Aurelian Temișan, dezvăluiri intime despre relația cu Monica Davidescu: „Cine aprinde focul, ăla trebuie să îl și stingă”/ Exclusiv

.

În familia Aurelian Temișan – Monica Davidescu toată lumea joacă teatru, asta pe scenă, pentru că în viața reală lucrurile stau total diferit. Sunt puțin artiști care uimesc prin sinceritate și nu se împidică în vorbe, iar Aurelian Temișan e unul dintre ei.

Reușește să te cucerească prin felul în care vorbește despre familie, despre dragostea pe care o are pentru soția lui, Monica, sau despre proiectele în care pune suflet. Îi sclipesc ochii atunci când se gândește cum va ajunge să cucerească publicul cu fiica sa, Dora, care deja cochetează cu acest domeniu și activează într-o clasă de actorie.

Are umorul unui Geamăn veritabil și, deși nu a trecut prin momente ușoare, acesta a fost singurul scut la care a apelat. Iată ce dezvăluiri face Aurelian Temișan pentru UNICA.RO!

Citeşte și: Cum a ajuns Radu, fiul lui Ștefan Bănică jr., să lucreze cu Monica Davidescu: „Nu i-am cerut acordul tatălui înainte” / Exclusiv

Citeşte și: Monica Davidescu, în costum de baie la 50 de ani. „Ești un exemplu”

„Vom pleca prin țară de două ori, în două zone diferite și o dată afară, dacă ne iese pansența”

Ce planuri de vacanță are familia Temișan pentru această vară?

Noi mai avem încă un spectacol de jucat cu compania noastră de Teatru, la Brașov, Divorțul anului. După care luăm într-adevăr o vacanță, împărțită în vreo patru bucățele. Vom pleca prin țară de două ori, în două zone diferite, și o dată afară, dacă ne iese pasența și nu se face Festivalul de la Mamaia, în care sunt implicat. După 10 iulie începem să ne strângem cu toții și să facem citire la un nou text, pentru o nouă piesă de teatru, pe care o punem la toamnă în scenă, în octombrie sau noiembrie. Vara noi muncim ca să culegem roadele toamna.

Citeşte și: Poveste de filme: Aurelian Temișan și Monica Davidescu sunt împreună de 27 de ani. Cum s-au cunoscut?

„Dora e prinsă  în proiectele clasei de teatru în care activează”

Pe când un proiect cu fiica ta, Dora?

Dora e prinsă  în proiectele clasei de teatru în care activează, la clasa profesorului Cosmin Vijeu. A avut spectacol de sârșit de stagiune, pe 26 iunie, la Teatrul Național, ca în fiecare an. Se dezvoltă, sunt aceste activități importante pentru ei. Mai și cântă, dar trage mai mult spre actorie. Îi lăsăm copilăria, pentru că și așa a trecut mai repede.

Ați optat pentru învățământul privat sau de stat?

Încă țin la învățământul de stat, care este unul serios. Dacă am avea puțină grijă de el, l-am repune pe picioare ca odinioară. Nu am nimic cu sistemul privat, dar încă țin la cel de stat.

„La noi certurile nu prea au loc, pentru că nu prea avem nici motive și nici nu ne dorim asta, pentru că ne mănâncă energia”

Ai o relație frumoasă, longevivă cu Monica Davidescu. Când vă certați, cine bate în retragere?

Eu sunt Geamăn și atunci când începe cearta, de obicei nu se prea ceartă nimeni cu mine. Cine aprinde focul, ăla trebuie să îl și stingă. Dacă e o ceartă constructivă, mă bag și atunci înțelegem ceva din ea. Dar bine, la noi certurile sunt niște discuții mai înalte, la un alt nivel. La noi certurile nu prea au loc, pentru că nu prea avem nici motive și nici nu ne dorim asta, pentru că ne mănâncă energia.

„Monica se consumă foarte mult. Eu când încep un lucru și văd că nu e ce trebuie, îl las”

Ce iubești cel mai mult la Monica?

Corectitudinea, franchețea și această angrenare în prezent. Uneori mă deranjează că, fiind de Pământ, vrea ca orice începe să ducă la capăt. Și nu toate lucrurile pe care le începi sunt de dus la capăt. Pentru unele depinzi de foarte mulți factori, care nu au legătură cu tine, și îți mănânci mult prea multă energie încercând să îi faci pe alții să vadă ce bine e să meargă așa, ei nesimțând acest lucru.

Monica se consumă foarte mult. Eu când încep un lucru și văd că nu e ce trebuie, îl las. Știi că e și vorba aia. „Ce nu îmi iese, probabil că nu trebuia să îmi iasă!” Sunt atâtea de făcut, încât nu stau să mă cramponez de un lucru.

Aurelian Temișan: „Pot să îi gătesc cel mai fiebinte ceai”

Obișnuiești să o surprinzi, să îi gătești?

De gătit, eu pot să îi gătesc cel mai fiebinte ceai, care poate să dea și în clocot până mă uit la el. La capitolul surprize, ne-am făcut unul altuia cadou vacanțe, la care nu ne așteptam. Știm cam ce vrem și atunci fiecare dintre noi merge pe mâna celuilalt, nu mai stă să mai întrebe. Atfel de surprize… să nu ne facem surprize neplăcute.

Munciți mult, aveți multe proiecte. S-a întâmplat să vă loviți și de lipsuri financiare?

Da, au fost, mai ales după ce a început perioada de mizerie, că nu pot să o numesc altfel, din 2020, când am fost obligați să stăm în case. Am început să cheltuim din ce aveam strâns și am ajuns la fundul sacului, pentru că eu, între timp, în perioada aia, am cheltuit foarte mult, pentru că mi-am făcut un studio acasă, neavând până atunci.

În fiecare zi aproape eram la magazinul Muzica să mai cumpăr una alta, să pot să încep să transmit, să fac live-uri pe Facebook, pe YouTube.

Toate investițiile erau din sacul care se ducea ușor. Am trăit cu speranța că o să se termine la un moment dat, deși nu știam unde o să ducă toată nebunia asta, dar uite că ne-am revenit. Suntem cu compania de teatru pe linia de plutire, avem trei producții ale noastre, urmează cel puțin două în toamnă, și concertele mele, pe care le facem tot prin companie.

 Cât ai investit în studioul de înregistrări?

Peste 28.000 de euro, dar nu este un studio atât de performant pe cât mi l-aș dori. L-am făcut atât de util cât să mă ajute la ceea ce aveam de făcut.

Foto: Facebook

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton