Cât costă cozonacii făcuți de Laura Cosoi. Actrița deține un lanț de brutării

.

Laura Cosoi (42 ani) este una dintre vedetele pe care pasiunea pentru bucătărie a făcut-o să se îndrepte spre lumea afacerilor. Actrița, care a publicat câteva cărți de bucate și care împărtășește des rețete cu fanii din mediul online, a reușit, alături de soțul ei, Cosmin Curticăpean, să-și deschidă un lanț de brutării. Iar acum, în perioada sărbătorilor de iarnă, cozonacii acesteia sunt la mare căutare.

Cât costă cozonacii făcuți de Laura Cosoi

Laura Cosoi a deschis, în urmă cu 10 ani, un lanț de brutării în care se găsesc diferite produse precum pâine, produse de patiserie și cofetărie. Printre acestea se află și cozonacii, desertul preferat al românilor care nu lipsește niciodată de pe masa de Crăciun. Cei care vor să încerce un cozonac făcut în brutăriile actriței trebuie să știe că pot da comandă până pe data de 20 decembrie.

Un cozonac are 900 de grame și este umplut cu stafide, nucă, cacao și rahat, însă există și alte sortimente.

„Comenzile se pot face până pe 20 decembrie, în orice locație a noastră. Un cozonac de aproximativ 900 de grame costă 96 de lei, are de toate, rahat, stafide, nucă și cacao, dar avem mai multe sortimente”, a afirmat persoane care se ocupă cu preluarea comenzilor telefonice pentru Click.

Citește și: Fiica Iuliei Albu, Mikaela, poartă din ce în ce mai des machiaj. Ce părere are tatăl ei, Mihai Albu: „Mama ei gestionează situația”

Citește și: Cum s-au îmbrăcat vedetele de Ziua Națională a României. Andra, Andreea Ibacka și Monica Bîrlădeanu, strălucitoare în costume populare

Cum este preparată pâinea la brutăria artizanală a actriței

Brutăriile Laurei Cosoi și ale soțului ei au un adevărat succes și asta datorită faptului că folosesc rețete vechi, cea mai căutată fiind pâinea cu maia. Maiaua se obține din făină și apă prin intermediul unui proces de fermentare tradițională, ce nu mai este atât de folosit în brutăriile din zilele noastre. Cei care își doresc să încerce celebra pâine cu maia trebuie să scoată din buzunar 14.99 lei pentru un kilogram. Pe de altă parte, pâine cu cereale costă 15.99 lei.

Citește și: Ultimele cuvinte pe care Laura Cosoi i le-a spus mamei sale, Ligia, înainte ca aceasta să se stingă din viață: „N-am știut că e ultima seară împreună”

Citește și: Laura Cosoi: „Nu reușim să gestionăm situații, suntem nervoși, dezechilibrați!” Prin ce trece actrița de când a devenit mamă pentru a patra oară

„Cuptorul Brâncovenesc” este o brutărie artizanală, unde găsești pâine tradițională cu maia, produse din patiseria tradițională românească, umplute cu legume și cu fructe neconservate, totul copt la cuptor cu lemne. Pâinea cu maia are gustul pâinii, din copilărie, făcute de bunici, la țară și coaptă în cuptorul cu lemne. Asta este, de fapt, rețeta tradițională, pe care o folosim și noi. Asta pentru că nu se folosește drojdie de bere, comercială, ci „drojdie sălbatică”, așa mai este numită maiaua – obținută doar din făină si apă, printr-un proces de fermentare tradițională. Pâinea făcută cu maia nu este numai bună la gust, ci și foarte sănătoasă”, a scris Laura Cosoi pe blogul ei, în urmă cu ceva timp.

Vezi în Galeria FOTO de mai sus mai multe imagini cu Laura Cosoi

Sursă foto: Instagram

Ultima modificare decembrie 2, 2024 12:46 pm

PE ACELAȘI SUBIECT
    
Vedete din Romania Vedete internationale