Amalia Enache, deranjată de experiența din Spania. „Nu știu ce îi transformă pe oameni!” Prin ce a trecut jurnalista

.

Amalia Enache se află în perioada aceasta în vacanță în Barcelona. Nu este prima dată când jurnalista vizitează Spania, dar de data aceasta a avut parte de o surpriză mai puțin plăcută.

Într-o postare pe rețelele de socializare, Amalia Enache s-a declarat dezamăgită și deranjată de atitudinea turiștilor “petrecăreți” care au un comportament inadecvat când vizitează o țară străină.

Amalia Enache: „Turismul de azi are un aer puternic de cotropire”

“Sunt de o săptămână în Barcelona și nu am făcut nicio poză cu Sagrada Familia sau cu alte obiective. Poate pentru că am mai fost deja de multe ori aici, poate pentru că experiență mea cu Barcelona e foarte legată de câțiva oameni care chiar trăiesc aici.” – a scris prezentatoarea de știri pe pagina ei de Facebook.

În dreptul unor fotografii cu ea făcute lângă un perete pe care este scris cu graffiti “Tourists, go home!” (n.r. “Turiști, duceți-vă acasă!”), Amalia Enache a vorbit mai departe despre nemulțumirile ei, punctând detaliile care au deranjat-o în Barcelona.  

“Și pentru că stau într-o zonă foarte căutată de turiști, înțeleg mesajul acesta de pe perete, în ciuda banilor pe care îi aduc turiștii: străzile înguste sunt transformate noaptea în pisoare de către turiștii petrecăreți, mirosul devine insuportabil până intră furtunul cu apa dimineața, iar gălăgia și îmbulzeală buimacă e ca la ieșirea de pe un stadion, doar că sunt fără pauză.

Nu știu ce îi transformă pe oameni în felul acesta, dar turismul de azi are un aer puternic de cotropire.” – a transmis Amalia Enache pe pagina ei de Facebook.

Unii dintre internauții care au văzut postarea i-au dat dreptate Amaliei, spunând că așa se întâmplă și în alte orașe mari ale lumii.

“Asta este. Ne-am înrăit!”

Citeşte şi: Amalia Enache și fiica ei merg în vacanțe cu bagaje minuscule: „Niciodată nu ajung la cală”. Sfaturi practice de la știrista Pro TV / Exclusiv

Citeşte şi: Cum a descoperit Amalia Enache că are probleme cu colecistul. „Eram convinsă că fac un infarct!”

Citeşte şi: Motivul pentru care Amalia Enache a devenit mamă la 39 de ani și nu a plecat de la Pro TV: “Știu exact cine sunt în carieră”/ Exclusiv

Citeşte şi: Ce diferență de vârstă este între Amalia Enache și tatăl fetiței ei. „Lucrurile sunt asumate și le știu!”

“Asta este. Ne-am înrăit. Nu mai știm sa respectăm valori, culturi. De aceea s-a ajuns aici, adică la ceea ce sta scris pe acel perete. Și nu mă refer numai la români. Este la modul general, valabil și pentru alte naționalități. Oricum, vacanță plăcută îți doresc.”

“Foarte bună această postare ca să se înțeleagă că nicăieri în lume nu este numai lapte și miere cum spun mulți români ce merg în afara țării noastre și vorbesc de rău România. În orice țară vom găsi aceste lucruri și e bine să nu vă legați de Amalia pentru că ea merge în foarte multe locuri minunate din țara noastră pe care întotdeauna le promovează spre deosebire de mulți români care nu-și cunosc țara în care trăiesc dar ne vrăjesc cu imagini din afara României.” – au scris unii fani ai Amliei, în dreptul postării ei.

„Turiștii cheltuiesc banii și merg afacerile”

Așa cum era de așteptat, au existat și persoane care au dezaprobat cuvintele jurnalistei, spunând că turismul are un rol important pentru marile orașe indiferent de consecințe.

“Sorry sis, dar ai gafat-o maxim! Paris, Barcelona, Casablanca sau Londra. Toate au un aport colosal din veniturile turiștilor! Ca ai făcut sau nu poză cu Rambla, Güel sau Sagrada e fix problema ta. Atunci când ai atâta publicitate și turism, îți asumi și minusuri… iar scrisul ala de pe perete e un localnic frustrat ca n-are și el o mica afacere…”

“Ok, go home. Dar turiști cheltuiesc banii și merg afacerile, eu sunt receptionist la hotel dacă nu am turiști ce fac, închid hotelul.” – a scris cineva în dreptul postării jurnalistei.

Foto – Facebook

Google News Urmărește-ne pe Google News

PE ACELAȘI SUBIECT
   
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton