Benny Adegbuyi, momentul adevărului. Face sau nu sex înainte de meci? Are o regulă foarte importantă

.

Benny Adegbuy a vorbit sincer despre faimă, bani și sex în podcastul „Stai să zic eu- cu Cosmin Natanticu și Tetelu”. El a fost întrebat despre subiectul care a împărțit lumea sportului în două tabere: pro și contra sex înainte de meci?

Ce spune Benny Adegbuyi despre sexul înaintea unui meci important

S-a tot vorbit, în lumea sportului, despre sexul înaintea unui meci. Este benefic sau te ajută, mai degrabă, o perioadă de abstinență, înainte de un astfel de eveniment? Părerile sunt împărțite, iar adevărul este că fiecare persoană este diferită și ar fiecare trebui să decidă ce este cel mai bine pentru el.

Benny Adegbuy a vorbit fără perdea despre cum se pregătește de un meci și dacă face sau nu sex înainte de o luptă. Sportivul spune că preferă să aibă o perioadă de abstinentă, asta pentru că acumulează testostern și poate să îl elibere în timpul meciului, ajutându-l să câștige.

Ti-am zis că începând târziu nu știam (…) colegii..boss, mai ai o lună ar fi bine să nu mai. Și antrenorul la fel. Deci, cumva, toată lumea știe că e bine să faci abstinență. Eu două săptămâni nu fac nimic. Sunt cumva (…) stai că am văzut și eu că au făcut niște experimente în care nu e nicio diferență.  Au dat niste teste de anduranță, pe lovituri. Doar că, într-adevăr, când stai două-trei săptămâni ai testosteronul în corp (…)”, a declarat Benny Adegbuy.

Și nu este singurul luptător care practică abstinența. Cătălin Moroșanu a declarat și el, în urmă cu câțiva ani, că renunță la sex timp de o lună de zile înainte unui meci.

„E o superstiție, pentru că tu în momentul în care ești un războinic… tu gândește-te că eu nu fac sex cu o lună de zile înainte.”, a spus Moroşanu.

“Contează foarte mult să ai testosteronul ăla în tine. O lună de abstinență, e foarte importantă chestia asta.  Ești taur, ești animal, ești bărbat, ești puternic. Tu când te concentrezi, vizualizezi meciul și vine o gagică în vestiar și se plimbă în fața ta, te deconcentrează”, a mai declarat luptătorul de MMA.

De altfel, sunt mulți sportivi care practică abstinența înaintea unui meci. Principala motivație este aceea că în timpul unei partide de sex consumi multă energie și te eliberezi de energiile acumulate în timp, lucru care la sportivi poate fi dăunător, pentru că tocmai aceste energii pot face diferența între o performanță bună și una slabă într-un meci.

Cu toate acestea, este indicat ca fiecare sportiv să se descopere și să afle ce îi face bine.

„Interdicţiile sexuale sînt contraproductive. E o eroare să obligi sportivul să-şi schimbe obiceiurile sexuale”, este de părere Bruno Fabbri, directorul Centrului Olimpic de medicină sportivă din Padova.

Există totuși și alte opinii: : „Sexul poate reduce anxietatea. Poate ajuta jucătorul să elimine stresul dinaintea competiţiei şi să fie mai lucid”, spune Francesca Tiberi, un alt expert italian.

Așa că totul depinde de fiecare sportiv în parte și de ceea ce îl ajută să performeze pe teren.

Benny Adegbuyi are o familie superbă. Cum arată soția lui

Benny Adegbuyi este împlinit pe toate planurile. Sportivul are o familie superbă și o relație extrem de frumoasă cu soția lui. Cei doi sunt împreună de 11 ani și au împreună un băiețel, pe nume Patrick.

„Pe soția mea am cunoscut-o la scurt timp după ce m-am mutat la București, adică acum mai bine de zece ani, şi am simțit de la început că este ceea ce îmi doresc. Este o persoană care mă susține și care îmi înțelege profesia”, declara în urmă cu trei ani, sportivul.

Benny a povestit, la un moment dat, despre familia lui și cum a ajuns să locuiască și să performeze în București.

„Eu, la 2 ani, împreună cu părinţii mei, am plecat să locuim în Nigeria. Acolo a apărut şi sora mea în peisaj. Când aveam 7 ani şi ea 4 ani ne-am întors înapoi în România, doar cu mama. Ulterior, mama s-a întors în Nigeria şi am rămas doar cu bunica. Părinţii s-au despărţit, au încercat să salveze relaţia, dar nu au reuşit. Mama a plecat apoi la muncă în Italia şi ne-a fost greu…”, a declarat el.

A venit în România în 1985, iar acomodarea a fost destul de grea. Și-a pierdut bunica, însă după ce s-a mutat la București, sora lui Patricia l-a urmat, lucru care a fost foarte important pentru sportiv, având o legătură specială cu sora lui.

Totodată, Adegbuyi a dezvăluit și spre ce meserie îl îndruma tatăl său. Nu a mai urmat Facultatea de Petrol și Gaze, dar a ajuns un sportiv cunoscut, care-și face mândru părintele.

„În Nigeria, după cum se ştie, industria petrolieră e foarte dezvoltată. De aceea, tatăl meu mereu îmi spunea că şi-ar fi dorit să fiu inginer petrolist. Dar uite că eu am ajuns luptător”, a încheiat Benny.

– Articol în parteneriat cu HappyFishTV –

Google News Urmărește-ne pe Google News

PE ACELAȘI SUBIECT
   
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton