Alina Sorescu: „În perioadele mai grele, muzica mi-a fost refugiu” / Exclusiv

.

Alina Sorescu se pregătește să urce pe scenă la Concertul Disney 100 ce va avea loc pe 2 noiembrie, la Sala Palatului, din București. Deși se află în fața publicului de la vârsta de 4 ani, artista spune că încă are emoții.

Cu câteva zile înainte de marele spectacol, Alina Sorescu ne-a dezvăluit detalii despre Disney 100, concert de la care nu vor lipsi nici fetițele ei, Carolina și Raisa. În exclusivitate pentru UNICA.ro, artista a vorbit și despre primii ani pe scenă, despre ce înseamnă muzica pentru ea și cât de mândre sunt fetițele ei, Carolina și Raisa, de mama lor. Cum definește feminitatea Alina Sorescu, cum arată viața ei în spatele scenei, în plin proces de divorț de Alexandru Ciudu, și ce îi place să facă împreună cu fiicele ei, aflăm chiar de la artistă.

Alina Sorescu, pe scenă, la Concertul Disney 100. Ce personaj interpretează?

Alina, ești o femeie activă, mamă dedicată, bifezi succes profesional și mereu o apariție fascinantă. Cum reușești să le faci pe toate, în echilibru perfect?

Fac tot posibilul, ca orice femeie modernă, să mă împart între mai multe roluri. Fetele au fost și sunt mereu pe primul plan, iar activitatea mea profesională îmi aduce enorm de multe satisfacții. Îmi place să lucrez în studio la piese noi, să țin cursurile pentru pici la sala mea de repetiții sau să pun voce pe animațiile pe care le cânt pentru copii.

Iar de apariții mă ocup sa fie mereu la un nivel cât mai bun și potrivit contextului în care mă aflu. Lucrez îndeaproape cu un stilist și cu designeri și mă bucur că munca ne-a fost apreciată, pentru că am primit reacții atât de multe și frumoase la adresa modului în care arăt în ultimii 2 ani. Am experimentat și stiluri noi, fie elegante cu ocazia galelor, fie cool și actuale pentru clipuri. 

Cum se înțeleg fetițele Alinei Sorescu? „Se sprijină una pe alta”

Știm că între frați, mai există mici disensiuni, normale la vârsta copilăriei. Cum se înteleg fetițele tale?

Au o relație minunată de surori, se joacă mult și frumos împreună. Se sprijină una pe alta, mai ales Carolina, cea mare, o învață foarte multe pe Raisa, surioara ei mai mică. O ajută să deprindă cititul și îi explică foarte răbdător atunci când nu e sigură de ceva.

Iar marea lor bucurie este să aibă grija de Amira, pisicuța noastră albă și pufoasă cu ochi albaștri, pe care și-au dorit-o foarte mult și care ne-a adus foarte multă bucurie. 

Care este cel mai emoționant lucru pe care ți l-au spus?

Cel mai mult mă emoționează când văd că sunt mândre de mine, când mă văd pe scenă sau la televizor. Le place când mă recunoaște lumea pe stradă și îmi spun că vor să fie iubite ca mine. 

Citește și: Alexandru Ciucu a mers să își ia fetițele de la Alina Sorescu. S-a lăsat cu lacrimi. Imaginile sunt zguduitoare

Citește și:  Alina Sorescu, reușită în instanță în procesul cu Alexandru Ciucu: „Am văzut suferința în toate formele ei”

Citește și: Alexandru Ciucu, dezvăluiri despre fiicele sale. Ce fac Carolina și Raisa când se întâlnesc cu tatăl lor

Citește și: S-au iubit Alina Sorescu și Cove în secret? Cântăreața a spus adevărul și a dezvăluit de ce a dezamăgit-o Cătălin Măruță

Carolina și Raisa nu lipsesc de la concertul Disney 100: „Își doreau foarte mult să o interpretez pe Elsa și, iată că, exact așa se va și întâmplă”

Cum au primit vestea că pe 2 noiembrie, la Sala Palatului, te vor vedea în spectacolul Disney 100 – The Concert?

Fetele au fost fericite că voi cânta la Disney 100 – The Concert! Faceam pariuri… oare ce prințesă voi fi… (zâmbește – n.r.) Își doreau foarte mult să o interpretez pe Elsa și, iată că, exact așa se va și întâmplă. Voi cânta o melodie superbă din Frozen II. 

Cu ce artist internațional ai dori să ai un featuring?

La Disney 100 chiar voi cânta în duet cu un artist britanic foarte apreciat în zona de musical, Adrian Hansel. Și, de asemenea, voi cânta alături de toți artistii din show mai multe melodii iconice. Vor mai fi pe scenă Alina Eremia, Ana Cebotari, Vlad Miriță, Ben Forster, Nadia Boule și amfitrionul Lucian Ghimiși. Altfel, dacă e să visez cu ochii deschiși, îi apreciez pe Celine Dion, Shania Twain, Adele și Robbie Williams. 

Pe scenă sau în fața camerelor, pare că nu mai ai nicio emoție, dată fiind vasta ta experiență profesională. Totuși, în adâncul sufletului, există încă acel tremur?

Încă îmi place emoția scenei și o trăiesc altfel acum. Însă emoțiile sunt constructive. Nu e vorba de trac, ci de acuratețea cu care simt acum fiecare moment, de dorința să fiu pregătită și să decurgă totul cât mai bine. Acum, după ani de experiență, am capacitatea de a simți foarte bine pulsul sălii și de a mă adapta la orice situație apare.

