Cristi Pascu dezvăluie tendinţele verii 2024 în materie de păr. Greşeala care îţi distruge podoaba capilară: „Orice exces te va costa”/ Exclusiv

.

În cadrul unui eveniment dedicat produselor de beauty, renumitul hairstylist Cristi Pascu a vorbit în exclusivitate pentru Unica.ro, dezvăluind o serie de trucuri și sfaturi esențiale pentru îngrijirea părului. Mai mult decât atât, acesta ne-a oferit un set de informații valoroase despre tendinţele verii 2024, dar şi despre greşelile care îţi pot distruge podoaba capilară.

Care sunt tendinţele pentru vara 2024 în materie de păr

Cristi Pascu ne-a vorbit despre tendințele în materie de păr pentru vara 2024 și a subliniat importanța alegerii unui stil personalizat. Acesta a atras atenţia asupra faptului că trendul nu ar trebui să fie singurul factor determinant în alegerea unei coafuri. El a subliniat că, în ciuda unui stil mai conservator, cu ajutorul unui specialist, se poate găsi o direcţie care să o avantajeze pe cea care apelează la acesta.

Pentru vara, ca întotdeauna de vreo 30 de ani de când sunt în meserie, blondul se poartă și atunci vara, în funcție de sezon și în funcție de trendurile din modă, avem Eu spun întotdeauna că nu trebuie neapărat ca o persoană să ține cont de trenduri. Trebuie foarte mult să știe ce îi se potrivește. Și chiar dacă este puțin mai conservatoare, își poate găsi cu ajutorul unui specialist lucrul care o avantajează cel mai tare și trebuie să țină cu dinții de acel luc pentru că trebuie să fie impecabilă, indiferent de sezon”, a spus celebrul hairstylist pentru unica.ro.

Sfaturi pentru un păr strălucitor și sănătos

În cadrul interviului exclusiv pentru unica.ro, Cristi Pascu a mărturisit şi că un element esențial în îngrijirea părului este consultarea unui profesionist. Totodată, a accentuat că un hairstylist calificat joacă un rol crucial în menținerea sănătății și frumuseții părului. Un specialist poate efectua o analiză detaliată și o diagnoză a părului, determinând nevoile specifice ale acestuia.

Pe baza acestei evaluări personalizate, profesionistul poate recomanda produsele potrivite, adaptate fiecărui tip de păr și problemelor specifice, fără a insista pe branduri scumpe. Alegerea produselor adecvate nu depinde neapărat de prețul lor, ci de compatibilitatea cu particularitățile părului. Aceasta abordare personalizată asigură o îngrijire eficientă și previne deteriorarea cauzată de utilizarea unor produse inadecvate sau de urmarea unor sfaturi generale nespecializate.

Este foarte important să ai o comunicare bună cu hairstylistul tău. Dacă ai un profesionist care să te sfătuiască, lucrurile merg de la sine fără probleme. Și automat, în urma unei analize și a unei diagnoze a părului tău, îți poate spune exact ce produse se folosești și nu neapărat să fie un brand extraordinar de scump.”, ne-a spus Cristi Pascu.

Ce greşeli sunt de evitat dacă ne dorim un păr sănătos?

Un alt aspect important abordat de Cristi Pascu, în cadrul interviului exclusiv pentru unica.ro, constă în evitarea exceselor și a informațiilor neverificate.

„Una dintre cele mai mari greșeli este să te iei după Google sau să urmezi sfaturile auzite de la prieteni fără să te informezi corect. Orice exces, cum ar fi utilizarea frecventă a plăcii de păr, te va costa mai devreme sau mai târziu”, Pascu recomandă moderația și consultarea unui specialist pentru a preveni deteriorarea părului.

Citeşte şi: 5 greşeli frecvente care îţi distrug părul! Cristi Pascu îţi arată de ce să te fereşti

Totodată, Cristi Pascu a atras atenția şi asupra legăturii dintre stres și căderea părului, explicând că deseori starea de sănătatea este cea care influenţează problemele cu podoaba capilară.

Căderea părului vine adesea din interior. Stresul declanșează avitaminoza în organism, ceea ce duce la pierderea părului. Este important să controlezi cauza stresului pentru a preveni efectele negative asupra părului,” explică el.

Cât de eficiente sunt măştile cu ou pentru păr?

Cristi Pascu a împărtășit şi o amintire din tinerețea sa despre masca de ou pentru păr, o practică populară de îngrijire transmisă din generație în generație. Celebrul hairstylist recunoaşte că remediile tradiționale pot funcționa, însă avertizează asupra importanței informării corecte.

Citeşte şi: Cristi Pascu: „Mihaela Rădulescu este în topul celor mai prost coafate vedete autohtone”

Acesta a subliniat şi faptul că unele combinații de ingrediente pot fi dăunătoare, cum ar fi folosirea gălbenușului de ou cu ulei de cocos pentru rădăcina părului, care poate duce la deteriorarea acesteia și la căderea excesivă a părului.

„Doamne, chestia asta cu masca de ou am auzit-o prima dată atunci când, acum vreo 35 de ani când am intrat în acest domeniu și eram la școală profesională. Masca de ou o folosea și bunica mea și țin minte ca și acum că își făcea un fel de maioneză cu gălbenuș de ou și ulei de ricin. Da, într-adevăr, lucrurile din bătrâni funcționează, dar, repet, este foarte bine să te informezi despre ceea ce faci, pentru că dacă ajungi să faci gălbenuș de ou cu ulei de cocos pentru rădăcină, nu faci decât să-ți distrugi rădăcinile și te trezești după aceea că ți-ai făcut tratamente nenumărate și cu toate astea că păruți cade în dușmănie. Nu, nu, este foarte important să te concilieze cineva în cunoștință, de specialitate, corect.”

Sursă foto: Facebook şi Hepta

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton