6 motive pentru care ne place de Doru Trăscău de la The Mono Jacks

.
The Mono Jacks fac sold-out după sold-out, au scos un album excelent, primul în limba română și se pregătesc de un turneu internațional.

Doru Trăscău, liderul grupului, cel care strigă tare și răspicat că „vrea 1000 de da pentru fiecare nu” și te lasă cu fiori de fiecare dată, este o persoană complexă, interesant de citit printre versuri. Muzician autodidact, compozitor, iubitor de motociclete și tatăl a doi copii, Doru a început să cânte la chitară la 17 ani și de atunci nu s-a mai oprit.

A luat-o de la 0 de mai multe ori. E un muzician autodidact. A început să cânte la chitară în clasa a XI-a. În 2000 înființează AB4, trupa care-l propulsează în atența publicului atât la nivel național, cât și internațional. Trei ani mai târziu, AB4 ia trofeul pentru Best Romanian Act la MTV Europe Music Award, în Edinburgh, Scoția, o performanță neegalată până acum de o trupă românească. După multe sacrificii pe plan personal și o viață împărțită între Italia și România, Doru renunță la AB4 și se întoarce în țară, moment în care se naște Luca, primul său copil. O ia de la zero cu un nou proiect: The Mono Jacks. Trupă care după nouă ani de existență, zeci de melodii lansate și cu o bază generoasă de fani, se destramă. În primăvara lui 2017 însă, The Mono Jacks revine, într-o nouă formulă: Doru Trăscău (voce, chitară), Cristian Chiru (bass), Andrei Zamfir (chitară) și John Ciurea (tobe). În doar patru luni vine și noul album, „Ușor Distorsionat”, și lucrurile încep să intre în linie dreaptă.

Îi place adrenalina. Pe lângă dragostea infinită pentru muzică, Doru mai are o altă mare pasiune – motociclismul. Pasionat de mic de motoare, de când unul dintre vecinii de la bloc îl plimba în atașul motocicletei lui retro, Doru este astăzi un fan înrăit al sporturilor pe două roți. Prima interacțiune cu un triumph café racer (pe atunci considerată passe, astăzi din nou la modă), i-a rămas întipărită pe retină și în inimă și a fost punctul de început al unei povești de dragoste statornice. Prima motocicletă pe care și-a cumpărat-o la 18 ani a fost una în stilul Chopper cu care a mers pana la ultima suflare a motorului. Fiindcă își ia pasiunea foarte în serios, a luat cursuri de mers pe circuit și are ca planuri de viitor să-și creeze un garaj de minim cinci motoare.

Este mentor pentru noua generație de muzicieni. În ultimii doi ani, Doru face turul conferințelor din industria muzicală și nu numai. Ca speaker, își spune povestea, iar ca mentor, încearcă să-i ajute pe cei nou veniți să-și pună în practică pasiunea într-un mod eficient. Cel mai recent eveniment la care a luat parte la Sibiu Sounds, care a avut ca temă managementul muzical. Invitat de curând la cea mai recentă ediție a conferinței Forbes Heroes, Doru le spunea celor prezenți că  „(…) tot ce i s-a întâmplat în viaţă este rezultatul a două voci: cea care îi spunea că nu va reuși să trăiască din muzică, ceea ce și realitatea îi confirma, și vocea interioară care îi spunea să nu renunțe la muzică. Noi ne bucurăm că și-a ascultat-o pe cea interioară.”

Este, mai nou, total independent. După 15 ani de muncă în corporație, și nu numai, ca grafician, se declară total independent. Din august, a predat cheile biroului, și-a scanat pentru ultima oară legitimația și-a luat la revedere de la colegi și s-a dus la repetiții să-și exerseze noul job full-time. Destinația mea finală în muzică este să mă bucur de ceea ce fac la maxim”.

Planuri de viitor. Alături de The Mono Jacks ne surprinde continuu cu noi planuri, materiale și proiecte. Pentru că istoria e ciclică, anul viitor The Mono Jacks plănuiește primul turneu internațional al trupei în noua formulă, fix la doi ani distanță din momentul în care au cântat pentru prima oară împreună pe scenă în actuala componență. Mai exact, în perioada 22-28 aprilie 2019, trupa The Mono Jacks e într-un turneu blitz în Hamburg, Dresda, Kiel, Leipzig, Hanover, Elmshorn și Berlin. Iar Doru mai țintește, cu inima deschisă și toate pânzele sus, un premiu Grammy.

Este un activist convins – Doru și The Mono Jacks fac parte din proiectul cu scop caritabil I wonder (www.iwonder.ro), singura platformă din România care dă șansa oamenilor de a-și vedea visurile împlinite, ajutând în același timp copiii care suferă de probleme de sănătate grave. Ori de câte ori  a fost nevoie, Doru a răspuns prezent, implicarea sa ajutând la strângerea de fonduri pentru micuți care au nevoie de mult sprijin pentru a-și recăpăta sănătatea.

Google News Urmărește-ne pe Google News

PE ACELAȘI SUBIECT
   
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton