Călin Geambașu a pierdut procesul cu tatăl său. Petre Geambașu, dat în judecată după ce și-a numit fiul „bolnav mintal, incendiator, criminal, diabolic, sinucigaș”

.

Călin Geambașu a pierdut procesul de calomnie pe care i l-a intentat tatălui său, Petre Geambașu, în urmă cu doi ani. Artistul și-a dat în judecată tatăl după ce acesta a spus despre fiul său că este „bolnav mintal, incendiator, criminal, diabolic, sinucigaș”.

Călin Geambașu a pierdut procesul de calomnie intentat tatălui său, Petre Geambașu

Judecătorii au decis să respingă cererea lui Călin Geambașu în procesul de calomnie intentat în urmă cu doi ani lui Petre Geambașu, ca fiind neîntemeiată. Artistul s-a arătat indignat de această sentință, după ce a fost amânată de patru ori.

„În așteptarea motivării, după ce s-a schimbat judecătorul chiar înaintea pronunțării (după doi ani de proces cu alt complet de judecată), constat că este cel puțin absurd ca o instanță de judecată să aprecieze că afirmații de tipul bolnav mintal, incendiator, criminal, diabolic, sinucigaș, pot fi considerate normale și acceptate într-o societate educată, demnă și onorabilă. Astfel de afirmații au fost făcute doar pentru a incita la ură, fără vreo minimă bază factuală. Din partea unui părinte… Așa ceva trebuie perpetuat în societate, ca un bun exemplu?”, a afirmat Călin Geambașu pentru Cancan.

Artistul consideră că ieșirile publice ale lui Petre Geambașu la adresa sa nu pot fi considerate normale.

„O soluție prin care se propagă ideea unei normalități a proliferării unor astfel de afirmații în societate, prin instigare repetată, nu poate fi un act justificat sau acceptabil. Dar, așteptăm motivarea. Câți oameni deja deveniți părinți la rândul lor ar putea accepta ca părinții lor să-i numească public ca fiind criminali, sinucigași, incendiatori, bolnavi psihici, diabolici etc? Fără niciun istoric sau minime dovezi în acest sens! Cum ar putea considera cineva că astfel de ieșiri publice sunt normale și corecte sau că acestea nu constituie un act de denigrare?”, a continuat el.

Citește și: Călin Geambașu, despre anii copilăriei în timpul regimului comunist: „Aveam de toate, hăinuțe străine, frizer personal…”

Citește și: Călin Geambașu nu vorbește cu cea care i-a dat viață, dar există o persoană pe care o numește mamă. Artistul are poza ei pe telefon

Citește și: Oprah Winfrey, la spital din cauza problemelor cu stomacul, după ce a slăbit spectaculos. „A trebuit să o pună pe perfuzii”

Citește și: Gina Pistol, pregătită să revină pe micile ecrane: „Mai trebuie să merg puțin la sală”

Artistul susține că și-a vândut apartamentul pentru a-și ajuta tatăl

Călin Geambașu a precizat că a decis să își dea tatăl în judecată doar pentru a-l împiedica pe Petre Geambașu să îl mai denigreze. Mai mult, spune el, și-a vândut apartamentul pentru a-l ajuta pe celebrul său tată să își cumpere o casă.

„Mi-am ajutat tatăl de la vârste fragede muncind mult pentru el. Apoi i-am donat la notar tot ce aveam (un apartament) pentru a-l ajuta să-și cumpere o casă cu curte (încă din 2010)”, a precizat Călin Geambașu.

Cântărețul spune că el nu a pornit niciodată niciun scandal mediatic și nu înțelege cum un judecător care a preluat cazul după doi ani, poate da așa ușor un verdict.

„Iar acum, o doamnă judecător care a preluat cauza după aproape doi ani, validează astfel de enormități lansate în spațiul public de tatăl meu, în totală opoziție cu sensul vieții noastre de până la atacul la TV declanșat de părinții mei asupra mea încă din anul 2017. Până în acel moment, nu există niciun scandal mediatic care să mă aibă drept autor, în decenii de carieră muzicală. Am devenit brusc și peste noapte toate alea rele? Nu se vede de la o poștă dorința subită de demonizare publică? Din partea părinților… Așa să procedez și eu cu fiul meu dacă își va permite și el să mă dojenească pentru ceva?”, a precizat Călin Geambașu pentru publicația menționată anterior.

Pe de altă parte, artistul a menționat că s-a întâlnit cu părinții săi în urmă cu câteva zile și au vorbit cu calm.

Cum a început scandalul dintre Călin și Petre Geambașu

Scandalul dintre Călin și Petre Geambașu a început în urmă cu câțiva ani, când mai tânărul artist a ieșit în public și și-a acuzat părinții că l-au traumatizat în copilărie, până la adolescență.

Atunci, Călin Geambașu a afirmat că tatăl său îi arunca jucăriile dacă nu era cuminte sau îl pedeapsea punându-l să mănânce de pe capacul de toaletă.

Petre Geambașu a recunoscut faptul că și-a pedepsit copilul, dar nu așa cum se spune acesta. Atunci și Geambașu senior l-a acuzat pe fiul său că a încercat să-și incendieze mama.

„Tatăl meu doar instigă la mișto oameni și îi manipulează rânjind, fiindcă el știe că tocmai io sunt cel care l-am dojenit pe el pentru că nu mi-a atras atenția nimeni din jur pentru greșeala adolescentină făcută atunci, ba îi mai arăta și copilului meu filmarea, cu sens de mare haz cică (…). Copilul meu de numai 7 ani la vremea respectivă putea oricând să asimileze drept o glumă situația ca atare și să repete greșeala! Deci, E CUM SPUNE EL, da’ nu prea…! De unde să știu io, la 14 ani, că fixativul poate deveni inflamabil? În 1990 nu circula atâta informație ca azi. Cei maturi și mulți din jur mă gândesc că știau și iată că totuși nu au intervenit”, scris Călin Geambașu pe rețelele de socializare în anul 2021, când a fost acuzat că a încercat să-și incedieze mama.

Vezi în Galeria FOTO de mai sus mai multe imagini cu Călin și Petre Geambașu

Sursă foto: Instagram, Facebook

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton