Alain Delon, suspectat că și-ar fi ucis bodyguardul în tinerețe. Detalii șocante din controversatul trecut al actorului

.

Alain Delon s-a stins din viață pe 18 august 2024, la vârsta de 88 de ani. Celebrul actor a avut o viață plină de controverse, iar unul dintre cele mai negre episoade din trecutul său este legat de moartea unui bodyguard.

Legendarul actor francez a murit duminică, înconjurat de familie. În ultimii ani, Delon se confruntase cu mai multe probleme grave de sănătate și ajunsese să își dorească să fie eutanasiat. Anunțul decesului actorului a fost făcut de cei trei copii.

„Alain Fabien, Anouchka, Anthony, precum și [câinele său] Loubo, sunt profund întristați să anunțe dispariția tatălui lor. El a murit liniștit în casa lui din Douchy, înconjurat de cei trei copii ai săi și de familia lui”, au transmis cei trei.

Citeşte şi: Cine este Hiromi Rollin, femeia care i-a făcut lui Alain Delon viața un coșmar. „Îl agresează, i-a maltratat câinele!”

Citeşte şi: Alain Delon și-a luat adio de la public: ”Sunt la sfârşitul vieţii!”

Citeşte şi: Ce se va întâmpla cu averea de 300 milioane de dolari a lui Alain Delon. Copiii actorului, dispute aprinse înainte de moartea acestuia

Citeşte şi: Actrița Nathalie Delon a murit. Fosta soție a lui Alain Delon suferea de cancer

Odată cu trecerea în neființă a marelui actor ies la suprafață și unele delaii controversate din trecutul său. Se spune că actorul ar fi fost implicat într-o crimă odioasă în urma căreia a murit bodyguardul său, Stevan Marković.

Potrivit rapoartelor,în 1968, în urma morții violente a bodyguardului lui Alain Delon, Stevan Marković, actorul și gangsterul francez François Marcantoni au intrat în vizorul autorităților.

Cine a fost Stevan Marković

Marković s-a născut la 10 mai 1937 la Belgrad. În anii 1950, Marković și prietenul său Milos Milos (Miloš Milošević) au fost implicați în mai multe lupte stradale în Belgrad. L-au cunoscut pe Delon, pe atunci o tânără vedetă de cinema, care făcea un film la Belgrad în coproducție cu studiourile iugoslave. Delon l-a angajat mai întâi pe Milos Milos ca bodyguard și mai târziu pe Marković. Acesta din urmă era prieten cu gangsterul sârb Nikola Milinković și a mers în prima coloană a convoiului de înmormântare a lui Nikola.

Un mare împătimit al jocurilor de noroc, care a fost adesea suspectat de înșelăciune, Marković era cunoscut pentru petrecerile grandioase pe care le organiza, la care se presupunea că instala camere video secrete în toată casa, în special în dormitoare. A adunat astfel multe fotografii compromițătoare ale invitaților de înaltă clasă cu care putea oricând să le distrugă statutul social.

A abordat mai multe ziare încercând să le vândă. În mod surprinzător, unele dintre fotografii îi vizau în mod direct și pe Delon și Marcantoni. Dar cele mai importante și scandaloase fotografii pe care se presupune că le deținea Marković erau cu soția politicianului francez Georges Pompidou, cel care în 1969 a devenit președintele Franței. Aceasta a fost o preocupare majoră pentru Pompidou, care se pregătea să candideze la președinție cu un an mai devreme, când se vorbea despre controversatele fotografii.

La 1 octombrie 1968, cadavrul lui Marković a fost găsit într-o groapă publică din satul Élancourt, Yvelines, la vest de Paris.

Ce legătură aveau Alain Delond și François Marcantoni cu moartea lui Marković

Se știe despre Alain Delon că a cunoscut „câteva personaje franceze extrem de îndoielnice” în trecut și a fost un prieten apropiat al lui François Marcantoni. Când garda de corp a lui Delon, Marković, a murit în mod misterios, Marcantoni și Delon au fost considerați suspecți de crimă pentru că Marković i-ar fi scris o scrisoare fratelui său, Aleksandar, în care spunea că dacă va fi ucis, lumea trebuie să știe că vinovații sunt Alain Delon și nașul său: „Dacă sunt ucis, este vina 100% a lui Alain Delon și a nașului său Francois Marcantoni”, notează presa internațională.

Marcantoni a fost acuzat inițial de crimă. Cu toate acestea, după 11 luni, s-a renunțat la acuzații din lipsă de probe și a fost eliberat, iar crima a rămas nerezolvată. Alain Delon filma în Paris când crima a avut loc și nu a fost niciodată pus sub acuzare.

Foto – Hepta

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton