 26,50 lei.
Cei care își doresc un borcan de dulceață de portocale trebuie să știe că vor scoate din buzunar 28,5 lei.
Vedeta TV a pus la vânzare și cozonaci, cu diferite umpluturi. Prețurile încep de la 85 de lei pentru cozonacii cu mere, nucă și caramel sărat și pot ajunge până la 140 de lei pentru cel cu fistic, fiecare cântărind în jur de 900 grame.
„Cel mai exigent bucătar, Gabriela Cristea, se asigură că fiecare produs respectă rețeta sa, înainte de a ajunge la tine. Astfel, îți livram o fărâmă dulce, aproape de perfecțiune”, scrie pe site-ul Gabrielei Cristea.
Prezentatoarea vrea să se înscrie la o academie, în Spania
Gabriela Cristea a dezvăluit de curând că vrea să se înscrie la o academie, în Spania, pentru a acumula și mai multe cunoștințe în domeniul patiseriei.
Am avut o surpriză neplăcută. Am stat de vorbă cu o doamnă chef patiser, care a venit și cu care o să lucrăm împreună. (…) Surpriza a fost că i-am spus ”Doamnă, m-aș duce și eu să fac un curs de patiserie, de gătit” și ea mi-a zis, după ce a stat lângă mine, după ce a văzut cum gătesc: ”Nu cred că ai mai putea să înveți ceva de la cursurile din România, doar dacă te duci pe afară, pentru că n-ai ce să mai înveți mai mult decât știi la momentul ăsta”. Mi s-a părut neplăcut și negativ pentru că te aștepți să te duci la un curs și să înveți ceva. (…) Mă bate un gând să plec în Spania. Lângă Barcelona, la Sitges, este o academie și organizează cursuri de o lună de zile fix pe zona asta de patiserie”, a povestit Gabriela Cristea în emisiunea Xtra Night Show.
Vezi în Galeria FOTO de mai sus mai multe imagini cu Gabriela Cristea