Alice Cavaleru va deveni mamă pentru a doua oară anul acesta. Tânăra și soțul ei, Vladimir Drăghia, mai au împreună o fiică, Zora, în vârstă de 4 ani, care va avea o surioară mai mică. Recent, Alice a ajuns la spital după ce a fost mușcată de o căpușă. În mediul online, tânăra a tras un semnal de alarmă.
Alice Cavaleru, la spital după ce a fost mușcată de o căpușă. „A fost cu mare stres, fiind însărcinată”
„Heey! Am lipsit motivat de pe Instagram în ultimele două zile și vă spun și vouă ce am pățit, pentru că vreau să trag un semnal de alarmă. A început sezonul căpușelor și vă rog să aveți mare grijă! ⚠️ Eu m-am trezit cu una lipită de burtica mea 😢 și, deși am citit atât de multe despre căpușe, cu greu mi-am dat seama ce este, atât de mică era”, a început Alice.
„Ulterior am aflat că nu era mică deloc, se hrănise chiar bine cu sângele meu. Am mers la spital să o îndepărteze la chirurgie. Căpușele se scot doar cu o pensetă specială și e o anumită tehnică. Nu trageți de ea, nu aplicați nimic pe ea. La mine a fost cu mare stres pentru că, fiind însărcinată, nu am voie să iau acel antibiotic pe care îl primești în doză unică în schema de profilaxie, dar am primit până la urmă un antibiotic permis în sarcină (care se ia mult mai multe zile)”, a continuat.
„Așa că aveți mare grijă când veniți cu copiii din parc/curte/pădure. Verificați tot corpul de căpușe. Se așază și în urechi sau în păr, din păcate. Folosiți spray repelant înainte să ieșiți în natură. Dacă aveți curte cu iarbă, cel mai bine e să tratați iarba cu soluții speciale”, a mai scris.
Articolul continuă după recomandări
Citește și:
Vladimir Drăghia și Alice Cavaleru au aniversat 7 ani de relație. Cum s-a cunoscut cuplul
Ce probleme de sănătate a avut fiica lui Vladimir Drăghia. „S-a făcut bine”
„Mușcăturile de căpușă nu produc durere, de aceea prezența lor nu este simțită întotdeauna. Unele căpușe nu sunt periculoase pentru sănătatea omului, însă altele pot produce boli grave, ca Lyme sau un tip particular de meningoencefalită”, a completat.
„Dacă după 2-3 săptămâni, în locul în care ați avut o căpușă, vă apare un cerc roșu (numit eritem migrator), înseamnă că vă confruntați cu primul semn de infectare cu boala Lyme. Din păcate, nu apare la toată lumea care a luat virusul, ci doar la 75% dintre pacienți. Trebuie să începeți cât mai repede tratamentul așa că mergeți la doctor”, a mai explicat.
„Am înțeles că pot să-mi fac analiza pentru virus în vreo lună și o să o fac pentru liniștea mea. Deocamdată, încerc să nu mă stresez prea tare. Am făcut tot ce trebuia făcut și mă rog să fie fără virus. 🙏🏼 Am deja experiență cu tot felul de pățanii în sarcina asta, așa că am fost nevoită să învăț să nu disper și să rămân optimistă. Bebelușa are nevoie de toată liniștea mea, așa că încerc să mă feresc de gândurile negre. Aveți grijă de voi!”, a încheiat.
Foto: Instagram
Ultima modificare aprilie 29, 2022 10:29 am