A murit Michael Gambon, celebru pentru rolul lui Albus Dumbledore din filmele „Harry Potter”

.

Actorul Michael Gambon, celebru pentru rolul lui Albus Dumbledore din filmele „Harry Potter”, a murit la 82 de ani, în spital, potrivit familiei. Soția actorului, Lady Gambon, și fiul lui, Fergus Gambon, au transmis o declarație, prin publicista Clair Dobbs.

„Suntem devastați să anunțăm pierderea lui Sir Michael Gambon. Iubit soț și tată, Michael a murit liniștit, în spital, cu soția sa, Anne, și fiul lui, Fergus, lângă pat, în urma unei crize de pneumonie. Michael avea 82 de ani. Vă rugăm să ne respectați intimitatea în acest moment dureros și vă mulțumim pentru mesajele dumneavoastră de sprijin și dragoste”, a transmis familia actorului Michael Gambon, celebru pentru rolul lui Albus Dumbledore din filmele „Harry Potter”, după moartea lui.

Actorul Michael Gambon, celebru pentru rolul lui Albus Dumbledore din filmele „Harry Potter”, a murit la 82 de ani

Michael Gambon a preluat rolul directorului școlii de vrăjitori „Hogwarts” după ce personajul a fost interpretat în primele două filme de către un alt actor britanic cu origini irlandeze, Richard Harris. Harris s-a stins din viață în 2002, după apariția lungmetrajelor „Harry Potter și Piatra Filozofală” și „Harry Potter și Camera Secretelor”.

Michael Gambon a jucat rolul lui Albus Dumbledore în celelalte 6 filme ale francizei. Rolul i-a adus recunoașterea internațională. Gambon a avut o carieră care s-a întins peste mai bine de o jumătate de secol. A început să joace în piese de teatru în anii 1960, înainte de a face tranziția către televiziune și film.

În ceea ce privește interpretarea rolului lui Dumbledore, Michael Gambon era modest. La un moment dat, actorul a glumit că s-a jucat pe sine, „cu o barbă lipită și o robă lungă”.

Citește și: Catherine-Zeta Jones și Michael Douglas, o iubire mai mare decât diferența de vârstă, cancerul și tulburarea bipolară

Citește și: Britney Spears a apărut bandajată pe Instagram, după un dans controversat cu cuțite. „Este incredibil de trist” / Video

Citește și: Fiica lui Kate Middleton are aceeași pasiune ca Prințesa Diana. Charlotte ia lecții pentru asta

Michael Gambon a spus că rolul lui Dumbledore i-a venit ca o mănușă

Alte roluri notabile au fost cel al unui cap mafiot, în filmul „The Cook, the Thief, His Wife & Her Loverdin” (1989), și cel al regelui George al V-lea, în filmul „The King’s Speech” (2010).

Michael Gambon s-a născut în 1940, la Dublin. Actorul a fost fiul unei croitorese și al unui inginer. Familia lui Gambon s-a mutat la Londra când el avea 6 ani. La acea vreme, tatăl lui încerca să își găsească de muncă în reconstrucția orașului de după Al Doilea Război Mondial.

Michael Gambon a renunțat la școală la vârsta de 15 ani pentru a urma o ucenicie în inginerie, iar la vârsta de 21 de ani s-a calificat complet în această profesie. În aceeași perioadă, Gambon a fost membrul unui grup amator de teatru. În 2004, într-un interviu pentru The Herald, actorul a declarat că a știut dintotdeauna că va deveni actor.

Actorul, supranumit „Marele Gambon”, a apărut ultima dată pe scenă în 2012, într-o producție londoneză a piesei „All That Fall”, a lui Samuel Beckett .

Foto: Profimediaimages.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton