Cunoscut pentru stilul său suprarealist și implicarea sa continuă în proiecte de regenerare culturală prin artă a zonelor suburbane, Obie Platon a participat la expoziţii, festivaluri internaţionale și a realizat proiecte de artă murală, atât în Europa, cât și în Asia.
Ai participat la expoziţii, festivaluri internaţionale și ai realizat proiecte de artă murală la Veneția, Milano, Hamburg, Shanghai, Budapesta, Insulele Azore… Unde ți-a plăcut cel mai mult și de ce?
Fiecare loc e unic și are farmecul lui. Reușesc să ilustrez cât mai multe simboluri inspirate din mediul urbanistic local și să pastrez farmecul zonei indiferent de mesajul pe care vreau să-l trasmit. Cel mai mult m-a inspirat Shanghai prin prisma contrastului cu ceea ce eram eu obișnuit. După experiențele din Europa intrasem într-o zona de comfort, Asia m-a făcut să cercetez mai mult și să creez lucruri pe care nu le puteam exprima vizual fără a călători.
Care este cel mai avangardist loc pe care ți-ai pune pecetea în București? Te simți atras de vreo clădire din Capitală care încă nu a fost ”transformată” de grafica desenelor tale murale?
Primul gand a fost Casa Poporului! 🙂 Dar tinând o notă rațională pot spune ca sunt foarte multe locații pe care le „vânez” de ceva timp. Ce mă bucură este faptul că multe din planurile de odinioară devin realitate. Multi calcani din zona centrală, se pare ca vor deveni adevărate monumente de Street Art autentic local.
Citește și:
Angelina Jolie și The Weeknd, din nou la același eveniment
Andra Marinescu, arhitect ”Visuri la cheie”, sfaturi de amenajare a unui spațiu de lucru în propriul cămin
Ce facultate a urmat Alex Velea. Solistul nu a profesat niciodată în domeniul studiat
Tom Cruise și presupusa iubită, fotografiați la Wimbledon
Ce apreciezi cel mai mult la rolul tău de Street Art Hero?
Apreciez că îmi sunt respectate viziunile și dreptul la exprimare. Apreciez că privitorii rezonează cu ceea ce am de spus fără a fi foarte evident. Apreciez că am dezvoltat un fenomen care s-a răspândit global.
Cea mai mare provocare din cariera ta a fost atunci când…
Cu siguranță experiența de la km 0 din București, muralul cu Sfântul Gheorghe a fost cea mai mare provocare, deoarece totul a degenerat într-o luptă pe care noi nu ne-am propus-o.
Cum te-a șlefuit toată această experiență?
Acea experiență a deschis ochii tuturor, am ințeles ca ceea ce fac are impact asupra oamenilor și că sunt alături de noi în această călătorie.
La ce proiecte lucrezi acum și ce teme abordezi în contextul actual?
Despre Street-art, pot spune că vor fi nenumărate proiecte urbane, muralul cinetic de la Qreator, muralul de pe strada Constantin Millo nr. 9 plus alte lucrări de street art pe care le veți putea localiza prin intermediul paginilor mele de socializare.