Carmen Brumă vrea să ajute adolescenții să slăbească sănătos: „Generația asta are clar problema kilogramelor” / Exclusiv

.

Carmen Brumă are 46 de ani și arată ca la 30. Partenera lui Mircea Badea a învățat în timp cum să se întrețină nu doar pentru a arăta bine, ci și pentru a duce o viață sănătoasă. A lansat, recent, un nou program de slăbire, nutriție, mișcare și informare pentru femeile care vor să învețe să facă față trecerii din etapa de vârstă 35-69, iar acum spune că și-ar dori să poată face același lucru și pentru adolescenți.

Invitată în emisiunea Fresh by UNICA, Carmen Brumă a vorbit despre importanța sportului în viața unui om, despre campania făcută în școli cu privire la alimentația sănătoasă, precum și despre problema pe care ea a avut-o cu kilogramele în copilărie.

Carmen Brumă vrea să ajute adolescenții să lupte cu kilogramele în plus

CONȚINUT VIDEO UNICA

Carmen Brumă a făcut o campanie în școlile din România, unde le-a vorbit elevilor despre importanța unei alimentații sănătoase. Aceștia au surprins-o atât de plăcut încât Carmen își dorește să creeze un program de slăbit și pentru aceștia.

„Cu partenerii mei de cursă lungă am făcut o campanie în școli în cadrul cărora m-am întâlnit cu copii de diverse vârste, dar în special din zona de preadolescenți și am vorbit cu ei despre ce înseamnă alimentație sănătoasă, slăbit și așa mai departe. Plecând, evident, de la experiența mea personală. Și am observat că au rezonat incredibil. Mă și gândeam: „mă duc acum la copiii ăștia și habar nu au cine sunt, ce le spun eu”. Ei, în momentul în care începeam, le arătam poza și le povesteam, vedeam cum sunt din ce în ce mai interesați și cum sunt dornici să afle și alte informații”, a povestit Carmen Brumă.

Pe de altă parte, invitata emisiunii FRESH by UNICA este de părere că adolescenții se luptă cu kilogramele în plus, însă par dispuși să se lase ajutați.

Citește și: Carmen Brumă, despre postul intermitent: „Poate fi o capcană. Sunt mulți care s-au îngrășat așa!” / Exclusiv

„Cred că generația aceasta are clar problema kilogramelor, se vede cu ochiul liber. Dar cred că dacă găsești o cale de comunicare bună, potrivită, cu ei, vor fi foarte interesați de acest capitol al întreținerii”, a precizat jurnalista.

„Ai senzația că nimic nu-i interesează, că nu au de gând să asculte, că nu face parte din preocuările lor. Eu cred că dacă găsești calea de comunicare protrivită poți să le captezi atenția și vor înțelege exact de ce trebuie să facă lucrul ăsta”, este de părere Carmen Brumă.

În acest sens, și-a propus să lanseze și un program pentru adolescenți.

Cum și-a dezvoltat pasiunea pentru sport

De mai mulți ani, sportul face parte din viața lui Carmen Brumă, care a devenit adepta unui stil de viață sănătos după ce s-a confruntat chiar ea cu problema kilogramelor în plus.

„(Pasiunea pentru sport) a venit cumva mână în mână cu cea pentru nutriție pentru că a pornit de la experiența mea personală cu kilogramele în plus. Mult timp am făcut greșeli, inclusiv de a face sport excesiv. Îmi amintesc că aveam perioade, în adolescență când încercam să slăbesc, în care nu mâncam mai nimic și încercam să fac sport intens. Intens și de lungă durată. Și evident că eșuam lamentabil. La 2 zile mă găseai în frigider”, a povestit Carmen Brumă la Fresh by UNICA.

După ce nu a reușit să ajungă la rezultatul dorit, aceasta și-a dat seama că are nevoie de ajutor.

„La un moment dat când m-am săturat să greșesc, obosisem să tot greșesc, am zis că trebuie să învăț exact cum se face. Și m-am dus la școală și am învățat și am aplicat și recunosc că pentru mine, în momentul de față, sportul nu este numai o modalitate care mă ajută să mă mențin și să arăt bine. E ca un soi de mers la psiholog. E un excelent factor de echilibru în viața mea. E modul în care eu mă relaxez. Poate fi inclusiv un soi de meditație. Și poți să ai beneficiile pe care le ai în urma meditației, cu condiția să îl aprofundezi zilnic”, a dezvăluit Carmen Brumă.

Citește și: Carmen Brumă, declarații exclusive despre relația și nunta cu Mircea Badea: „Există o poveste spusă de Mihai Mitoșeru. Nu este adevărată”

Citește și: Vlad, fiul lui Carmen Brumă și al lui Mircea Badea, împlinește 9 ani: „Un copil îți transformă total viața, dar nu trebuie să îți fie frică” / Exclusiv

Carmen Brumă, despre importanța sportului

Carmen Brumă este de părere că mulți oameni fac sport din obligație și nu din plăcere, însă, cu cât acesta este practicat la mult, cu atât dă dependență.

„La început, pentru cei mai mulți oameni e o corvoadă și o fac din obligație și se străduiesc. Dar în timp o să vezi că perseverezi și te îndrăgostești de sport și o să vezi senzația pe care ți-o dă pentru că sunt niște reacții chimice care se întâmplă acolo. Nu e o iluzie, chiar se întâmplă”, a explicat jurnalista.

Citește și: Sportul pe care îl practică fiul lui Carmen Brumă și al lui Mircea Badea: „E costisitor și greu de făcut în România”

„E foarte important ca atunci când vrei să introduci sportul în viața ta să conștientizezi că nu e așa, pentru o perioadă. Sportul trebuie să fie ca dușul, ca spălatul pe dinți. Cum te speli pe dinți în fiecare zi, așa trebuie să fie și sportul în viața ta, în sensul că să-i simți lipsa”, a precizat Carmen Brumă.

Vezi în Galeria FOTO de mai sus mai multe imagini cu Carmen Brumă

Sursă foto: Instagram

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton