Home > Vedete > Alexandru Abagiu, jurat “Bravo, ai stil!”, despre tendințele în modă: “Denim învechit, cămăși uzate, t-shirts cu nume de band-uri” / Exclusiv
Alexandru Abagiu, jurat “Bravo, ai stil!”, despre tendințele în modă: “Denim învechit, cămăși uzate, t-shirts cu nume de band-uri” / Exclusiv
Alexandru Abagiu, jurat “Bravo, ai stil!”, ne-a vorbit despre tendințele în modă, dar și despre ce greșeli fac oamenii, cel mai des, atunci când își aleg vestimentatiile.
Alexandru Abagiu, unul dintre jurații “Bravo, ai stil!”, emisiune de la Kanal D2, ne-a dezvăluit cum să ne îmbracăm dacă vrem să fim în tendințe. Acesta mai spune și care sunt cele mai comune greșeli pe care le fac oamenii, din punct de vedere vestimentar. Juratul emisiunii „Bravo, ai stil!” a dat și câteva sfaturi celor care încă nu și-au găsit propriul stil vestimentar și nu sunt încrezători în sine.
Alexandru Abagiu, jurat “Bravo, ai stil!”: „Din perspectiva a trei jurați se caută lucruri diferite însă cu un ADN comun”
Care este elementul esențial al stilului personal pe care îl căutați într-o apariție vestimentară?
Ceea ce-mi place cel mai mult la “Bravo ai stil!” este diversitatea. Si faptul că din perspectiva a trei jurați se caută lucruri diferite, însă cu un ADN comun. Pentru mine acel element este, cu siguranță, intenția sau direcția stilistică.
Atât pe plan personal, cât și în viața mea profesională am ca fundament o creștere bazată pe învățare. Pe evoluție firească, pe etape succesive ce descriu un crescendo. Cred în lucrurile făcute cu un sens chiar dacă, aparent, rezulatul poate fi unul haotic. Este ca atunci când mergi la un muzeu de artă contemporană și privești o pânză simplă cu un splash de vopsea vărsată pe ea. Îți surâde instant ideea că și tu ai putea face asta într-o clipită.
„Caut de la concurentele “Bravo ai stil!” acel element esențial al sensului și al intenției stilistice”
Însă, cu siguranță, artistul respectiv a fost selecționat de un curator al muzeului pentru că are o carieră în spate. Ani de studiu, a trecut prin școală unde a învățat tot ce se poate despre arta clasică, a pictat sau desenat în metode tradiționale. Si pentru că a ajuns, într-un final, la un nivel de rafinare a artei sale care să-i permită să se exprime prin câțiva stropi de vopsea împrăștiați haotic pe o pânză. Cred că este evident că, având la bază acest raționament, caut de la concurentele “Bravo ai stil!” acel element esențial al sensului și al intenției stilistice.
Care sunt tendințele de modă care vă atrag cel mai mult în prezent și cum le adaptați în propriile apariții vestimentare?
Dacă achiziționezi un item statement pentru primăvară-vară, acesta trebuie să fie o pereche de pantaloni cargo cu mai multe buzunare. Și, dacă doriți cu adevărat să duceți această tendință la varianta sa upgradată, vă dau ca și exemplu haina multifuncțională în viziunea Marine Serre, cu cel puțin 40 de buzunare.
Alexandru Abagiu de la „Bravo, ai stil!”, despre tendințele în modă: „Denim învechit, cămăși uzate, t-shirts cu nume de Band-uri”
Recunosc că am făcut ceva shopping online de când cu “Bravo ai stil!” și am vânat astfel de piese speciale.
O altă direcție pe care o revitalizez în garderoba personală și este super trendy e zona de Grunge. Denim învechit, cămăși uzate, t-shirts cu nume de Band-uri.
Acestea fiind spuse, dacă vrei să-ți păstrezi Dr. Martens, eu îți dau Bravo ai stil! cea mai recentă abordare a modei renegate ar putea face cu adevărat ceva inovativ în materie de direcție stilistică.
O altă zonă de noutate: moda pare să fie vrăjită de argintiu strălucitor. Mai puțin evidentă decât auriul, mai îndrăzneață decât negrul este opțiunea noii generații pentru primăvară-vară. Lux discret la cel mai bun mod posibil și, cu siguranță, un must have și în garderoba mea personală.
„Este vorba de greșeli în ceea ce privește alăturările de texturi sau de culori”
Care sunt cele mai comune greșeli pe care le observați oamenii să le facă în alegerile lor vestimentare?
Din ceea ce am observat până acum, cu siguranță este vorba de greșeli în ceea ce privește alăturările de texturi sau de culori. Un sfat pe care îl am pentru toți cei care încearcă să-și construiască ținute echilibrate și coerente este să-și stabilească mai întâi gama cromatică. Si să elimine acele alăturări texturale “interzise prin lege”.
Ce sfat le-ați da celor care doresc să își găsească propriul stil și să fie încrezători în el?
Să nu pornească cu preconcepții, să fie deschiși la minte, să se expună pe cât se poate de mult unui mediu creativ, artistic. Să se pună la curent cu fenomenul modei și implicit cu ciclicitatea trendurilor. Nu pentru că acesta ar conta neapărat în definirea propriului stil. Ci pentru că va facilita înțelegerea și deschiderea față de propunerile din sezon ale magazinelor de haine.
“Less is more” este un alt concept pe care până și eu îl descopăr și cu care am meciuri serioase. Este probabil o treaptă mai sus către rafinarea unui stil deja găsit asumat și implementat.
Alexandru Abagiu, jurat „Bravo, ai stil!”: „Conștient sau mai puțin conștient facem catalogări rapide în funcție de felul în care îi vedem îmbrăcați pe cei din jurul nostru”
Cum credeți că moda și stilul personal pot influența încrederea și stima de sine a unei persoane?
Cred că stilul personal te definește, este ca un CV vizual. Conștient sau mai puțin conștient facem catalogări rapide în funcție de felul în care îi vedem îmbrăcați pe cei din jurul nostru. Este vorba despre o raportare directă către stilul lor, prin prisma cunoștințelor noastre personale asupra stilului și a abilității de a detecta sau descifra trenduri.
Este deja cunoscut că încrederea și stima de sine vin odată cu înaintarea în vârstă și cu acumularea experiențelor. Motiv pentru care și stilul personal se supune aceluiași scenariu. Avantajul în cazul stilului este că acest proces poate fi grăbit și, bineînțeles, potenţat în cazul persoanelor talentate.