Cercetătorii de la Universitatea din Michigan au creat o listă cu alimentele ce creează cea mai mare dependență.
Studiul publicat aici a avut un număr de 384 participanți cu vârste cuprinse între 18 și 23 de ani. Aceștia au folosit scara Yale pentru adicția pe care o creează alimentele.
Participanților li s-au arătat poze cu alimente și au fost întrebați cu care dintre ele au avut probleme de adicție (n-au putut să se oprească din mâncat, au mâncat mai mult decât și-au propus, au renunțat la alte activități pentru felul acela de mâncare etc).
Studiul a arătat că, din cele 35 de alimente, cele care fuseseră procesate și care conțineau o cantitate mare de grăsime sau un nivel glicemic ridicat erau asociate cu dependența alimentară. Alimentele sănătoase s-a situat la coada listei.
Cercetătorii au făcut un top 20 al celor mai periculoase alimente din punct de vedere al adicției. Pe primul loc s-a situat pizza, una dintre cele mai iubite preparate din lume.