Actorul Danny Masterson, condamnat la 30 de ani de închisoare. Starul ”That ’70s Show”, găsit vinovat pentru viol

.

Danny Masterson, cunoscut pentru rolul său din serialul „That ’70s Show”, a fost condamnat la 30 de ani de închisoare, după ce a fost găsit vinovat pentru viol.

Actorul în vârstă de 47 de ani a violat două femei în casa sa din Hollywood Hills în urmă cu 20 de ani. La primirea sentinței, acesta nu a arătat niciun fel de emoție.

Danny Masterson, condamnat la 30 de ani de închisoare

Masterson a primit sentința la patru luni după ce a fost găsit vinovat pentru două din cele trei capete de acuzare cu care s-a confruntat. Bărbatul a fost acuzat că a violat trei femei, ale căror nume nu au fost făcute publice, între anii 2001-2003.

Actorul nu a luat poziție la niciun dintre procesele sale. Prin avocații săi, el a negat în mod repetat că a agresat sexual acele femei.

Deși nu a făcut nicio declarație la condamnarea sa, Danny Masterson a rămas tăcut în timp ce cele două femei care l-au acuzat, precum și o fostă iubită a cărei acuzație de viol a fost blocată de juriu în luna mai, au cerut, pe rând, să fie lovit cu o pedeapsă aspră, notează NBC News.

Primul proces al lui Masterson s-a încheiat în noiembrie, acesta fiind anulat, jurații înclinând spre achitare. Al doilea proces s-a terminat cu condamnarea lui pentru violarea a două din cele trei femei care i-au adus acuzațiile de viol. În cazul celei de a treia femei, jurații nu au putut lua o decizie.

Citește și: Emilia Popescu, pierdere dureroasă. Actrița e în lacrimi: „Nu am tăria ei!”

Citește și: Cu cine e căsătorită Ece Yüksel, protagonista personajului Inci din serialul „Secrete de familie”, de la Kanal D

Toate cele trei femei sunt membre ale Bisericii Scientologice, de care aparține și actorul.

Ambele procese au atras o atenție nedorită asupra acestei biserici controversate, pe care femeile au acuzat-o că a încercat să ascundă acuzațiile.

Victimele, nevoite să păstreze tăcerea timp de mai mulți ani

Victimele lui Masterson au afirmat că au păstrat tăcerea timp de mai mulți ani din cauza Bisericii Scientologice deoarece oficialii acesteia le-au descurajat să raporteze violul la poliție.

Una dintre femei a dezvăluit că I s-a spus că își va pierde calitatea de membru al comunității dacă nu semnează un acord de nedezvăluire și i-au oferit acesteia suma de 400.000 de dolari pentru a păstra tăcerea.

Citește și: Ce se întâmplă la un an de la moartea Reginei Elisabeta. Cea mai scumpă monedă din lume, lansată în memoria suveranei

Citește și: Arnold Schwarzenegger, la un pas de moarte din cauza unei erori medicale: „Au perforat peretele inimii!”

După verdictul dat în luna mai, Biserica Scientologică a declarat că „nu există nicio dovadă care să susțină acuzațiile scandaloase potrivit cărora Biserica i-a hărțuit pe acuzatori”.

Mai mult, una din victime a declarat la tribunal că mama sa, care este tot membru al acestei biserici, nu mai vrea să audă de ea.

„Mi-a dat un mesaj în care mi-a spus să nu o mai contactez. Mi-a spus din timp că vrea să îl vadă pe Danny Masterson închis pentru ceea ce mi-a făcut, dar nu în detrimentul religiei ei”, a afirmat femeia, potrivit BBC.

O altă femeie a fost că a fost victima Bisericii Scientologice de când a adus acuzațiile împotriva actorului.

„Din săptămâna în care m-am prezentat la poliție am fost terorizată, hărțuită și mi-a fost zilnic invadată intimitatea de către cultul Scientologiei de aproape șapte ani”, a mărturisit ea.

Vezi în Galeria FOTO de mai sus mai multe imagini cu Danny Masterson

Sursă foto: Profimedia

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton