Bogdan Vlădău, adevărul despre practicile șamanice: „Odată ce o iei pe calea asta nu prea mai e întoarcere” / Interviu exclusiv

.

Bogdan Vlădău face dezvăluiri despre practicile șamanice pe care le practică în retreat-urile din Peru și ne povestește cum i-au schimbat viața meditația și rugăciunea. „Am devenit mai conștient de mine, de greșelile mele, de faptul că toți suntem parte din aceeași energie numită Dumnezeu”, spune acesta.

Bogdan Vlădău (44 de ani) este de părere că, odată ce o iei pe calea meditației și a practicilor șamanice, este greu să revii la vechea mentalitate. Într-un interviu exclusiv pentru UNICA.RO, aflăm ce a fost cel mai greu atunci când a participat la Survivor și cum s-a schimbat „Burlacul” în ultimii 10 ani. Inițial, Bogdan a terminat o facultate de cibernetică, dar cariera de model i-a plăcut mai mult. În prezent, este căsătorit cu Gina Chirilă și împreună au o fetiță minunată, pe Katia, în vârstă de 3 ani. Ne spune cât de mult l-a schimbat iubirea pentru fiica lui, cum vede viața după experiențele șamanice trăite în Peru, dar și de ce nu a reușit să aibă o carieră de durată în media.

Bogdan Vlădău, dezvăluiri despre practicile șamanice și cum i-au schimbat viața

Cum era Bogdan de la „Burlacul” și cum este el astăzi?

Fizic era aproape perfect, chiar dacă niciodată nu a fost mulțumit de felul în care arată. Era destul de nesigur de el, cu multe frici, multe programe primite pe linie de strămoși sau de la societate. Bogdan de acum e mult mai împăcat cu el. Are o familie, nu mai este burlac. A început să facă niște practică el cu el însuși care ajută foarte mult. Meditația, rugăciunea, șamanismul, yoga, petrece mult timp în natură, iar dragostea pe care mi-a adus-o fiica mea este de neprețuit. Deci, Bogdan de acum este mult mai împlinit decât cel de la ‘Burlacul’, dar au și trecut 10 ani.

Citește și: Drama prin care a trecut sora lui Dan Bordeianu. „Mi s-au dau două luni de trăit! Copiii mei erau mici”

Citește și: Lidia Buble, șocată după ce a fost atacată într-un restaurant din Saint-Tropez: „Fără cuvinte am rămas”

Citește și: Mihai Rait, dezvăluiri după 7 ani de căsătorie: “Am tras lozul câștigător”. Ce spune despre diferența de vârstă dintre el și soție / Exclusiv

„Mi-a plăcut foare tare viața aia, mi se potrivea foarte bine”

Ai terminat un profil real, dar ai devenit fotomodel și ai luat-o pe partea artistică. Cum s-a întâmplat asta?

Am terminat o facultate destul de grea și nu am lucrat niciun minut în domeniul respectiv, pentru că, imediat ce am terminat facultatea, am plecat în primul meu contract ca model internațional. Mi-a plăcut foarte tare viața aia, la vârsta aceea se potrivea foarte bine. Mi-am dorit toată viața să călătoresc și, inițial, asta a fost ideea informaticii. Programatorii, în anii 2000, își găseau cel mai ușor de muncă în afara țării.

Dar cu noua meserie pe care mi-am găsit-o puteam să călătoresc și mai mult, din două în două luni puteam schimba țara în care lucram. Eram înconjurat numai de femei frumoase, aveam o viață frumoasă, ne respectau oamenii. Asta spre deosebire de România unde eram mai mult înjurați că eram modele, deci trebuia să fim, implicit, și proști.

Bogdan Vlădău: „Prima defilare e ca prima partidă de sex, nu se uită niciodată”

Îți mai aduci aminte cum a fost la prima defilare? Ai avut emoții?

Prima defilare e ca prima partidă de sex, nu se uită niciodată (râde). Era la doamna Doina Levintza, cred că a fost și sigura prezentare pentru bărbați. Acolo i-am cunoscut și pe viitorii mei prieteni. Am avut niște emoții îngrozitoare, nici nu mă puteam uita în față. Țin minte că m-a susținut și cred că m-a și plăcut Marian Nedelcu, care îmi este prieten bun și acum.

Bogdan Vlădău, despre Survivor: „Muream de frig, nu ne odihneam”

Ce a însemnat „Survivor” pentru tine? Ce te-a bucurat și ce te-a supărat acolo?

Survivor a fost o experiență absolut unică, i-aș recomanda-o oricărui om care are curajul să se înfometeze, să stea cu el insuși, este o experiență fabuloasă. Mi-am dat seama acolo de cât de puțin avem nevoie ca să fim fericiți. A fost un test și pentru mine, destul de greu, dar sunt obișnuit cu lucruri și mai grele. Nu mi-a plăcut faptul că seara era foarte frig, muream de frig, nu ne odihneam. Dormeam pe lemnele alea care aveau găuri între ele și ne dădeau special o păturică foarte subțire. Într-o zi m-am trezit cu un scorpion în pătură și l-am omorât cu cotul. Aș mai repeta însă experiența asta dacă mi s-ar oferi ocazia.

A existat vreun moment în care a trebuit să vânezi ceva, ca să te hrănești?

Nu am vânat nimic, deși ne-am dorit, dar nu ni s-au dat ustensile. Am câștigat la un joc o undiță, dar era doar bățul, nu ne-au dat și celalate lucruri de care aveam nevoie. Ni le-au dat la mișto, de ochii lumii.

Îți amintești cel mai greu moment trăit acolo?

Cele mai grele momente erau alea în care îmi era dor de soție, era și însărcinată atunci, asta a fost foarte greu. În rest, m-am adaptat imediat, i-am învățat și pe ceilalți, care nu stăteau bine cu mentalul, să mediteze.

„Sunt departe de a fi perfect”

Ce înseamnă Gina pentru tine? Care este cea mai importantă calitate a soției tale?

Gina este partenera mea de viață, mama fetiței mele, omul care mi-a adus cea mai mare bucurie în această viață. Ce-mi place mie cel mai mult la ea este că mă acceptă așa cum sunt, cu toate defectele mele, pentru că sunt departe de a fi perfect. Dar și eu fac același lucru, tindem să ne ajutăm, să-l facem pe celălalt să devină o variantă mai bună a lui.

Bogdan Vlădău, în rol de tată: „Katia a venit în viața mea să-mi arate ce înseamnă iubirea adevărată”

Cum este tatăl Bogdan? Cum te-a schimbat Katia?

Bogdan este un tată foarte iubitor, afectuos, pupacios cu fetița lui. Katia a venit în viața mea să-mi arate ce înseamnă iubirea adevărată, credeam că știu, dar habar nu aveam ce e iubirea necondiționată. Felul ăsta de iubire care pleacă de la mine către ea și de la ea spre mine nu se compară cu nimic din ce am trăit până acum. Și eu chiar credeam că știu cu adevărat de înseamnă iubirea.

Bogdan Vlădău și fiica lui, Katia. Sursă foto: Arhivă personală
Bogdan Vlădău, alături de fiica lui, Katia. Sursă foto: Arhivă personală

Spuneai că ai făcut practici șamanice. Ce înseamnă, ce ai făcut mai exact?

Am trecut prin ceremonii în care am consumat tot felul de plante medicinale, sacramente șamanice. Două din cele mai cunoscute și utilizate provin de la niște broaște din zona Amazonului și din Mexic.

„Odată ce o iei pe calea asta nu prea mai e întoarcere”

Cum te-a schimbat „îmbrățișarea” spiritualității?

Odată ce o iei pe calea asta nu prea mai e întoarcere. Fie că te duci în direcția asta prin meditație, fie prin rugăciune sau practici șamanice, ajungi la un singur adevăr. Te schimbă profund, dar este foarte greu de spus cum te schimbă. Eu am devenit mai conștient de mine, de greșelile mele, de faptul că toți suntem parte din aceeași energie numită Dumnezeu. Am devenit un om mai înțelept și mai blând.

„Facem 5 ceremonii cu ayahuasca, cu șamanii”

Organizezi retreat-uri, în jungla amazoniană, Peru, Costa Rica, pentru oameni care doresc să se apropie de spiritualitate. Ce presupune asta, ce faci mai exact?

Până acum am organizat 6 călătorii în Peru. 10 zile durează un retreat, facem 5 ceremonii cu ayahuasca, cu șamanii. Există mai multe tipuri de retreat, în funcție de locație și format. Când stăm împreună, în zilele de pauze, facem tot felul de alte lucruri, grup de rugăciune, yoga. După fiecare ceremonie cu ayahuasca fiecare își povestește experiența, cei care au curaj pot face si baie în Amazon.

„Un gram de venin costă 2 milioane de dolari”

Sincer, ai fost mușcat până acum de vreo lighioană?

Am fost mușcat o singură dată de un scorpion, în rest te muscă țânțarii în Amazon, dar și la noi în Deltă se întâmplă. Am descoperit că veninul de scorpion este unul dintre cele mai scumpe medicamente naturale care există pe planetă. Un gram de venin costă 2 milioane de dolari, este un puternic anticancerigen, și eu l-am primit pe gratis.

Mai ții legătura, de sărbători și zile de naștere, cu Iulia Vântur?

Cu Iulia mai vorbesc, dar foarte rar, o dată la 2 ani. Nu ținem legătura de sărbători sau zile de naștere, vorbim când chiar avem ceva de comunicat, sau o nevoie.

Amintiri din copilărie cu Bogdan Vlădău: „Îmi plăcea să fac numai tâmpenii”

Ce-ți plăcea să faci când erai copil?

Îmi plăcea să fac numai tâmpenii, mă urcam în copaci, cădeam de acolo, cum fac băieții. Îmi plăcea să merg la înot, prin lacuri și bălți, mi-a plăcut de mic natura. Mi-a plăcut să fac sport așa că am jucat baschet și fotbal după care am trecut la arte marțiale.

Bogdan Vlădău în copilărie. Sursă foto: Arhivă personală
Bogdan Vlădău în copilărie. Sursă foto: Arhivă personală

„Apoi m-am mai golănit, am început să chiulesc”

Cum erai la școală? Șeful găștii sau mai timid?

În școală, în primele două clase, am fost foarte cuminte și am luat premiul întâi, dar apoi m-am mai golănit. Am început să chiulesc și îmi plăcea ora de sport chiar dacă eram foarte bun la matematică.

Care a fost cel mai greu moment din viața ta?

Cel mai rău moment din viață asta și de până acum, cu siguranță, a fost accidentul de circulație din 2001.

„Sunt incostant, nu termin ce încep”

Care este cea mai importantă calitate a ta și cel mai mare defect?

Cea mai importantă calitate este că sunt un om bun. Cel mai mare defect este că sunt inconstant, mă apuc de ceva și nu termin.

Când te-ai îndrăgostit prima oară?

Undeva pe la 5, 6 ani, de o domnișoară care avea 19 ani. Când eram mic îmi plăcea fetele mai mari ca mine.

„Compromisul nu este punctul meu forte”

Ai făcut compromisuri în viață?

Sincer, compromisul nu este punctul meu forte. De aia nici nu am reușit să am o carieră fulminantă în mass media, nici pe tv, nici cu cântatul. Cu siguranță am făcut compromisuri în cuplu, pe principiul „da, mami, ai dreptate”, ca să fie bine.

Bogdan Vlădău: Nu există elixirul tinereții, este un cumul de atenție față de tine”

Arăți la fel de mulți ani. Ce trebuie să facă un bărbat ca să nu-și arate vârsta?

Cred că felul în care arăți este determinat în primul rând de moștenirea genetică, apoi de felul în care ai grijă de tine. Este un cumul de lucruri, o alimentație echilibrată și naturală, zilnic mediatie și rugăciune. Apoi ar fi bine să stăm în picioarele goale, să mergem undeva la o apă, ea curăță. Nu există elixirul tinereții, este un cumul de atenție față de tine.

Ai vreun viciu alimentar la care nu poți renunta?

Nu pot să spun că stau tot timpul într-o dietă anume, îmi permit și eu micile bucurii ale vieții cotidiene de om normal. Mai mănânc o pizza, un hamburger, o înghețată, beau o bere sau un vin. Mai mănânc niște tort sau un ecler, nu sunt fanatic din punctul asta de vedere.

„Plec în Bali unde vreau să construiesc un business”

Ce planuri și proiecte ai pentru 2023?

Anul asta mai am două retreaturi șamanice în Peru, tot cu ayahuasca și paracticile respective, în octombrie și noiembrie. În decembrie am să plec în Bali unde vreau să construiesc un business.

Foto: Bogdan Vlădău

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton