Andreea Marin, trei rețete de preparate dietetice delicioase

.

Când vine vorba despre siluetă, vedetele fac o mulțime de sacrificii pentru a arăta cât se poate de bine. Știm cu toții că există o mulțime de diete de slăbire care ne pot afecta sănătatea, iar din acest motiv, vedetele noastre sunt foarte atente când decid să-și schimbe comportamentul alimentar pentru a scăpa de câteva kilograme.

Andreea Marin (46 de ani) a reușit în ultimele luni să dea jos kilogramele care o supărau cu ajutorul unei alimentații corecte și curate, fără a se înfometa. Pentru că da, se poate slăbi rapid și frumos fără a ne periclita sănătatea prin înfometare.

Citeşte şi: Mihaela Bilic a ținut dietă cu merdenele și înghețată. Care a fost rezultatul

Celebra vedetă de televiziune a împărtășit, prin intermediul rețelelor de socializare, câteva rețete delicioase de dietă la care ea apelează ori de câte ori este nevoie. Vorbim despre feluri de mâncare consistente, hrănitoare, cu mult, mult gust, dar dietetice. Andreea Marin a oferit ingredientele și modul de preparare, fără a da și cantități în anumite situații, deoarece, spune ea, uneori ea gătește “din ochi și după gust”.

Andreea Marin – Trei rețete de preparate delicioase de dietă

Pâine de dietă gata în 5 minute

Andreea Marin, trei rețete de preparate dietetice delicioase
Ingrediente:

  • 65g făină de migdale ( cam 3 linguri cu vârf, o găsești online sau la Plafar);
  • 2 ouă întregi;
  • 2 linguri de unt topit;
  • o linguriță mică de praf de copt;
  • sare după gust;
  • diverse semințe și condimente : chimion, ceapă uscată, praf de usturoi, semințe de in și susan, piper;

Truc: „Când vrei să iasă un desert fără zahăr în loc de pâine, înlocuiești sarea și condimentele de mai sus cu picături de ștevie pentru îndulcire (cea mai bună variantă de înlocuire a zahărului, mai indicată decât siropul de agave), poți pune dacă vrei și puțină cacao sau mai bine pudră de roșcove.”

Mod de preparare:

„Amesteci totul intr-un vas mai înalt, de pildă un bol de sticlă, și îl bagi la microunde cam 3 minute, doar atât! Aluatul crește și se coace, dacă vrei poți sa mai adaugi apoi 30 de secunde, depinde cât vrei sa iasă de rumenită pâinea”, a explicat Andreea Marin pe pagina sa de Facebook.

Paella dietetică

Andreea Marin, trei rețete de preparate dietetice delicioase

Ingrediente:

  • ceapă albă și ceapă verde;
  • conopidă ( fiartă puțin înainte de a o pune cu restul în tigaie la gătit);
  • usturoi proaspăt;
  • ardei roșu;
  • ouă făcute omletă;
  • opțional –  fasole verde, broccoli, ciuperci, fructe de mare, ardei iute;
  • sare, piper, cumin, coriandru, ghimbir, turmeric, șofran;

Mod de preparare:

„Se taie în bucățele cât mai mici ingredientele de mai sus. Pui unt într-o tigaie mare, apoi călești întâi ceapa, ardeiul, usturoiul, puțin ghimbir, după câteva minute adaugi conopida și alte legume alese de tine, le lași sa se pătrundă bine, cam 15 minute, adaugi condimentele (eu gust și amestec mereu), la urmă adaugi mâna de orez fiert separat, omleta, fructele de mare trase la tigaie (sau fierte, dacă așa preferi.) La final, fetița mea a venit cu o idee foarte bună: a stors o lămâie deasupra, adăugând o aromă minunată. Dacă faci și o salată verde proaspătă cu lămâie și sos de rodie, sare și piper, combinația e extraordinară”, a adăugat Andreea.

Pizza dietetică

Andreea Marin, trei rețete de preparate dietetice delicioase

Ingrediente:

  • o conopidă proaspătă sau congelată
  • 4 ouă
  • mozzarella (sau orice brânză, chiar și vegană)
  • rucola
  • roșii (orice soi)
  • parmenzan
  • o lingură ulei de măsline
  • usturoi
  • oregano
  • sare și piper

Mod de preparare:

„Tai o conopidă (prefer proaspătă, dar merge și cea la pungă, după dezghețare) de mărime medie, bucăți cât mai mici și amestecate apoi cu 4 ouă, albușuri și gălbenușuri (poți pune 3 sau 5 sau mai multe, în funcție de mărimea pe care o dorești pentru pizza), adaugi sare și apoi ingredientele dorite după gust (eu pun praf de usturoi, oregano, piper, cum am scris mai sus). Așez amestecul într-o tavă pe care am pus hârtie de copt și bag tava la cuptorul preîncălzit la 180- 200 grade (e opțiunea mea, depinde de cuptorul fiecăruia). E bine să urmăriți, blatul poate fi mai rumenit, e opțiunea mea, așa că poate sta 20 de minute în loc de 15, voi decideți, nu vă fie teamă să îl vedeți mai rumenit, nu e ars, nici nu devine prea crocant, ci numai bun. Apoi adăugați felii de mozzarella (sau cașcaval, altă branza care vă place ori brânză vegană, dacă preferați), deasupra rucola (și frunze proaspete de spanac, eu nu am găsit acum), roșii tăiate (cherry sau normale, eu prefer românești, parfumate), parmezan, o lingură de măsline la borcan în ulei). 5-10 minute la cuptor și… poftă mare!”

Foto – Facebook

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton