Angelina Jolie a împlinit 49 de ani. Fotografii de colecţie cu actriţa de la Hollywood

.

Angelina Jolie este una dintre cele mai remarcabile figuri din industria cinematografică. Astăzi, pe data de 4 iunie 2024, actriţa de la Hollywood a împlinit 49 de ani. În onoarea acestei ocazii, dezvăluim o serie de fotografii de colecţie cu evoluţia şi transformările vedetei de-a lungul anilor, cât şi amănunte despre cariera sa de succes.

Filmele în care a jucat Angelina Jolie

Angelina Jolie și-a început cariera în lumea filmului la o vârstă fragedă, debutând cu roluri minore în producții cinematografice, dar s-a impus rapid ca o actriță cu o versatilitate excepțională. Unul dintre primele roluri care i-au adus recunoaștere a fost cel din filmul „Gia” (1998), unde a interpretat-o pe Gia Carangi, un supermodel care a devenit victimă a abuzului de droguri. Performanța sa intensă și emoționantă i-a adus un Glob de Aur și aprecierea criticilor.

În 1999, Jolie a câștigat un Oscar pentru cel mai bun rol secundar feminin în filmul „Girl, Interrupted”, unde a jucat alături de Winona Ryder. Interpretarea sa a personajului Lisa Rowe, o pacientă cu tulburare de personalitate, a fost considerată una dintre cele mai impresionante din cariera sa, evidențiind profunzimea și intensitatea talentului său actoricesc.

Citeşte şi: Angelina Jolie, acuzată că și-a influențat copiii să rupă legătura cu Brad Pitt după divorț. Un fost bodyguard rupe tăcerea

Citeşte şi: Angelina Jolie a ieșit în oraș cu fiul ei de 20 de ani. De ce l-a acuzat Pax pe Brad Pitt că i-a făcut viața un iad

De-a lungul anilor, Angelina Jolie a continuat să demonstreze că este una dintre cele mai versatile actrițe de la Hollywood, asumându-și roluri complexe și diverse. În „Lara Croft: Tomb Raider” (2001), Jolie a devenit un icon cultural prin interpretarea eroinei din celebrul joc video, consolidându-și statutul de vedetă internațională.

În 2008, Jolie a fost nominalizată la Oscar pentru rolul său din „Changeling”, un film regizat de Clint Eastwood, unde a interpretat-o pe Christine Collins, o mamă care luptă disperată să-și găsească fiul dispărut. Performanța sa a fost lăudată pentru intensitatea emoțională și autenticitatea pe care a adus-o personajului.

Un alt rol notabil este cel din „Maleficent” (2014), unde Jolie a reușit să transforme antagonistul clasic din povestea „Frumoasa Adormită” într-un personaj complex și empatic. Succesul filmului a dus la realizarea unei continuări, „Maleficent: Mistress of Evil” (2019), consolidând și mai mult poziția sa în industria filmului.

Shiloh Nouvel Jolie-Pitt, fiica Angelinei Jolie, copia fidelă a mamei sale

Shiloh Nouvel Jolie-Pitt, fiica celebrului cuplu de actori Angelina Jolie și Brad Pitt, atrage frecvent atenția publicului și a presei nu doar datorită părinților săi celebri, ci și datorită asemănării izbitoare cu mama sa, Angelina Jolie. Născută pe 27 mai 2006, Shiloh a crescut sub lumina reflectoarelor, iar pe măsură ce a evoluat, similaritățile fizice cu mama sa au devenit din ce în ce mai evidente.

Citeşte şi: Shiloh, fiica lui Brad Pitt, vrea să scape oficial de numele tatălui său. Tânăra a depus actele în instanță

Aspectul fizic al lui Shiloh amintește imediat de Angelina în tinerețe. Fața sa ovală, ochii pătrunzători și buzele pline sunt trăsături care au făcut-o pe Angelina o figură inconfundabilă la Hollywood. Shiloh pare să fi moștenit aceleași trăsături distinctive, ceea ce nu poate decât să stârnească admirația și comentariile celor care îi urmăresc evoluția.

Dincolo de asemănările fizice, Shiloh moștenește și o parte din valorile mamei sale. Angelina Jolie este cunoscută pentru activismul său umanitar și pentru implicarea în diverse cauze sociale. Shiloh, deși încă tânără, pare să fie inspirată de acest exemplu, participând la diverse activități caritabile alături de aceasta.

Cine sunt părinţii Angelinei Jolie

Părinţii Angelinei Jolie, actriţa Marcheline Bertrand şi actorul Jon Voight s-au despărţit atunci când vedeta de la Hollywood era mică. Mama sa a murit de cancer la sân la vârsta de 56 de ani, iar de-a lungul anilor a avut o relaţie controversată cu tatăl său, cu care nu a vorbit o perioadă lungă de timp.

În ciuda momentelor de reconciliere, Angelina Jolie şi tatăl său, câştigătorul Oscarului, Jon Voight au experimentat momente turbulente care au dus la ruperea relaţiei. După declaraţiie împotriva Israelului, făcute de Angelina Jolie, în care vedeta a spus că armata israelită bombardează copii, femei şi familie, ţinându-i departe de hrană şi medicamente, violând drepturile omului, tatăl acesteia a intervenit şi le-a catalogat drept minciuni, susţinând că Israelul trebuie să îşi protejeze teritoriul.

Tatăl Angelinei Jolie şi-a înşelat soţia în timpul mariajului

Voight și mama lui Jolie, Bertrand, s-au căsătorit în 1971, iar în 1975 au devenit părinţi pentru a doua oară, aducând-o pe lume pe Angelina Jolie. Cuplul s-a separat un an mai târziu și au divorțat oficial până în 1980, când Jolie avea doar cinci ani.

Deși au existat speculații despre motivele care au dus la divorțul părinților ei, Voight a recunoscut mai târziu că a fost infidel, explicând că a avut o aventură, iar la scurt timp, a urmat un divorţ dureros şi plin de furie.

Jolie și fratele ei mai mare, James Haven, au fost crescuți în principal de mama lor, prezenţa lui Voight existând doar atunci când îi ducea la premiere de film şi evenimente publice.

Mama Angelinei Jolie a murit în ianuarie 2007, la vârsta de 56 de ani, după o lungă bătălie purtată cu cancerul.

Sursă foto: profimediaimages.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton