Din ce motiv s-a retras Anca Badiu din muzică. „Nu mai pot cânta!”

.

Anca Badiu ex-Class s-a retras din muzică în 2015, în urma unei tragedii care nici azi nu o lasă să revină pe scenă.

Din ce motiv s-a retras solista Anca Badiu ex-Class din muzică

Cu 7 ani în urmă, solista și-a pierdut fratele, Mircea, care s-a stins din viață la doar 42 de ani, în urma unui infarct. Piesa la care Anca lucra înainte să-și piardă fratele este gata, însă artista nu are puterea de a reveni pe scenă.

„Este o piesă compusă de Bogdan Tommo. Dar nu am mai avut chef să revin pe scenă, nu mai am starea necesară. Piesa are o poveste tristă. Chiar când a ajuns în Spania, în prima zi, Mircea m-a sunat. Eram în studio, înregistram această piesă, care atunci nu era gândită pentru el, nu știam ce avea să se întâmple. Mircea a auzit piesa pe fundal mi-a zis că sună foarte bine. Iar în acea noapte s-a întâmplat nenorocirea”, a povestit Anca, pentru Ego.

„Mircea a făcut infarct, a murit în Spania. Venise de la o climă mai umedă, locuia în Anglia, și s-a dus la soare, în Spania. Făcea foarte mult sport și lua și niște steroizi. Seara a ieșit afară și i s-a făcut rău. Avea doar 42 de ani. I-am adus trupul în România, chiar i-am făcut pe 6 august parastasul de 7 ani. Am avut două slujbe și la biserică și la mormânt, la țară, în județul Dâmbovița. Mircea mi-a spus cândva: «Dacă o să mor vreau să fiu lângă mama!». Și mama noastră a murit la aceeași vârstă. I-am respectat dorința”, a continuat.

Anca Badiu: „Părinții noștri au murit și ei de tineri”

Anca a păstrat inelul din argint al fratelui ei, precum și alte câteva dintre lucrurile lui preferate. „Iar pe perete, în casă, am și un tablou cu mine și cu Mircea, realizat după o fotografie de Costin Craioveanu, soțul Mihaelei Cernea. Când mă trezesc dimineața văd tabloul și mă simt bine”, a mai dezvăluit.

Anca nu crede că trupa Class se va mai reuni. „La un moment dat, vorbisem cu un impresar din America. Ar fi vrut să mergem într-un turneu peste Ocean toți patru, doar că ei nu au timp. Mihaela și-a deschis și restaurant. Noi două am rămas prietene bune”, a mai spus.

Din ce motiv s-a retras Anca Badiu din muzică. „Nu mai pot cânta!”

„După despărțirea de Class, am cântat alături de fratele meu. Piese am și acum, nu am însă cheful de a mai urca pe scenă, nu mai pot cânta, nu mai am putere. De când a murit Mircea s-a întâmplat ceva în sufletul meu, simt un gol imens. Noi doi am cântat de mici muzică folk, el cânta la chitară, dar avea și o voce superbă. Ultimul album solo, «Nopți de dor», e făcut cu el, Mircea apare la clape. Cânta și la pian și la chitară, am făcut multe piese împreună”, a adăugat.

Articolul continuă după recomandări

Citește și: Costin Craioveanu este „afectat” de divorțul de Mihaela Cernea

Citește și: Costin Craioveanu, soțul Mihaelei Cernea, agresat fizic. „A fost lăsat inconștient pe asfalt”

Citește și: Mihaela Cernea ex-Class, afacere nouă în plin divorț. „Nu mă plâng”

Mircea rămăsese sprijinul Ancăi după decesele părinților lor. „Părinții noștri au murit și ei de tineri, astfel că Mircea era acolo, lângă mine, era sprijinul meu. Să știi că ai pe cineva e mare lucru în viața asta. Mama avea tot 42 de ani, când s-a stins din viață, ca fratele meu, iar tata 57. Mama provenea dintr-o familie în care frații i-au murit de tineri, tot din cauza problemelor cardiace”, a mai mărturisit solista.

Solista formează un cuplu însă nu mai crede în dragostea pătimașă

„Nu sunt singură, dar nu e o iubire așa cu fluturași. E frumos, e bine să iubești, dar nu prea mai ai încredere, trăim vremuri dure, oamenii se concentrează pe problemele lor. Iar despărțirile dor enorm, suferi foarte mult. Nu e bine nici ca doi oameni să locuiască separat, nu este sănătos, vrei să faci lucruri împreună. Dar nu știu dacă aș mai putea sta cu cineva în casă. E vorba despre tabieturi, te-ai obișnuit într-un ritm al tău. Cred însă că m-aș reobișnui. Schimbarea vine din dorința de a fi din nou cu cineva. Și fericit!”, a declarat.

Foto: Libertatea.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

PE ACELAȘI SUBIECT
   
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton