Actorul Răzvan Oprea, rol inedit în serialul Groapa, de la PRO TV: „Nu am trăit niciodată din salariul de la teatru”/ Exclusiv

.

Răzvan Oprea și-a dovedit talentul pe scena de la Teatrul Național, dar și în nenumărate alte proiecte TV. A făcut întotdeauna această profesie cu grație și dăruire și nu s-a dat în spate nici atunci când a suferit un accident grav.

Actorul îl întruchipază, acum, în serialul Groapa, care va fi difuzat de PRO TV, pe Benny, un personaj care nu are cum să nu te cucerească. Recunoaște că va încinge motoarele cu putere, dar o va face în spiritul binelui. Răzvan Oprea a vorbit cu sinceritate, în exclusivitate pentru UNICA.RO, despre banii pe care îi câștigă, cele două mariaje și relațiile din teatru.

„Aștept scenele acelea, chiar zilele astea se filmează, în care avem o aventură importantă”

Ce personaj întruchipează Răzvan Oprea în Groapa?

Personajul meu din Gropa e unul negativ -pozitiv. Benone ( Benny) este prietenul, șoferul și locotenentul lui Franco. Noi suntem antagoniștii, ca să zic așa, suntem împotriva familiei protagonistă. Personajul meu aduce ceva uman și pozitiv, ceva mișto, cu care lumea o să plece acasă.

Cea mai mare emoție trăită pe platouri?

Pentru mine este o mare emoție să îmi practic profesia alături de oameni la care țin foarte mult. Milo, regizorul serialului, este un om pe care îl admir, îl iubesc. Emilian este colegul meu de la Teatrul Național, un om de care sunt foarte legat. E o mare bucurie să joc cu el. Aștept scenele acelea, chiar zilele astea se filmează, în care avem o aventură importantă împreună prin pădure, o să fie foarte interesant.

Citeşte și: Daniel Nuță, protagonist în Groapa, după succesul răsunător pe Netflix. Dezvăluiri despre iubita lui: „E obositoare viața lângă un actor” / Exclusiv

Citeşte și: Alex Conovaru, schimbare de look pentru serialul Groapa, de la Pro TV: „Nu ești actor dacă nu ai probleme cu banii”/ Exclusiv

„Am dat la manivelă până am ieșit, fără să mă gândesc că sunt într-o groapă”

Care ar fi momentul acela, nu neapărat din viața profesională, în care te-ai simțit cu un picior în groapă?

Am fost cu un picior în groapă, dar nu m-am considerat așa. Am avut un accident la umăr, am divorțat, m-am recăsătorit. Am dat la manivelă până am ieșit, fără să mă gândesc că sunt într-o groapă. Groapa de care e vorba aici nu e una fizică, reprezintă ce s-a întâmplat în ultimii 70 de ani în România. Cei din familia Vlahu sunt foștii boieri, care au fost distruși ca ierarhie socială de comunism, deposedați, și care au venit înapoi cățărându-se pe groapa asta. Au dat la manivelă și au ajuns sus.

Din nefericire, în România, odată la 50- 60 de ani, ierahiile se șterg. Asta e o problemă, de asta societatea noastră e unde e , iar filmul acesta cred că poate să arate un pic și chestia asta, că sângele de om puternic nu se pierde, nu se diluează niciodată.

Răzvan Oprea: „Cu salariul de la teatru îmi plăteam două treimi din chirie”

Această profesie îți oferă multe satisfacții, dar nu se poate spune că te îmbogățește. Probleme cu banii ai avut?

Da, am avut. Înainte să se mărească salariile, că eu sunt angajat la Teatrul Național de 21 de ani, cu salariul de la teatru îmi plăteam două treimi din chirie. Salariul nu însemna nimic pentru mine. Am trăit întotdeauna colaborând, filmând, jucând, făcând proiectele mele personale.

Nu am trăit niciodată din salariul de la teatru, care nici astăzi nu știu exact cât este, pentru că nu este sursa principală din venit. Sunt angajat la Teatrul Național din București și prețuiesc acest lucru. Am muncit fără încetare timp de 21 de ani, nu există stagiune în care să fi stat degeaba.

Citeşte și: Cum a ajuns Antonia Scutaru să fie fiica Monicăi Bîrlădeanu în serialul Groapa, de la Pro TV: „Avem o relație strânsă și relaxată” / Exclusiv

Citeşte și: Andrei Bănuță, rol în serialul Groapa, la Pro TV, după colaborarea cu Andra: „Câștig bani de la 17 ani” / Exclusiv

Deci banii vin din celelalte proiecte.

Banii pe care i-am câștigat, acum sunt și regizor, fac foarte multe lucruri care nu au legătură cu acest salariu. Dar am fost în situații, când eram de vârsta Teonei, când nu aveam bani de dentist.

Răzvan Oprea: „Prima mea soție este din Congo”

Cum v-ați întâlnit partenera de viață?

Pe prima, de care între timp am divorțat, am cunoscut-o în București, la o reuniune a africanilor din România, sunt legat de această comunitate. Pentru viața și sufletul meu, Africa este o poveste foarte importantă. Prima mea soție este din Republica Democratică Congo, dar era aici la facultate, la A.S.E., iar a doua mea soție lucrează la o casă de producție de film și televiziune.

Am întâlnit-o într-un alt context, venea cu Magda Catone, prietena mea, la un spectacol, o invitase Magda, așa ne-am cunoscut. După ne-am căsătorit și acum avem și un băiețel.

A plecat în Congo după despărțire?

Nu, stă aici, în Berceni.

Ce ți se reproșează cel mai des într-o relație?

Timpul. Am foarte puțin timp. În general, dacă am de lucru, și mulțumesc lui Dumnezeu că am avut în ultimii ani, e greu, pentru că nu prea stau pe acasă. Pun acum Îmblânzirea scorpiei la Iași, de aici de la filmări mă duc la repetiții la Iași. Am și spectacole în București, dar nu numai. Sunt musafir acasă și asta e destul de supărător. Dar sunt și beneficii, pentru că, uneori, actorii au o lună sau două în care nu fac nimic, iar atunci stau toată ziua numai cu copiii. Mă duc cu ei peste tot și toată lumea e fericită.

„Fetița mea cântă foarte bine, e talentată în multe domenii”

Ți-ar plăcea să te urmeze copiii pe acest drum? Se arată interesați?

Nu, nu aș vrea. Amândoi sunt foarte talentați. Fetița mea cântă foarte bine, e talentată în multe domenii. Și băiatul la fel, dar aș vrea să nu fie în lumea asta, pentru că, deși există enorm de multe beneficii, consumul acestei profesii este uriaș, și de energie și de tot felul de resurse.

De foarte multe ori, dacă ai cea mai mică problemă de sănătate, ești out of service forever. În această profesie numai oamenii extrem de sănătoși și cu o duritate interioară mare pot să trăiască.

Ai un prieten în lumea asta?

Unul singur, Marius Bodochi. Și ceilalți îmi sunt prieteni, dar unul singur este apropiat sufletului meu. Și mai sunt dintre femei niște persoane pe care le iubesc foarte mult și care îmi sunt apropiate, Cecilia Bârbora, Maia Morgenstern și Adriana Trandafir.

Vreun accident la filmări ai avut?

La filmări, nu, dar am avut un accident în urmă cu 10 ani, o problemă la umăr. Sunt un tip sportiv, sar cu calul la obstacole, fac foarte mult sport, mă descurc, cred că de asta m-au și luat, conduc agresiv, știu să merg. Eu sunt și șofer în rolul ăsta și o să vedeți că le cam turui mașinile, dar e plăcut. Îmi face plăcere și mă și pricep.

Foto: Facebook

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton