Anunț neașteptat despre Michael Schumacher, la 10 ani de la tragicul accident. „Am auzit de la cei de la Formula 1!”

.

Veste neașteptată despre legenda Formulei 1, Michael Schumacher, care în urmă cu 10 ani a suferit un teribil accident de schi în Alpii Francezi.

Johnny Herbert, fost coechipier al lui Schumacher la Benetton, a anunțat că pilotul poate „să stea la masă”, notează Daily Mail.

Schumacher – care a câștigat șapte campionate mondiale de-a lungul carierei sale – a fost implicat într-un tragic accident de schi  pe 29 decembrie 2013.

„Nu pot decât să citesc printre rânduri”

El a fost a fost pus într-o comă artificială și a suferit mai multe intervenții chirurgicale, dar starea lui a rămas învăluită în mister de atunci, doar scurte actualizări venind din cercul său de prieteni sau din partea familiei. Soția lui Michael, Corinna, face tot posibilul pentru a-i proteja intimitatea, ținându-l departe de ochii publicului.

Cu toate acestea, într-un interviu recent Herbert a vorbit despre starea germanului.

„Aud informații doar la mâna a doua. Am auzit, de la cei din Formula 1, că stă la masa, la cină, dar nu știu dacă este adevărat. Nu pot decât să citesc printre rânduri. Nu am auzit prea multe de la familie și este de înțeles. Asta a fost întotdeauna o parte importantă pentru Michael și pentru familia lui, de a păstra totul privat, secret. Se întâmpla asta și în zilele lui de curse.

Nu simt că lucrurile au evoluat într-un asemenea mod încât să ne facă pe mulți dintre noi care l-au cunoscut sau pe mulți dintre fanii săi din întreaga lume să vrem să-l vedem. Le-ar plăcea să știe, tuturor ne-ar plăcea să știm că lucrurile merg înainte într-un mod pozitiv. Dar pentru că nu avem nicio informație, putem doar să presupunem că nu se află încă într-o poziție în care există șanse de recuperare” – a spus Johnny Herbert, vorbind pentru BettingSites.co.uk.

Apropiații lui Schumacher sunt sceptici cu privire la starea fostului pilot

Germanul este îngrijit de o echipă medicală și de soția sa, Corinna, la locuința lor din Lake Geneva, dar puține lucruri au fost făcute publice despre starea lui.

Herbert a continuat: „După părerea mea, și trebuie să subliniez acest lucru, pentru că nu am auzit nimic de la familie, arată că, din păcate, probabil că se află în situația similară în care a fost imediat după accident. Se pare că schimbări prea mari nu au fost, poate nu au fost deloc. Presupun că familia așteaptă ca știința să vină cu ceva care, sperăm, să-l aducă înapoi pe acel Michael pe care l-am cunoscut cu toții doar prin intermediul imaginilor de la televizor când era dinamic pe o pistă de curse”.

„Michael nu vorbește, el comunică cu ochii”

În 2018, au apărut zvonuri cum că Schumacher ar fi fost mutat, în secret, într-un conac privat de pe insula spaniolă Mallorca de către soția sa Corinna. S-a vorbit din nou despre asta în 2020, când Elisabetta Gregoraci – fosta soție a fostului șef al lui Schumacher la Benetton Flavio Briatore – a făcut o serie de declarații despre fostul pilot.

„Michael nu vorbește, el comunică cu ochii. S-au mutat în Spania. Și soția lui a înființat un spital în acea casă. Doar trei persoane îl pot vizita și știu cine sunt”, a spus Gregoraci, în timp ce apărea în versiunea italiană a reality show-ului Big Brother.

Dar afirmațiile ei de atunci au fost respinse pe scară de familia pilotului, de managerul lui Schumacher și de alte surse, iar toată lumea crede că sportivul este în vila din Elveția.

Citeşte şi: Michael Schumacher împlinește astăzi 53 de ani. Imagini de colecție cu fostul campion de Formula 1

Citeşte şi: Ralf Schumacher, despre starea fratelui său, Michael Schumacher, la 10 ani de la accident: „Viața nu e dreaptă”

Citeşte şi: Interviu nemaivăzut cu Michael Schumacher: „Întotdeauna am simțit că nu sunt suficient de bun”

Citeşte şi: Cum arată soția lui Michael Schumacher, la cinci ani de la accidentul campionului de Formula 1

„Acestea sunt amintirile pe care majoritatea oamenilor nu le au”

Familia lui Schumacher rămâne foarte protectoare cu privire la intimitatea lui și se înțelege că mulți dintre prietenii și apropiații lor sunt chiar nesiguri de starea sănătății lui.

Cu toate acestea, în documentarul Netflix „Schumacher”, care a fost difuzat în 2021, soția sa Corinna a oferit o actualizare rară. Ea a dezvăluit că el continuă să fie reabilitat pentru rănile care i-au schimbat viața și a susținut că acum este „altfel, dar aici”.

Reflectând la modul în care viața lui Schumacher era înainte de accident, Herbert a spus: „Știm cu toții că a fost o latură extrem de serioasă a lui, determinată de a da tot ce este mai bun din el. Dar a existat acel moment de pauză, de la sfârșitul sezonului, momentul relaxat pe care îl aveam întotdeauna după Adelaide. Îi plăceau deliciile cu alcool care erau disponibile la petreceri și tuturor ne plăceau. O puteam face doar o dată pe an. Acestea sunt amintirile pe care majoritatea oamenilor nu le au, dar sunt amintirile minunate pe care eu le am despre el. Avea un mare simț al umorului și sperăm că îl vom revedea curând.”

Foto – Hepta

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton