Anca Ciota, prezentatoarea rubricii Meteo, de la Kanal D, vorbește despre provocările rolului de mamă: „Este o etapă grea” / Video exclusiv

.

Anca Ciota este mamă full-time și, în cadrul unui interviu acordat în exclusivitate pentru UNICA.ro, prezentatoarea de la Kanal D a vorbit deschis și onest despre provocările maternității. Fiul Ancăi, David Liam, s-a născut pe 30 mai 2022. Creatoarea de conținut online ne-a spus care este una dintre cele mai frumoase părți ale acestei etape din creșterea lui David, dar și care i se pare cea mai mare provocare.

Anca Ciota a debutat în televiziune la vârsta de 22 ani și face parte din echipa Kanal D de mai bine de un deceniu, realizând reportaje și interviuri și prezentând rubrica Meteo. Jurnalista a prezentat și realizat și rubrica „Drumul spre celebritate”, din cadrul emisiunii „WOWBiz”. Din 2016, Anca este căsătorită cu artistul Phelipe, alături de care, în mai 2022, a devenit mamă pentru prima oară.

Cum navighează Anca Ciota provocările rolului de mamă

Pentru UNICA.ro, Anca Ciota a vorbit despre provocările rolului de mamă, dar și despre cum își dorește să-și crească fiul. Totodată, jurnalista ne-a spus cum reușește să-și facă timp pentru ea, în programul deja foarte încărcat.

Ce părere ai despre proverbul „Ce nu știi nu te poate răni”, ești de acord cu el?

Sunt foarte de acord. Este un proverb foarte sănătos. La ce mă duce cu gândul? Atunci când ești într-o relație și vrei să găsești ceva în neregulă cu partenerul tău și te apuci să cauți în telefon, în laptop, în mașină. Mi se pare că nu e bine să faci lucruri de genul acesta. Dacă un om vrea să-ți spună ceva, să vină de la sine acest lucru, nu să te bagi tu cu forța și să-i afli secretele, că de-aia sunt secrete, să nu le spui.

Te-ai gândit vreodată, în cazul infidelității partenerului, dacă ai putea trece peste?

M-am gândit când eram mai tânără. Aveam focul pasiunii mai aprins amândoi. Ne făceam filme. Ei bine, acum avem o viață atât de liniștită și de așezată încât nu ne mai gândim deloc la asta. Doamne-ferește, dacă s-ar întâmpla, evident că nu aș accepta, mi se pare aiurea să stai într-o relație în care încrederea a fost încălcată. Deci nu, aș spune nu infidelității oricând.

Citește și: Andreea Mantea și-a descoperit o nouă pasiune: „M-a fascinat. Nu mă așteptam” / Video exclusiv

Citește și: Ce sfaturi de viață are Simona Pătruleasa pentru fiica ei, Ingrid: „Fiecare zi e o provocare. Are o personalitate extraordinară” / Exclusiv

Cum își crește Anca Ciota fiul: „Îmi doresc să avem o relație bazată pe încredere”

Sunt familii în care se vorbește despre orice și familii în care anumite subiecte sunt tabu, familia ta în ce categorie se află?

Noi vorbim de toate, știm totul unul despre celălalt. Ne vedem foarte des. Nici nu avem lucruri de ascuns. Totul a fost mereu la vedere între noi. Îmi place că avem genul acesta de relație. Îmi doresc ca și eu și fiul meu să avem o relație bazată pe încredere. Dacă face o prostie să simtă că poate să vină la noi, nu să se ascundă. Tocmai de-asta vrem să-l creștem în stilul acesta.

Care sunt câteva dintre cele mai importante lucruri pe care le-ai învățat de la familia ta?

Că familia este pe primul loc. Că ei sunt mereu alături de tine orice s-ar întâmpla. Ei te iubesc necondiționat și atunci este foarte important să întreții aceste relații, să prețuiești mama, tatăl, bunicii, toți membrii familiei. M-au învățat și că trebuie să fii mereu foarte ambițios în viață, să muncești pentru ceea ce-ți dorește și așa vei reuși.

Citește și: Simona Pătruleasa are un truc neconvențional de beauty: „Nu e tocmai plăcut, dar funcționează” / Exclusiv

Citește și: Andreea Mantea, adepta tratamentelor naturiste. Vedeta Kanal D dezvăluie secretele ei de beauty: „Sunt groaznică, da, știu” / Exclusiv

Anca Ciota, despre fiul ei, David: „Este foarte greu faptul că este extrem de energic”

Tu ce vrei să-i transmiți fiului tău?

Ambiția. Să aibă ambiție. Noroc dacă-ți dă Dumnezeu ai, sănătate tot așa, dar ambiția cred că este o trăsătură care se clădește în timp. Pui cărămidă cu cărămidă, trebuie să fii foarte muncitor. Vreau să-l inspir pe fiul meu să nu renunțe niciodată la ceea ce-și dorește. Să nu-și piardă ambiția și focul pasiunii.

În această etapă a creșterii lui, care este cea mai frumoasă parte și cea mai mare provocare?

Este extrem de frumos faptul că acum spune foarte des mama. Este atât de dulce, te simți topit de iubire când auzi glăsciorul acela atât de firav și de fin. Este foarte greu faptul că este extrem de energic, extrem de agitat și de curios să exploreze și atunci trebuie să alergăm după el încontinuu. Suntem într-o continuă mișcare. Este o etapă grea din acest punct de vedere.

Citește și: Secretul Ilincăi Vandici pentru o piele fără riduri: „De aceea am reușit să-mi mențin tenul atât de frumos, fără să-l operez” / Exclusiv

Citește și: Denise Rifai dezvăluie secretele ei de beauty: „Tot ceea ce mănânci se reflectă în modul în care arăți” / Exclusiv

Anca Ciota face sport în fiecare zi: „Trag de mine oricât de grea a fost noaptea”

Ai secrete de beauty?

Singurul secret de beauty care cred că funcționează cu adevărat este să faci sport aproape în fiecare zi, să bei apă. Știu că sunt niște sfaturi generaliste, dar chiar funcționează. Dacă vrei să scapi de celulită, bea apă, fă sport, nu mai mânca prostii. E un „secret” pe care cu toții îl cunoaștem, dar nu-l aplicăm. Aceste lucruri simple sunt niște secrete pe care nu vrem să le aplicăm. Preferăm să apelăm la tratamente foarte scumpe și sofisticate, crezând că ăsta este ajutorul, dar în beauty cred că anumite lucruri sunt foarte simple, dar totuși greu de respectat.

Ce produse conține rutina ta de îngrijire a pielii?

Am grijă foarte mare ca în fiecare seară să-mi curăț tenul foarte bine și să aplic o cremă hidratantă. Dimineața aplic un serum cu vitamina C, o cremă hidratantă și SPF. Cât mai basic și cu produse de calitate.

Cum reușești să găsești timp pentru mișcare?

În fiecare zi fac antrenamente cu o antrenoare care mă supraveghează online. Îmi arată exact ce exerciții să fac. Economisesc timpul pe care l-aș pierde în drum spre sală și înapoi. În fiecare dimineață, 30 de minute sunt acolo prezentă. Trag de mine oricât de grea a fost noaptea și oricât de puțin aș fi dormit.

Foto: Captură video

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton