Top 5 greșeli pe care le faci când îți aranjezi părul acasă

.
Când distracția bate la ușă, cum îți faci rapid coafuri de efect, întocmai ca o profesionistă? Sorin Stratulat, hair-stylistul de la Beauty District îți spune, negru pe alb, ce greșeli să eviți!
  1. Cel mai des întâlnită greșeală atunci când îți aranjezi părul este… spălatul pe cap! Cu toții alocăm acestei etape foarte puțin timp, gândindu-ne că nu contează în rezultatul final, dar realitatea stă tocmai invers. Fără o pregătire bună a părului (indiferent care ar fi tipul de păr pe care îl ai), nici finalul nu are cum să iasă prea fericit. Acordă suficient timp și învață cum să faci asta – intră pe canalul meu de YouTube, să vezi cum să te comporți cu părul ud.

spalat-pe-cap2. Folosirea unui foehn neperformant e un punct în minus! Dacă scopul tău este să îți usuci părul și atât, atunci poți folosi orice uscător de păr. Dacă însă vrei să îți faci un styling (fie el și drept ) altfel, un uscător bun de păr este esențial. Caută modele puternice, care să îți reducă timpul de uscare, cu diverse trepte de temperatură și cu buton de aer rece (care se va dovedi ideal când vrei ca buclele puse pe clipsuri să țină mai mult). Poți verifica și dacă este ionic sau nu. În plus, există și unele cu funcție de supraîncălzire, utile ca să eviți să îți arzi părul.

foehn

3. Aplicarea fixativului înainte să folosești placa sau ondulatorul reprezintă o altă greșeală. Acest lucru este foarte dăunător pentru păr. Nu doar că lookul final va ieși unul țeapăn, lipsit de mișcare și naturalețe, dar poți face șoc termic, riscând ca părul să se lipească de ustensila încinsă, care poate duce la topirea keratinei și ruperea părului.

4. Tu știi să te tapezi corect? Dacă vrei extra volum și nu vrei ca atunci când te piepteni din nou să rămâi cu părul în perie, învață să te tapezi corect. Taparea nu înseamnă încurcarea părului, ci este o formă de a asigura volum rezistent la rădăcină sau de a amplifica masa de păr cu care lucrezi. Acest procedeu se face doar la rădăcină – nu mai mult de 8-10 cm de la scalp – și este ideal să îți iasă din prima. Altfel, cu cât insiști mai mult, cu atât este mai periculos când va fi nevoie să îl descurci. Ia șuvițe groase de maxim 2 cm, ridică la 90 grade și cu pieptănul sau cu o perie specială de tapaj coboară în răspăr cât mai aproape de rădăcină poți. Fixează de la distanță și finisează cât mai bine șuvițele de deasupra pentru a ascunde tapajul.

tapaj

5. Prea mult șampon uscat… strică. Știu că este un ajutor de nădejde, dar și ceva bun poate deveni dăunător dacă exagerezi. Folosește cu măsură șamponul uscat și doar atunci când ai nevoie, altfel este posibil ca în timp să îți sensibilizezi pielea capului și să sufoci foliculii de păr. Învață, de asemenea, să îl aplici corect: respectă distanța recomadată față de scalp, așteaptă cinci minute, apoi piaptănă pentru a îndepărta excesul.

Citește și – Cum să ai un păr sănătos, și când afară e foarte frig

Citește și – 7 coafuri care dau volum părului subțire

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton