Care sunt cele mai scumpe inele de logodnă din lume. Grace Kelly a avut cea mai prețioasă bijuterie

.

Cea mai prețioasă bijuterie pentru o femeie este inelul de logodnă. Iar unele dintre cele mai mari vedete din lume au primit de la viitorii lor soți cele mai spectaculoase bijuterii, prețul fiind unul pe măsură.

Câteva celebrități au ajuns să poarte pe deget o adevărată comoară, iar cea care a primit cel mai scump inel a fost Grace Kelly, care l-a cucerit iremedial pe Prințil Rainier al III-lea. Însă și Jackie Kannedy, Mariah Carey sau Beyonce se pot lăuda cu astfel de inele prețioase.

Cele mai scumpe inele de logodnă din lume

Inelele de logodnă tind să fie destul de scumpe, întrucât majoritatea au un diamant în centru. Multe celebrități tind să opteze pentru diamante fără cusur, care sunt semnificativ mai scumpe, în timp ce altele preferă modele mai complicate cu benzi încrustate cu diamante, care ridică și mai mult prețul.

Iată 10 din cele mai scumpe inele de logodnă ale celebrităților.

Grace Kelly, inel de logodnă de 38.8 milioane dolari

Prințul Rainier al III-lea de Monaco s-a căsătorit cu Grace Kelly în anul 1956. Nunta a fost una impresionantă, dar totul a început cu superbul inel cu diamante de 4 milioane dolari cu care a cerut-o de soție. În prezent, această bijuterie este evaluată la suma de 38.8 milioane dolari, fiind și cel mai scump inel de logodnă din toate timpurile.

Potrivit Hello! Magazine, Prințul a făcut cererea în căsătorie în decembrie 1955, după ce a cunoscut-o la Festivalul de Film de la Cannes. Cei doi au invitat 600 de persoane la nunta lor de la Catedrala din Monaco, în timp ce peste 30 de milioane de oameni au urmărit evenimentul din fața televizoarelor.

Impresionantul inel Cartier prezenta un smarald de 10.48 carate, flancat de două pietre laterale tăiate în baghetă.

De fapt, monarhul i-a oferit soției sale două inele înainte de ziua cea mare. Pe lângă superbul inel de logodnă, Grace Kelly a mai primit un inel Cartier eternity încrustat cu rubine și diamante albe pentru a reprezenta steagul Monaco, notează Glam.com.

Jackie Kennedy a primit un inel de logodnă în valoare de 22 milioane dolari

Când John F. Kennedy a cerut-o în căsătorie pe Jackie Bouvier cu un inel de logodnă special. Acesta prezenta un smarald de 2.84 carate, precum și un diamant de 2.88 carate. Însă, acesta nu a fost cel mai scump inel de logodnă pe care aceasta l-a primit. După moartea tragică a primul ei soț, Jackie Kennedy avea să se căsătorească cu Aristotel Onassis, în 1968, unul dintre cei mai bogați bărbați la acea vreme. Acesta a cerut-o pe fosta primă doamnă a Americii în căsătorie cu un inel cu diamante Lesotho III de 40 carate de la Harry Winston.

Inelul de logodnă al acesteia a fost vândut la licitație în 1996 cu suma de 2.6 milioane dolari. Astăzi, se estimează că are o valoare aproximativă de 22 milioane dolari.  

Citește și: Cine a fost prima soție a lui Johnny Depp. L-a ajutat pe actor să devină celebru la Hollywood

Citește și: Jennifer Lopez și Ben Affleck au sărbătorit un an de la nuntă. Imagini nemaivăzute de la cununie

Mariah Carey, cerută de soție cu un inel de 10 milioane dolari

Mariah Carey a fost cândva proprietara unuia dintre cele mai scumpe inele de logodnă din toate timpurile. Când artista s-a logodit cu miliardarul australian James Packer în 2016, acesta i-a oferit un inel cu diamante masive de 35 carate, montat pe o bandă de platină. Aparent inspirat de faimosul inel de logodnă al lui Grace Kelly, bijuteria lui Carey prezenta o piatră centrală de smarald, înconjurată de pietre laterale conice. Acesta a fost proiectat de prietenul apropiat al cântăreței, bijutierul Wilfredo Rodado.

Când Mariah Carey și Packer s-au despărțit în luna octombrie a aceluiaș an, artista a păstrat inelul ca parte a acordului lor. Însă a decis să îl vândă în 2018 pentru suma de 2.1 milioane dolari. Totuși, experții spun ca valoarea sa reală este de aproximativ 10 milioane de dolari.

Kim Kardashian a primit un inel de 8 milioane dolari de la Kanye West

În momentul în care Kanye West a cerut-o de soție pe Kim Kardashian în anul 2013, a făcut-o cu stil: cu un inel masiv cu diamante de 15 carate, acesta fiind și cadou de ziua de naștere a vedetei americane.

Designerul Lorraine Schwartz a descris piesa centrală a inelului ca fiind „un diamant perfect tăiat” ce a fost înconjurat de diamante mai mici și în valoare de aproximativ 8 milioane de dolari.

Trei ani mai târziu, West i-a mai oferit un inel de logodnă lui Kardashian. De data aceasta, vedeta de televiziune a primit un inel cu diamante de 20 carate, care valora aproximativ 1.5 milioane dolari. Acest inel ar fi fost furat când Kim Kardashian a fost jefuită la Paris, în urmă cu câțiva ani.

Ben Affleck i-a dat lui Jennifer Lopez inele de logodnă de 7 milioane dolari

Ben Affleck și Jennifer Lopez s-au logodit de două ori, iar actorul i-a dăruit acesteia două inele extraordinare. În 2002, bărbatul a cerut-o pe artistă de soție cu un inel de logodnă cu diamant roz de 6 carate despre care se crede că valorează 2,5 milioane dolari.

Când Affleck i-a cerut mâna pentru a doua oară lui J-Lo în 2022, a făcut-o cu un inel cu diamant verde, despre care numeroși experți au spus că este un diamant foarte rar.

Potrivit lui Jenny Liker, președintele Platinum Guild International USA, acest al doilea inel valorează aproximativ 5 milioane de dolari, ceea ce înseamnă că Ben Affleck a cheltuit aproximativ 7 milioane de dolari pentru inelele de logodnă ale lui Jennifer Lopez.

Citește și: Despina Vandi, mai sexy ca niciodată la 54 de ani. „Pe măsură ce îmbătrânești, metabolismul se schimbă!” Ce mănâncă zilnic

Citește și: Rihanna a devenit mamă pentru a doua oară. Artista a născut un băiat

Beyonce a primit un inel de logodnă de 5 milioane dolari

Beyonce și Jay-Z s-au logodit în decembrie 2007, de ziua de naștere a artistului. Cei doi se aflau la Paris în momentul în care bărbatul i-a oferit un inel cu diamant uriaș.

Potrivit bijutierului celebrităților Lorraine Schwartz, inelul de logodnă al lui Beyonce are un diamant de 24 de carate și este estimat la 5 milioane dolari.

Inelul de logodnă din 2005 al lui Paris Hilton costă 4.7 milioane dolari

Paris Hilton a fost logodită de patru ori și fiecare inel pe care l-a primit a fost cu adevărat impresionant. În 2005, aceasta s-a logodit cu Paris Latsis, care ar fi pus-o să aleagă din 15 inele în momentul în care a cerut-o de soție. În cele din urmă, ea a ales un inel de 24 carate care valora 5 milioane de dolari.

Însă cei doi nu au mai ajuns la altar, decizând să meargă pe drumuri separate tot în 2005.

Jennifer Lopez a primit de la Mark Antohny un inel de 4 milioane dolari

Jennifer Lopez reintră în top cu inelul de logodnă primit de la Mark Anthony, cu care s-a căsătorit după despărțirea de Ben Affleck.

Artistul i-a oferit acesteia un inel cu diamant albastru de 8.5 carate, al cărui preț este estimat la 4 milioane dolari.

Cei doi au devenit părinții unor gemeni, Max și Emme, în anul 2008, însă trei ani mai târziu au ajuns la divorț.  

Blake Lively a fost cerută în căsătorie cu un inel de 2.5 milioane dolari

Ryan Reynolds și Blake Lively s-au căsătorit după un an de relație, fără să anunțe că s-au logodit. Însă, inelul ei cu diamant oval de 12 carate cu siguranță a atras atenția tuturor. Potrivit experților, bijuteria costă 2.5 milioane dolari, datorită „caracteristicilor rare și a calității diamantului central”.

Serena Williams poartă un inel de 2 milioane dolari

Serena Williams și Alexis Ohanian s-ao logodit în 2016, pe timpul sărbătorilor de iarnă. Inelul de logodnă ales de acesta are 14 carate și costă aproximativ 2 milioane de dolari. Cei doi s-au căsătorit în 2017, în New Orleans.

Vezi în Galeria FOTO de mai sus cum arată cele mai scumpe inele de logodnă din lume

Sursă foto: Profimedia, Hepta, Instagram

Google News Urmărește-ne pe Google News

PE ACELAȘI SUBIECT
   
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton