Andrea Bocelli, dezvăluiri emoționante despre momentul când a orbit: „Îmi amintesc foarte bine lumea pe care am văzut-o”

.

Andrea Bocelli (65 ani) a făcut dezvăluiri despre momentul în care și-a pierdut vederea. Celebrul tenor era doar un copil când a fost diagnosticat cu glaucom, iar apoi un accident la fotbal l-a făcut să-și piardă complet văzul.

Cum și-a pierdut Andrea Bocelli vederea

Andrea Bocelli este unul dintre cei mai cunoscuți tenori din lume. Deși toți îl știu fără vedere, artistul nu a trăit întotdeauna „printre umbre”. De mic copil a avut probleme cu vederea, fiind diagnosticat cu glaucom, iar un accident stupid petrecut pe terenul de fotbal l-a aruncat complet în această lume.

În cadrul documentarului „Andrea Bocelli: Because I Believe”, care a avut premiera la Festivalul Internațional de Film de la Toronto, Andrea dezvăluie cum a rămas fără vedere.

„Eram extrem de miop în copilărie. Puteam să văd totul, dar doar de aproape”, spune Andrea în documentar.

„Îmi amintesc foarte bine lumea pe care am văzut-o. Culorile, totul. Cum aș putea să uit acele amintiri?”, a adăugat el.

În documentar apare și Alberto, fratele tenorului, acesta povestind și el despre problemele artistului, precizând că acesta a fost operat de 13 ori.

Citește și: Cum arată Matteo Bocelli, fiul lui Andrea Bocelli

Citește și: Victoria Beckham, apariție senzuală într-o rochie transparentă, la 50 de ani

„Andrea, fratele meu, avea trei ani și jumătate când a fost diagnosticat cu glaucom congenital. A fost operat de 13 ori în Torino”, a spus el.

„La vârsta de șapte ani, el a fost trimis la un internat pentru „persoane cu deficiențe de vedere”, deoarece „nicio școală locală nu l-ar fi acceptat”. Putea să vină acasă doar în vacanțe. Noi îl vizitam o dată pe lună”, a povestit Alberto Bocelli.

Momentul în care viața tenorului a luat o întorsătură neașteptată

Pasionat de fotbal, Andrea Bocelli juca de fiecare dată când avea ocazia. Astfel, la vârsta de 12 ani, el a intrat din nou pe teren și a suferit un accident care l-a lăsat complet fără vedere.

„Într-o zi, în timp ce jucam fotbal, am fost portar. Nu am idee de ce, pentru că nu mai fusesem niciodată”, și-a amintit Bocelli.

„Și nu aveam să mai fiu vreodată. O minge m-a lovit direct în față. Din cauza acelei lovituri, a urmat o hemoragie, iar restul e istorie”, a continuat el.

Citește și: Andreea Marin, nemachiată și în pijamale pe Instagram. Cum arată fără filtre la primele ore ale dimineții

Citește și: Dave Grohl, solistul trupei „Foo Fighters”, a devenit tată pentru a patra oară „în afara căsniciei”. „Îmi iubesc soția și copiii!”

„Acela a fost momentul când și-a pierdut vederea, când s-a așternut întunericul”, a adăugat fratele lui Andrea Bocelli, Alberto.

Artistul refuză să fie definit pe baza dizabilității lui și niciodată nu vorbește despre acest subiect, în interviuri.

„Faptul că sunt orb nu-mi definește existența. Nu ar trebui să fie cu nimic mai interesant decât grupa mea sanguină, de exemplu. Oamenii se întreabă dacă există o legătură între faptul că nu văd și modul în care cânt. Dar nu e niciuna. Faptul că mi-am pierdut vederea nu are nicio legătură cu preocuparea pentru muzică. Pasiunea asta exista dinainte, așa că n-are rost să acordăm atât de multă importanță lipsei de vedere. Un om înțelept a spus cândva că lucrurile esențiale în viață nu sunt vizibile cu ochiul liber”, a afirmat el în urmă cu ceva timp pentru Daily Mail.

Vezi în Galeria FOTO de mai sus mai multe imagini cu Andrea Bocelli

Sursă foto: Profimedia

Google News Urmărește-ne pe Google News

PE ACELAȘI SUBIECT
   
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton