La cei 60 de ani pe care îi are, Anastasia Lazariuc poate rivaliza cu multe doamne mult mia tinere.
Chiar dacă a avut o viaţă agitată, turneele şi spectacolele obligând-o la un program haotic, Anastasia Lazariuc a ştiut să-şi păstrreze echilibrul, acesta, fiind în viziunea ei, secretul felului în care arată la vârsta pe care o are. „În viaţă trebuie să avem un echilibru, tot ce e exagerat se întoarce împotriva noastră. Nu am fumat, nu am băut, nu am fost un om de noapte. De aceea, nici nu am cântat prin baruri. Sunt matinală. Cum mă trezesc, fac puţină mişcare şi beau un pahar de apă pe stomacul gol, pentru că aşa cum ne spălăm pe faţă, trebuie să ne spălăm şi pe interior. Apa trebuie să fie caldă, în nici un caz rece sau fierbinte. Uneori, o beau cu lămâie”, a dezvăluit cântăreaţa pentru click.ro.
Anastasia Lazariuc este bunica a patru nepoţi (cea mai mare are 18 ani), dar refuză să îmbătrânească. Timpul stă parcă în loc pentru ea, dar pentru aceasta, frumoasa artistă basarabeancă are mare grijă să păstreze o alimentaţie sănătoasă. Dimineaţa ea îşi ia vitaminele şi energia din micul dejun, peste care nu sare niciodată. „Îmi fac un suc din morcovi, ţelină, un măr sau citrice, uneori pun şi sfeclă roşie, bună pentru ficat sau un cartof crud, care e bun pentru cei care suferă de ulcer”, spune ea. Tot la micul dejun, artista mănâncă o felie de pâine neagră cu unt sau cu ulei de măsline, un ou, la prânz salate, iar seara după o anumită oră nu mai consumă nimic.
„Se spune că masa de dimineaţă trebuie să fie cea mai copioasă, masa de prânz trebuie să o împarţi cu prietenul, iar cea de seară să o dai duşmanului. Şi mama îmi spunea să nu mai mănânc după asfinţitul soarelui, pentru că şi astrele au o mare legătură cu corpul nostru, metabolismul fiind mai lent”, explică Anastasia.
De asemenea, artista a mărturisit că alimentaţia ei ete săracă în carne, în schimb consumă mult peşte, iar în această perioadă verdeţurile (lobodă, leurdă, ştevie, spanac, salată verde) sunt la putere.
Cântăreaţa acordă o mare importanţă tratamentelor naturiste, ea folosind în mod obişnuit mierea, lăptişorul de matcă, pe care îl consideră cel mai bun antibiotic, polenul şi seminţe de tot felul.