Alina Sorescu: „Pe scenă totul e atât de imprevizibil… Dar frumos. E locul din care te încarci cu energie ca artist”

Iar pe scenă totul e atât de imprevizibil… Dar frumos. E locul din care te încarci cu energie ca artist. Cât privește studioul de televiziune, acolo, în fața camerelor, nu prea e loc de emoții. E nevoie de multă stăpânire de sine și de experiență acumulată în situații diverse. Chiar și spontaneitatea se învață, cum spunea Valeriu Lazarov, cu care am avut onoarea să lucrez îndeaproape la prima mea colaborare cu TVR, la ‘’Ploaia de stele’’. 

Gătești? Fetele te ajută? Care este mâncarea voastră preferată?

Ne place să ne jucăm în bucătărie atunci când avem timp. Ne plac mult pastele… (zâmbește – n.r.)

Ești mereu o apariție lăudabilă. Care îți sunt trucurile, să spunem așa, pentru siluetă, păr, piele?

Încerc să am grijă de mine cât pot de mult, fără a face însă o obsesie. Mi-a plăcut mereu să îmi mențin naturalețea și să nu fac excese. Nu am neapărat trucuri, ci mă străduiesc să găsesc un echilibru în tot.

Cum ai defini feminitatea?

Într-o lume în care femeile trebuie să facă de toate, cred că e important să își păstreze eleganța, delicatețea și blândețea. 

„Prin muzică un artist își exprimă trăirile, iar ascultătorul își trăiește emoțiile transpuse pe note și în cuvinte frumoase”

Care este cea mai dragă amintire pe care o ai din copilărie?

Amintirile cu bunica mea la Roșiorii de Vede. Eu și verii mei mereu ne vom aminti cu iubire și recunoștință de mamaie, care ne-a învățat să ne prețuim și să fim mereu împreună, orice ar fi. 

Cine este omul despre care poți să spui că a stat la baza formării tale profesionale și de ce?

Întâi părinții mei care mi-au remarcat talentul, ducându-mă la preselecția pentru Mini-Song-ul lui Ioan Luchian Mihalea, care ținea repetițiile aproape de casa noastră, la Școala 197 din Drumul Taberei, pe care am și urmat-o ulterior. Mihalea a fost primul meu mentor și primul meu model de artist, care iubea scena necondiționat și care se dăruia publicului.

Aveam 4 ani, eram cea mai mică membră și a contat enorm că am început de micuță în cel mai cunoscut și nonconformist grup de copii de atunci. Apoi în munca mea în televiziune nu putea avea un start mai bun. La 16 ani, Valeriu Lazarov m-a ales să îi fiu colegă lui Cosmin Cernat la ‘’Ploaia de stele’’, la TVR 1, și atunci am primit cele mai bune lecții de televiziune, care m-au ajutat să îmbin, în fața camerelor, firescul cu organizarea. 

Alina Sorescu: „Prin muzică, suferințele devin sursă de inspirație și capătă o conotație artistică prin care învățăm și evoluăm”

Consideri că muzica este terapie în viața oamenilor?

Da, prin muzică un artist își exprimă trăirile, iar ascultătorul își trăiește emoțiile transpuse pe note și în cuvinte frumoase. Chiar și pentru mine, în perioadele mai grele, muzica mi-a fost refugiu și mod de exteriorizare a celor mai profunde sentimente. Și iată că prin muzică, suferințele devin sursă de inspirație și capătă o conotație artistică prin care învățăm și evoluăm. 

Ce mai pregătești în plan profesional?

Abia aștept să pășesc din nou pe scena Sălii Palatului, de această dată într-un context care se trăiește o dată în viață. Pe 2 noiembrie va avea loc concertul DISNEY 100, un eveniment multimedia marca Disney USA, cu cele mai iubite cântece și proiecții video din filmele celebre. Vom spune practic povestea Disney în 3 ore și ne vom conecta la fascinantele aventuri ale eroilor preferați din copilărie. Va fi un spectacol pentru toate vârstele, de care cei mici se vor bucura și la care cei mari vor redeveni copii. 

Concert DISNEY 100. Alina Eremia, Alina Sorescu, Vlad Miriță, Ana Cebotari dau viață personajelor Disney

Cum se spune povestea a 100 de ani de Disney în 3 ore? Cum te conectezi la cele mai fascinante aventuri din lumea Disney? People Entertainment Group împreună cu Mall4art prezintă, în premieră în România, o producție Disney 100% originală – ’’Disney 100 The Concert’’, marcând astfel 100 de ani de la înființarea uneia dintre cele mai mari companii multimedia din lume.

Pe 2 noiembrie, începând cu ora 20:00, veți avea ocazia să intrați la Sala Palatului din București în minunata lume Disney, cu povești de neuitat și eroi îndrăgiți atât de cei mici, cât și de părinți. Artiști de elită din UK și Grecia urcă pe aceeași scenă alaturi de nume cunoscute din industria muzicală românească, într-un show live, în acompaniamentul unei orchestre formate din 56 de instrumentiști.

Unele dintre cele mai cunoscute compoziții muzicale din filme marca Disney precum ’’Frumoasa și Bestia’’, ’’Encanto’’, ‘’Mary Poppins’’, ’’Regele leu’’ sau ‘’Regatul de gheață – Frozen’’, dar și din universul Pixar sau din lumile pline de acțiune ale seriilor Star Wars și Marvel sunt aduse la viata prin vocile: Ben Forster, Adrian Hansel, Nadia Boule, Alina Eremia, Alina Sorescu, Vlad Miriță și Ana Cebotari.

Biletele pentru evenimentul Disney 100 The Concert sunt puse la vânzare pe www.more.com, cu prețuri pornind de la 162 de lei. Accesul copiilor cu vârsta până în 3 ani este gratuit, dar copilul nu poate ocupa un scaun (va fi ținut în brațe). Copiii cu vârsta peste 3 ani plătesc bilet integral.

Sursa Foto : Facebook/ Instagram/ PR

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton