Actrița Gena Rowlands, cunoscută pentru rolul din „The Notebook”, a murit la vârsta de 94 de ani

.

Gena Rowlands, cunoscută pentru rolurile ei din filmele „A Woman Under the Influence” și „The Notebook”, a murit la vârsta de 94 de ani. Actrița fusese diagnosticată cu Alzheimer în urmă cu cinci ani.

Gena Rowlands a murit la vârsta de 94 de ani

Gena Rowlands a murit înconjurată de familia ei, în casa actriței din Indian Welles, California, miercuri, 14 august. Cauza decesului nu a fost dezvăluită.

Biroul agentului fiului ei, Nick Cassavetes, a confirmat trista veste pentru People.

În iunie 2024, Nick a declarat pentru Entertainment Weekly că mama lui a fost diagnosticată cu boala Alzheimer în urmă cu cinci ani.

Când Nick a dezvăluit că Rowlands a fost diagnosticată cu boala Alzheimer, el a spus pentru Entertainment Weekly că a fost „o nebunie” că în „The Notebook” mama lui a jucat un personaj cu aceeași boală.

„Am făcut-o pe mama să o interpreteze pe Allie cea în vârstă și am petrecut mult timp vorbind despre Alzheimer din dorinșța de a fi autentici, iar acum, în ultimii cinci ani, a avut Alzheimer”, a explicat el.

Citește și: Cum arată vila din insula Mustique pe care a deținut-o Prințesa Margaret a Marii Britanii. Pentru ce preț poate fi închiriată

Citește și: 10 copii de vedete care seamănă izbitor cu părinții lor

„Este în plină demență. Și este atât de nebunesc – noi am trăit-o, ea a interpretat-o, iar acum trăim asta”, a afirmat el la momentul respectiv.

Gena Rowlands a lăsat în urmă un soț, trei copii și cinci nepoți.

Cine a fost Gena Rowlands

Gena Rowlands s-a născut în iunie 1930 în Cambria, Wisconsin. Ea a început să joace în anii 1950 și și-a făcut debutul pe Broadway în „The Seven Year Itch”. În 1958, ea și-a făcut debutul în film în „The High Cost of Loving”.

Căsătoria ei cu Cassavetes a dus la unele dintre cele mai cunoscute roluri ale ei. Cei doi au colaborat împreună la 10 filme precum „A Child Is Waiting”, „Faces”, „Machine Gun McCain”, „Minnie and Moskowitz” și Tempest.

Cei doi au format un cuplu neobișnuit la Hollywood, prin faptul că și-au finanțat multe dintre propriile filme, adesea cu bani pe care i-au câștigat jucând în mai multe proiecte comerciale.

Citește și: Ele sunt vedete de la Hollywood cu nasul perfect. Medicii esteticieni sunt de acord!

Citește și: Bianca Censori și sora ei, apariție incendiară la petrecerea lui Kanye West. Imaginile au devenit virale

Gena Rowlands a fost nominalizată de două ori la Premiile Oscar pentru cea mai bună actriță pentru rolurile ei din „A Woman Under the Influence” și „Gloria”.

În 2015, ea a primit un Oscar onorific și a acceptat trofeul la Premiile Guvernatorilor din acel an, mulțumindu-i răposatului ei soț, John Cassavetes, pentru contribuția sa la numeroasele ei succese.

Gena Rowlands a fost căsătorit cu John din 1954, până la moartea lui, pe 3 februarie 1989, din cauza complicațiilor cirozei. Cei doi au avut împreună trei copii: Zoe, Nick și Alexandra. Actrița s-a recăsătorit în anul 2012 cu omul de afaceri Robert Forrest.

Vezi în Galeria FOTO de mai sus mai multe imagini cu Gena Rowlands

Sursă foto: Hepta, Profimedia

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton