Afecțiunea care i-a dat viața peste cap lui Jamie Oliver. Nu putea să stea în picioare de durere

.

Jamie Oliver s-a luptat în secret timp de patru ani cu o afecțiune care i-a provocat dureri atât de puternice încât nu suporta să stea în picioare nici măcar un minut. Celebrul bucătar britanic spune că face tot posibilul pentru a se recupera complet.

Oliver, care este căsătorit cu modelul Jools (49 ani) și cu care are cinci copii, Poppy (21 ani), Daisy (20 ani), Petal (14 ani), Buddy (12 ani) și River (7 ani), s-a confruntat cu dureri agonizante după ce i s-au deplasat mai multe discuri ale coloanei vertebrale. Afecțiunea este cauzată atunci când perna moale de țesut dintre oasele din coloana vertebrală se împinge în afară – și poate duce la dureri de spate, dureri de gât, amorțeală și furnicături în umeri, spate și picioare, slăbiciune musculară – și durere în altă parte a corpului.

Jamie Oliver s-a luptat patru ani cu o boală care i-a provocat dureri îngrozitoare

Celor care suferă de această afecțiune le poate fi greu să se aplece sau să stea drepți, acest lucru afectând până și capacitatea de a lucra. Jamie Oliver a dezvăluit că a suferit de această afecțiune timp de patru ani, iar durerile erau atât de puternice încât nici nu putea să stea în picioare.

Bucătarul spune că s-a recuperat și încearcă să își revină în formă mergând la sală. Discurile coloanei vertebrale deplasate pot necesita intervenție chirurgicală, dar în anumite cazuri se sortează de la sine, simptomele putând fi tratate cu repaus și analgezice.

Citește și: Jamie Oliver, scrisoare emoționantă pentru angajații săi. Ce le-a transmis

Citește și: Jamie Oliver, în pragul falimentului. Ce s-a întâmplat cu restaurantele lui

Vorbind despre recuperarea sa, Jamie Oliver a afirmat: „Mă întorc la sală pentru că timp de patru ani am avut trei discuri deplasate”.

„Este vorba despre cum gestionez totul pentru că meseria mea nu-mi permite să nu muncesc. Dacă mă opresc, totul se destramă. Am avut săptămâni în care am putut sta doar 40 de secunde (n.r. în picioare)”, a explicat chef-ul citat de Mirror.co.uk.

Acum, imediat ce simte durere merge la medic: „Acum, imediat ce simt o mică durere merg direct la medic”.

Bucătarul britanic s-a luptat cu kilogramele în plus

În trecut, Jamie Oliver s-a luptat cu kilogramele în plus, iar greutatea sa a oscilat în timp. În anul 2022, bucătarul a explicat cum schimbarea dietei l-a ajutat să slăbească.

„Am renunțat la carne, am adăugat mai multe legume, am dormit mai mult și am făcut mai multă mișcare. Am slăbit 12 kilograme destul de repede și nu am făcut-o fără să mănânc. Am mâncat mult, mai mult decât înainte”, precizat el.

Citește și: Magda Catone, declarații despre retragerea la mănăstire, după ce s-a înscris la Facultatea de Teologie: „Sunt mulți care s-au călugărit”

Citește și: Cum arată casa de milioane de euro în care locuiește Monica Tatoiu: „Nu aruncați lucrurile de la bunica!” / Galerie foto

Celebrul bucătar a explicat că s-a reeducat în privința mâncării după ce a realizat că și-a neglijat sănătatea.

„Mi-am dat seama că nu am avut prea multă grijă de mine. M-am întors la școală și am început să studiez nutriția, am început să călătoresc în părți ale lumii unde oamenii trăiesc cea mai lungă viață și am început să le urmăresc stilul de viață. Aceasta a fost călătoria și a fost uimitor”, a mai spus atunci Jamie Oliver.

Vezi în Galeria FOTO de mai sus mai multe imagini cu Jamie Oliver

Sursă foto: Profimedia

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton