„Repet, joc, mă bucur, râd, sufăr acolo pe scenă, şi după, mă duc la magazin şi cumpăr nişte muşchi file.”
Fiul Maiei Morgenstern a ieşit pe marile ecrane în superproducţia „Domnisoara Christina”, unde joacă rolul principal. Pe lângă filme de cinema, Tudor interpretează roluri variate în piese de teatru şi spune că i se întâmplă câteodată să i se pară mai greu un rol de comedie bulevardieră decât întruchiparea unui personaj de Ibsen.
Eşti pasionat de titluri precum „Cel mai bun„, „Cel mai tânăr”, cel mai…?
Da, mai ales când merg la olimpiada de actorie. Normal că vreau să iau Oscarul, cine nu vrea ?
Ce spun despre tine, ca actor, rolurile pe care le-ai interpretat până acum ?
Cred că, în primul rând, spun că ne-am simţit bine împreună, că ne-am apropiat încet, încet unul de celălalt, eu de rol, rolul de mine, că eu aveam ceva din el, el avea ceva din mine şi a fost foarte plăcută apropierea asta.
În fiecare nou rol, încerc să nu mă repet, să fiu vulnerabil, să rămân fidel sfatului profesorului meu, domnul Ion Cojar : „De ce ” face personajul meu orice face – nu „Cum” o face. Şi să-l ascult pe tata, care mi-a dat cel mai bun sfat din toate metodele de actorie şi studiere a rolului – să-mi facă plăcere.
Ai jucat în piese de teatru, în seriale tv şi în filme de cinema. Unde te-ai simţit cel mai în largul tău? Unde ţi-a placut cel mai mult?
Nu pot să zic că m-am simţit undeva mai în largul meu. Îmi plac toate. Mă simt în largul meu când există o armonie în acel proiect, când oamenii ştiu ce vor, dar sunt deschişi şi vor să descopere împreună. Şi, evident, dacă fac mai mult teatru ,mi-e dor de film şi vice versa.
„Domnişoara Christina”, unde interpretezi rolul Egor Paşchievici, e un film foarte bine făcut. }ie cum ţi s-a părut?
Contează mai puţin cum mi se pare mie, dar sincer, îmi place mult filmul. Şi cred că e foarte important că s-a făcut acest film de gen, un film fantasy-horror, sper un deschizător de drumuri la noi în ţară pentru alte filme de gen.
Cum ai pregătit rolul, ce-ai simţit că-ţi transmite Egor când ai citit scenariul?
Mi-au plăcut enorm nuvela şi scenariul şi mi-am dorit foarte mult să fac acest rol. La rol a fost o muncă de echipă, gândurile mele, cu gândurile regizorului, cu lucrul efectiv cu partenerii, şi iată-l pe crane !
Cum e să joci într-o producţie atât de elaborată?
Elaborată, neelaborată, mi-e mi-a plăcut super mult să lucrez la filmul ăsta. Toată echipa a fost extraordinară şi îţi dai seama cât de mult contează fiecare om care lucrează la film, pentru ca filmul să iasă aşa cum îţi doreşti.
Aţi avut premiera piesei „Carpathian Garden”, scrisă de Radu Iacoban. Ce ne poţi spoune despre ea?
E o comedie care satirizează societatea românească. Televiziune, parcangii care îţi expun versiunea lor despre viaţă, popi, politicieni, star porno – sunt câteva dintre personajele din „Carpathian Garden”. E de râs, dar are şi un mesaj puternic pe care nu vreau să-l devoalez, vă aştept la Godot Café Teatru !
Joci mult alături de Radu Iacoban. Aveţi amândoi succes pe scenă: sunteţi tineri, frumoşi, talentaţi. Mă contrazici cu ceva?
Nu!
N-ai împlinit încă 30 de ani, dar ai interpretat o mulţime de roluri „cu greutate”. Cum te afectează, atinge fiecare rol pe care-l joci?
Greutate, ne greutate, fiecare rol e unic şi încerc să-l fac cât de bine pot, cu seriozitate, cu implicare, cu bucurie. Câteodată e mai greu să faci un rol de comedie bulevardieră decât un personaj de Ibsen. Fiecare rol în parte este cel mai important rol al meu. Şi nu mă afectează deloc. Repet, joc, mă bucur, râd, sufăr acolo pe scenă, şi după, mă duc la magazin şi cumpăr nişte muşchi filé. Sunt un om perfect normal.
Unde te mai vedem, unde te vom vedea? În teatru, filme?
Dacă aţi văzut până acum „Domnişoara Chrsitina”, mergeţi să-l vedeţi! Am avut de curând o nouă premiera – „Voyeur” – un thriller psihologic despre un criminal în serie, mai mult nu vă spun ! La Teatrul de Artă Bucureşti. În „Carpathian Garden” de care am vorbit, la Godot Café-Teatru. La Teatrul Act în „Iluzii” şi „XXL” (Fat Pig).
Citiţi interviul integral în revista Unica, numărul de ianuarie, pe piaţă din 23 decembrie!