Familia regală are acces la cele mai bune și mai complicate bucătării din lume. Cu toate acestea, există patru alimente pe care Regele Charles, Camilla, Prințul William sau Kate Middleton nu le-ar mânca niciodată acasă sau în timpul evenimentelor oficiale.
4 alimente pe care Familia Regală nu le va gusta niciodată
Familia Regală are acces la cele mai rafinate preparate culinare din lume, dar există patru alimente pe care de obicei le evită în timpul evenimentelor oficiale. În timp ce unele dintre aceste alimente se regăsesc în majoritatea bucătăriilor din Marea Britanie, altele sunt considerate „mai rare” și sunt evitate din cauza riscului de îmbolnăvire.
Două ingrediente ce se găsesc în casele tuturor oamenilor, ceapa și usturoiul, sunt în mare parte evitate de membrii familiei regale.
„La Palatul Buckingham nu gătești cu usturoi”, a dezvăluit în urmă cu ceva timp fostul bucătar regal John Higgins.
Această regulă, aplicată în primul rând în timpul evenimentelor regale și banchetelor de stat în țară și în străinătate, a fost confirmată și de Regina Camilla în 2018.
În timpul unei apariții la MasterChef Australia, când a fost întrebată despre alimentele regale interzise, Camilla a spus: „Urăsc să spun asta, dar usturoiul. Usturoiul este un NU”.
Un alt aliment pe care familia regală îl evită în timpul evenimentelor sau a turneelor regale este reprezentat de crustacee, pentru a evita riscul de intoxicație alimentară.
„Când ia masa, familia regală trebuie să fie atentă la crustacee din cauza otrăvirii cu crustacee, din cauza programului lor de lucru. Este o mișcare foarte sensibilă să renunți la fructe de mare când ai îndatoriri publice”, a afirmat Grant Harrold, fost majordom al Regelui Charles.
„Nu vrem ca un membru al Familiei Regale să aibă o reacție serioasă la toxiinfecțiile alimentare. Mai ales dacă se află într-un turneu în străinătate. Prin urmare, în mod normal, nu veți găsi acest lucru în meniul regal”, a precizat acesta.
Preparatul pe care Regele Charles nu vrea să îl vadă
Regele Charles, care a fost elogiat de organizația pentru drepturile animalelor PETA, a interzis delicatesa franțuzească foie gras din toate meniurile servite la reședința sa regală din cauza modului neetic în care este preparat.
Foie gras este produs dintr-un ficat de rață sau de gâscă mărit anormal din cauza unei boli numită steatoză hepatică și este recunoscut ca una dintre cele mai scumpe delicatese la nivel global.