Un bărbat a zăcut trei ore pe un trotuar din Capitală, fără a fi băgat în seamă de trecători

.
Un bărbat a zăcut mai bine de trei ore pe un trotuar din centrul Bucureștiului, fără a fi băgat în seamă de trecători, incidentul fiind povestit de o tânără pe pagina sa de Facebook.

Potrivit Laurei Călin, la câțiva metri de bărbatul aflat în stare de inconștiență, mai multe persoane își beau liniștite cafeaua, fără să le pese de starea tânărului.

Echipajul SMURD care a venit la solicitarea tinerei a afirmat că bărbatul nu consumase alcool sau droguri. Mai mult, el avea pansamente în zona subcostală stângă.

„Azi sunt FURIOASĂ, MÂHNITĂ și DEZAMĂGITĂ!

„Ne batem cu “pumnul în piept” pe Facebook, discutăm politică și viitorul țării, însă ne lipsește cu desăvârșire spiritul civic și calitatea de a fi om!

În dimineața aceasta, în jurul orei 10:00, trecând grăbită prin fața Hotelului Horoscop, observ căzut pe trotuar un cetățean la 30-35 de ani. Mă opresc îngrijorată și privesc perplexă la oamenii de pe terasa hotelului, care își savurau cafeluța, “admirând peisajul”. Băiatul respira, însă era inconștient și nu recționa la întrebările și mișcările mele. În timp ce așteptam să ajungă un echipaj Smurd, un angajat al hotelului îmi spune că băiatul zace de vreo 3 ore (!!!!???!!!) pe trotuar și “chiar se întreba ce e cu el”, moment în care am început să tremur de nervi.

Paramedicul SMURD a ajuns imediat, a reușit să îl trezească pe cetățean și a chemat un echipaj, timp în care a constatat că băiatul nu consumase nici băuturi alcoolice și nici substanțe interzise, ba chiar mai mult de atât, avea pansamente mari în zona subcostală stânga.

Ce se întâmplă pe trotuarul din fața clădirii nu este responsabilitatea hotelului și nu îi acuz pe ei pentru cele întâmplate. Însă îi acuz pe toti aceia care au stat nepăsători la terasa și au ales să nu vadă, pe toti angajații companiei care au văzut un om căzut pe trotuar și au așteptat să vină un trecător să sune la 112 (după 3 ore!), pe toți cei care au călcat mai la dreapta sau la stânga, ca nu cumva să se împiedice de corpul cuiva în suferință.

Omul acela ar fi putut muri din cauza indiferenței noastre! Si ce e cel mai trist, sunt sigură că astfel de cazuri se întâmplă în fiecare zi… Și nu pot să nu mă gândesc: dacă omul acela eram eu? Sau mama? Sau voi? Sau cineva drag vouă? Iar oamenii ar fi trecut mai departe nepăsători…”, a scris Laura pe Facebook.

Și TU poți acorda primul ajutor!

Dacă întâlnești pe stradă o persoană inconștientă, îi poți acorda primul ajutor până la sosirea ambulanței.

Mai întâi trebuie evaluată starea persoanei. Dacă aceasta răspunde la comenzi sau se mișcă, atunci se consideră că ea este în stare de conștiență. În schimb, dacă aceasta nu are nicio reacție, ea este inconștientă.

Persoanele inconștiente, dar care au puls și respiră, trebuie așezate într-o poziție laterală, dacă nu prezintă niciun alt traumatism, pentru a le ușura respirația.  Poziția aceasta este recomandată pentru a împiedica blocarea căilor aeriene sau pentru a preveni înecarea cu sânge.

Citește și: Beyonce și sora ei au căzut pe scenă în timpul unui festival

Citește și: Cătălin Măruță a căzut pe scări cu fetița în brațe: “Am fost un tată erou”

Sursă foto: 123rf.com

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton