Procentul persoanelor vaccinate împotriva COVID-19 care ar putea suferi afecțiuni pulmonare în caz de infectare este unul mult mai mic decât în cazul persoanelor nevaccinate, atrage atenția un medic.
Directorul medical al Spitalului de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie „Victor Babeș” din Timișoara, Diana Manolescu, spune că există diferențe semnficative în ceea ce privește afectarea pulmonară a pacienților vaccinați împotriva COVID-19 și a celor nevaccinați.
Citește și: Un mire a lipsit de la propria nuntă. A aflat că are COVID-19 chiar înainte de eveniment
Capcana bolii COVID-19: de ce atâția oameni cred că sunt bine până în ultimul moment
Zeci de românce se plâng de dereglări menstruale după ce s-au vindecat de COVID-19
Peste 95% dintre persoanele vaccinate care se infectează cu Covid nu au plămânii afectați
Am observat o diferență însemnată, din punct de vedere imagistic, între plămânii unui pacient vaccinat împotriva SARS-CoV-2 și cei ai unui pacient nevaccinat.
La peste 95% dintre persoanele vaccinate, care fac totuși o infecție COVID-19, nu există o afectare pulmonară, în timp ce în cazul bolnavilor nevaccinați începe de la 30 – 40% și poate crește, într-un interval extrem de scurt, uneori chiar și de câteva ore, până la 70 – 80%, și chiar 85%, a spus Diana Manolescu.
Potrivit acesteia, de multe ori leziunile pulmonare provocate de virus pot duce la pierderea vieții. Asemeni multor specialiști, medicul este de părere că singura soluție pentru a nu face o formă severă a bolii COVID-19 este vaccinarea.
Diana Manolescu arată diferențele într-un video publicat pe pagina de Facebook a spitalului „Victor Babeș” din Timișoara.
Sursă foto: Shutterstock
Ultima modificare octombrie 27, 2021 6:39 pm