Brioșe cu cocos, desertul pentru Paște pe care Elwira Petre îl pregătește copiilor

.

Elwira Petre a pregătit o nouă rețetă care va intra în meniul ei de Paște: brioșe cu cocos, un desert special pentru copii. Soția lui Mihai Petre a publicat rețeta pe rețelele de socializare, iar rezultatul este de-a dreptul spectaculos.

Brioșe cu cocos, desertul pentru Paște pregătit de Elwira Petre

Elwira Petre a publicat în mediul online câteva rețete pentru masa de Paște, precum ouă colorate pe pat de legume sau Babka Trojniak, un desert de familie care nu lipsește din meniul de Paște al familiei ei.

„Am o altă propunere de rețetă pentru Paște, iar brioșele acestea sunt foarte frumoase și foarte simplu de pregătit”, a scris Elwira Petre pe pagina sa de Instagram.

Ingrediente brioșe

  • 150 g unt
  • 2 ouă
  • 200 g de zahăr (eu folosesc zahăr de cocos)
  • 300 g făină
  • 300 ml lapte
  • 1 pliculeț praf de copt
  • Un strop de sare

Ingrediente cremă de mascarpone:

  • 1 cutie mascarpone
  • 250 ml smântână lichidă
  • O jumate de linguriță de miere

Citește și: Ouă colorate pe pat de legume, rețeta specială făcută de Elwira Petre pentru Paște

Citește și: Foccacia cu roșii și drob de pui, două rețete care nu au voie să lipsească de Paște. Cum le prepară chef Sorin Bontea

Cum se prepară brioșele cu cocos

Pentru aluatul de brioșe se amestecă toate ingredientele într-un blender până se obține o masă cremoasă. Se toarnă aluatul în tăvițe mici pentru brioșe și se dau la cuptorul preîncălzit la 180 de grade timp de 30 minute.

Pentru crema de mascarpone se blenduiesc bine toate ingredientele până se obține o cremă omogenă.

După ce se răcesc brioșele, se pune pe deasupra crema de mascarpone. Se decorează cu fulgi de cocos colorați cu spirulină.

Citește și: Rețeta de Babka Trojniak, prăjitura care nu lipsește din meniul de Paște pregătit de Elwira, soția lui Mihai Petre

Citește și: Ouă umplute, rețeta lui chef Sorin Bontea: „Toată lumea le adoră, de la cei mai mici, la cei mai mari”

Cum se colorează fulgii de cocos cu spirulină

Elwira Petre a ales să decoreze brioșele cu cocos, însă unul mai special. Aceasta a ales să coloreze fulgii de cocos cu spirulină, pentru a avea o nuanță frumoasă de verde. Soția lui Mihai Petre a explicat și cum a colorat cocosul pentru ca brioșele pentru Paște să arate spectaculos.

„Procesul este simplu. Puneți fulgii de cocos într-o punguță, adăugați 1 linguriță de apă și un pic de pudră de spirulina, apoi îi lăsați pe o farfurie să se usuce”, a explicat ea.

„Dacă doriți altă culoare puteți folosi pudră de coacăze în loc de spirulina și vor ieși mov”, a subliniat Elwira Petre.

Sursă foto, video: Instagram

Google News Urmărește-ne pe Google News

PE ACELAȘI SUBIECT
   
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton