Anotimpurile de tranziție sau sezonul rece sunt perioadele în care scoatem de la ”naftalină” puloverele. Unul dintre inconvenientele pufoaselor obiecte vestimentare este însă faptul că au tendința să se electrizeze. Există un truc simplu, cu efect antistatic, efect care poate fi obținut cu ajutorul unui ac de siguranță, degetar sau orice obiect metalic.
Încărcătura electrică pe care o resimțim atunci când luăm contact cu hainele este efectul unui mediu prea uscat, al frecării cu alte țesături, etc. Însă dacă te confrunți în mod frecvent cu această problemă, poate ar trebui să afli câteva trucuri cu efect antistatic.
Acul de siguranță
Un banal ac de siguranță poate rezolva problemele pe care le ai cu ”curentarea”. Tot ce ai de făcut este să prinzi unac de siguranță la baza pantalonului, dacă l-a luat pe sub dres, la cusăturile pulovărului și pe spatele eșarfelor. Poate nu te-ai aștepta, dar această mică bucată de metal ține la distanță ”curentul”.
Dacă treci pur și simplu pe dosul țesăturii un degetar – acel instrument pe care îl pui pe degetul arătător pentru a te proteja de înțepăturile acelor atunci când coși, vei observa că hainele nu se mai electrizează. Trucul cu degetarul funcționează de minune în special în cazul materialelor foarte delicate, cum ar fi mătasea sau voalurile.
Broșele sau alte obiecte decorative din metal care se pot prinde de haine sunt și ele excelente pentru a scăpa de efectul static.
Cu umerașul
Dacă ai un umeraș metalic, îl poți ține câteva secunde sub haine, după ce te-ai îmbrăcat. Și acest truc este foatre bun pentru materialele delocate, cum ar fi mătăsurile.
Și fixativul face minuni dacă hainele se electrizează. Ține fixativul la o distanță suficientă de îmbrăcăminte, astfel încât atunci când pulverizezi să nu lași urme vizibile. Acest produs a fost conceput nu doar să-ți fixeze părul, dar și să nu ți se mai electrizeze șuvițele de păr. Ei bine, iată că acesta funcționează și pentru fibre.