Care este desertul preferat al Prințului William și cum se prepară. Chiar și Regina Elisabeta îl iubea

.

Prințul William are și el, la fel ca orice altă persoană, mâncărurile lui preferate. Iar când vine vorba de desert, există un dulce pe care Prințul de Wales pur și simplu nu îl poate refuza.

Acest desert a fost adorat chiar și de regretata reginaă Elisabeta a II-a, iar soția Prințului, Kate Middleton, este și ea o mare iubitoare a acestuia.

Care este desertul preferat al Prințului William

Darren McGrady, fostul bucătar al Prințesei Diana, a dezvăluit în urmă cu câțiva ani care este desertul preferat al moștenitorului tronului britanic. Chef-ul obișnuia să servească diferite feluri de mâncare în timpul prânzurilor private pe care le pregătea pentru Diana, William și Harry în sala de mese de la Palatul Kensington.

Tot el a dezvăluit care este desertul favorit al Prințului William: flanul de banane.

„Cu aceste ocazii, William și Harry puteau să mănânce orice doreau. Două sau chiat trei felii de flan de banane erau perfect în regulă cât timp „băieții mei” sunt fericiți”, a spus bucătarul pentru People.

Desertul, care este asemănător plăcintei cu cremă de banane, era iubit chiar și de regretata Regină Elisabeta a II-a.

„Atât lui William cât și lui Harry le-a plăcut flanul de banane. Este supremul în ceea ce privește mâncarea „de suflet” sau „hrana pentru pepinieră”, așa cum l-ar numi regina. De fapt, regina însăși obișnuia să fie servită cu acest desert și în copilărie”, a povestit McGrady.

Citește și: Kate Middleton, cum nu a mai fost văzută. Clipul cu prințesa cântând într-o piesă școlară a devenit viral / Video

Citește și: Cum se face budinca sticky toffee, desertul preferat al lui Kate Middleton

Citește și: Kate Middleton și Prințul William au uitat complet de protocolul regal! Prinții de Wales s-au sărutat în public

Citește și: Prințul William refuză „să uite și să ierte” războiul lui Harry împotriva familiei regale: „E o luptă dificilă”

Cum se prepară flanul de banane, desertul preferat al Prințului William

Flanul de banane este un desert cremos, dulce, cu o aromă sublimă de banane.

Ingrediente pentru coaja tartei

  • ¾ cană plus o lingură de zahăr
  • 3 ½ cuburi de unt, tăiate mărunt
  • 1 ou
  • 1 linguriță vanilie
  • 3 ¼ căni de făină

Ingrediente pentru umplutură

  • 1 ½ căni de lapte
  • ½ cană smântână pentru gătit
  • 5 gălbenușuri
  • 1 ou
  • ¾ cană de zahăr granulat
  • 2 lingurițe vanilie
  • ¼ cană amidon de porumb
  • Un vârf de cuțit de sare
  • 1 lingură unt nesărat la temperatura camerei
  • 3-4 banane coapte, feliate subțire
  • ½ cană gem de caise

Mod de preparare flan de banane

Într-un robot de bucătărie se pun zahărul, untul, oul și vanilia. Pulsați până la omogenizare. Adăugați făina și pulsați până se omogenizează toată compoziția. Se răstoarnă aluatul pe o suprafață dată cu făină și se formează două bile. Acoperiți fiecare bilă cu folie de plastic și lăsați-le la frigider cel puțin 2 ore.

Întindeți aluatul și puneți-l pe o tavă de tartă de aproximativ 23 centimetri. Se dă la frigider pentru 45 de minute.

Între timp preîncălziți cuptorul la 215 grade. Tarta se acoperă cu hârtie de copt și cu boabe de fasole și se dă la cuptor pentru 5 minute. După 5 minute temperatura se reduce la 190 grade și se mai lasă tarta încă 10 minute. Scoateți hârtia de copt și coaceți tarta până devine aurie, aproximativ 10-15 minute. Se scoate din cuptor și se lasă la răcit.

Într-o cratiță mare se pun laptele și smântâna la fiert. Într-un castron mare se amestecă gălbenușurile de ou, oul întreg, vanilia, amidonul de porumb și sarea. Adăugați încet laptele și smântâna fierbinți în amestecul de ouă, amestecând continuu. Turnați conținutul bolului înapoi în cratiță. Continuați să amestecați crema de patiserie la foc mediu, până se îngroașă, aproximativ 5 minute. Se ia de pe foc și se adaugă unt, amestecând energic. Se lasă puțin la răcit, după care se pune în coaja de tartă.

Se aranjează frumos feliile de banane desupra cremei calde. Într-o tigaie mică se aduce gemul de caise la fierbere, după care este folosit la ungerea bananelor.

Acest desert poate fi preparat și fără coaja de tartă, crema fiind pusă într-un pahar, apoi decorată cu banane.

Sursă foto: Shutterstock

Google News Urmărește-ne pe Google News

PE ACELAȘI SUBIECT
   
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton