Cântăreața Ligia, transformată total după ce a devenit mamă: „Am născut natural de două ori, au fost cele mai intense experiențe” / Exclusiv

.

Cântăreața Ligia (31 de ani) face dezvăluiri exclusive despre fața nevăzută a unui artist. Artista – numită în trecut Prințesa Youtube-ului -, a câștigat notorietate odată cu participarea la prima ediție a emisiunii X Factor România. Pe plan personal este căsătorită, are doi copii – Paul și Rareș – și spune că nașterile naturale au fost momentele cel mai greu de gestionat din viața ei.

Într-un interviu oferit în exclusivitate pentru UNICA.RO, aflăm de la Ligia care a fost cel mai mare compromis pe care l-a făcut și pe care nu-l regretă nicio clipă. Artista povestește deschis și despre provocările nașterii naturale și despre cum a transformat-o rolul de mamă în cea mai bună versiune. Aflăm care este povestea piesei „30 de grade”, cu care a devenit celebră în 2014, dacă vreodată a avut motive de gelozie în cuplu și ce reprezintă soțul ei pentru ea.

Ligia, dezvăluiri despre copii, soț și carieră: „Cei trei băieți ai mei sunt și vor fi mereu pe primul loc, înainte de orice”

30 de grade”, o piesă care a rupt topurile. Cum s-a născut? Te-ai așteptat să aibă un asemenea succes?

Piesa „30 de grade” a luat naștere după foarte multe zile de muncă în studio. O piesă pe care o pregătisem pentru un artist mare din România, dar colegii din echipa  în care eram atunci au vrut că eu să rămân pe piesă. Spuneau că mi se potrivea prea bine.

Ai participat la primul X Factor. Îți mai aduci aminte ce ți-a plăcut și ce nu la acest show?

X Factor a fost o experiență unică în viața mea și, totodată, una foarte intensă. Am trecut de niște probe peste care nu credeam vreodată că sunt în stare să trec. Totodată, Xfactor m-a făcut să îmi dau seama că am de ce să am încredere în mine, că pot face „chestii grele” de artist. Mi-a deschis o altă perspectivă a carierei mele.

Din Clujul liniștit ai ajuns în Bucureștiul…epuizant. Cum ai reușit să te adaptezi, nu a fost greu? Ți-a fost teamă de necunoscut?

Mi-a fost extrem de greu să mă acomodez în București. Începând cu viața socială până la traficul epuizant. Apoi stilul de viață și mai haotic decât îl aveam până atunci (râde). Prima încercare de a schimba Clujul  cu Bucureștiul a fost în liceu. După nici 6 luni am plecam înapoi în Cluj. Nu m-am putut acomoda. După ce m-am mai maturizat puțin în liniștea care era atunci în Ardeal, am revenit în București cu forțe proaspete, un fel de „dați-vă, că vin! ” .

Ligia: Am născut natural de două ori, au fost cele mai intense experiențe din viața mea”

Care a fost cel mai greu moment din viața ta?

Hmm, au fost multe. Nașterile copiilor mei. Atât fizic cât și psihic, am trecut peste niște praguri grele rău. Atât la primul, cât și la al doilea copil am fost extrem de tensionată. Am născut natural de două ori și au fost cele mai intense experiențe din viața mea. Am trecut toți pașii cu brio, pentru că sunt chiar puternică. Și, în sfârșit,  pot să spun asta tare și răspicat.

Ligia alături de familia ei. Sursă foto: Arhivă personală
Ligia alături de familia ei. Sursă foto: Arhivă personală

Cum și când ai decis că vrei să faci muzică?

Am decis pe parcurs. De cântat, cânt dintotdeauna, fiind crescută într-o familie plină de muzicieni, unul și unul.

Citește și:  Diana Bart, cu piciorul rupt la Prima Fest. „Două luni voi sta imobilizată” / Video exclusiv

Citește și: Irina Fodor a vrut să revină mai repede din America Express 2023: „Putem să comparăm sezonul șase cu un thriller” / Exclusiv

Citește și: Magda Catone dezvăluie secretul tenului fără riduri la 64 de ani: „Sunt o persoană care își păstrează o anumită rigoare”/ Exclusiv

Citește și: „Sfătuiesc pe toată lumea să lucreze la asta”. Cum le răspunde Carol Ionescu celor care i-au spus că este arogant / Video exclusiv

„Eram extrem de secretoasă”

Ce-ți plăcea să faci când erai copil?

Îmi plăcea să mă cațăr pe blocuri și să sar din copaci. Sau de pe dulapuri. Când aveam o problemă nu spuneam nimănui. Eram extrem de secretoasă și mă deschideam foarte greu, chiar și în fața părinților.

Cum erai la liceu? Premiantă sau rebelă?

O rebelă declarată. Eu cântam. Și pentru mine muzica însemnă totul. Cu siguranță își aduc aminte de mine toți profesorii (râde).

Cântăreața Ligia în copilărie. Sursă foto: Arhivă personală
Cântăreața Ligia, în copilărie. Sursă foto: Arhivă personală

Când te-ai îndrăgostit prima oară?

Dacă vorbim se îndrăgosteala aia de copii, țin minte că eram prin clasa a 8-a și ne îndrăgostisem toate fetele de același băiat. „Bobocul” școlii, bineînțeles.

„Mama Ligia este cea mai frumoasă versiune a mea”

Cum este mama Ligia? Mai relaxată, te mai ia panica?

Mama Ligia este cea mai frumoasă versiune a mea, nu credeam vreodată că pot fi atât de spirituală și că mă voi regăsi atât de bine. Pentru mine, copiii noștri au fost cea mai profundă și frumoasă realizare din viața mea și voi fi lângă ei mereu. Minunile astea două mici m-au făcut să fiu o persoană mai bună în toate privințele.

Ce ai învățat, până acum, de la băieții tăi? 

De la Paul am învățat enorm de multe. Am învățat cât de important este să ști să acorzi cu adevărat timp persoanei iubite. Cel mai special lucru pe care mi-l dăruiește în fiecare zi este felul lui de a iubi. Lui îi place cel mai mult să povestim, și dacă se poate să fim cu adevărat ancorați în conversație este perfect. Este un copil minune, care adoră muzica, adoră să petreacă timpul cu noi și cu frățiorul lui mai mic.

Și de la Rareș învățăm zilnic cât de liniștitoare și plăcută este o îmbrățișare. El este mai drăgăstos, adoră pupicii și îmbrățișările.

Citește și: Flavia Mihășan, confesiuni despre lupta cu depresia postnatală: „Mă simțeam copleșită, am făcut terapie” / Exclusiv

Citește și: 51 de ani de la moartea artistei Maria Lătărețu. Scriitorul Dorin Brozba: „A tremurat și s-a prăbușit pe scenă” / Exclusiv

Citește și: Afacerea pentru care două tinere au cerut 120.000 de euro la „Imperiul Leilor”: „Sperăm să ne privească ca pe un egal” / Exclusiv

Citește și:  Cum ar reacționa Raluca Bădulescu dacă ar fi înșelată de iubit: „Eu sunt pe modern” / Video exclusiv

Ligia, despre soțul ei: „Îl iubesc de nu mai pot”

Ce înseamnă soțul tău pentru tine? Dacă te gândești repede, care este cea mai importantă calitate a lui?

Constantin înseamnă  totul pentru mine. Chiar ne-am găsit. Soț, iubit, cel mai mult tătic, mentor, confident, coleg de trupă și lista poate continuă mult și bine, oricât de clișeic ar suna. Încă de la începutul relației noastre am apreciat sinceritatea lui. Constantin este un om foarte sincer și responsabil. Ador asta la el. Totodată este un om dornic să învețe mereu și mereu câte ceva. Are el pasiunea asta. Să studieze ceva nou și  dacă se poate  să fie cel mai greu lucru ever, îl fascinează și mai tare (râde) Da, v-ați prins, îl iubesc de nu mai pot.

Ai simțit vreodată, până acum, gelozia?

Bineînțeles, sunt o geloasă înnăscută (râde).  Sistemul social în care trăim este unul foarte nociv și defectuos, din punctul meu de vedere. Așa că, inevitabil, îți mai faci „filme” din când în când. Important este să primeze încrederea pe care o ai în persoana de lângă tine, iar în felul asta orice sentiment de gelozie poate fi dat la o parte cu ușurință. Știu că este un sentiment distructiv și îi fac față cu brio.

Ador să fac sport. De când sunt mămică, mi-am făcut set-up acasă”

Ai făcut mereu sport, arăți foarte bine. Ce alte trucuri mai ai? Crème, tratamente, mers pe jos?

Mulțumesc frumos, chiar mă străduiesc. Încă nu sunt nici pe departe în formă maximă, dar mai am puțin de alăptat bebelușul. În maxim 5 luni vreau să pozez pătrățelele. Ador să fac sport. De când sunt mămică, mi-am făcut set-up acasă. Am tot ce îmi trebuie încât să pot face sport chiar mai bine decât la sală. Prefer workouturile cu intervale, cu greutăți și coardă. Scurt și la obiect. Pentru o mămică de doi copii care mai are și ciorba pe foc, este exact ce trebuie.

Ligia: „Sunt o femeie foarte puternică”

Care este cea mai importantă calitate a ta și cel mai mare defect?

O să sune foarte ciudat, dar în ultimul timp atât de mult am reușit să mă descopăr și să mă iubesc, încât pot în sfârșit să îmi enumăr calități. Uau, asta este chiar o chestie nouă. Îmi place că sunt o persoană empatică, și sunt o foarte bună ascultătoare atunci când vine vorba de a mă implica în problema cuiva. Stau și ascult omul și încerc să fiu cu adevărat parte din povestea lui, încât să îi pot simți starea.

Sunt ambițioasă, am o intuiție foarte dezvoltată (în 99% din cazuri mi s-a confirmat). Am nenumărate pasiuni, îmi place să fiu creativă (de curând mi-am compus albumul întreg, urmează să fie lansat). Și nu în ultimul rând, sunt o femeie foarte puternică. Mă simt mai puternică ca niciodată, spiritual în primul rând. Această este  o perioadă specială în viața mea și încerc să savurez și să o fructific la maxim.

Ce nu știe lumea despre tine?

Îmi place să pictez, să modelez bijuterii din pastă polimerică. Obișnuiam să colecționez timbre în copilărie. Cu siguranță, dacă mă gândesc mai bine, aș putea să fac asta și acum, ca femeie în toată firea (râde).

Ce nu ai face niciodată în viața ta?

Niciodată nu mi-aș neglija familia. Cei trei băieți ai mei sunt și vor fi mereu pe primul loc, înainte de orice.

„Mi-am compromis copilăria, adolescența, viața de student, pentru muzică”

Ai făcut compromisuri în viață? Care a fost ce greu?

E mult spus compromis, căci am făcut asta de bunăvoie și cu multă motivație, ambiție și perseverență, dar da. Mi-am compromis copilăria, adolescența, viața de student, toate pentru muzică. Și nu îmi pare rău nici o secundă.

Google News Urmărește-ne pe Google News

PE ACELAȘI SUBIECT
   
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton