Un bărbat și-a pierdut tatăl și a devenit tată în doar 24 de ore. „Simțeam doar neliniște și frică”

.

Un bărbat din Anglia și-a pierdut tatăl și a devenit, la rândul lui, tată, în doar 24 de ore. Terry Simmonds (44 de ani) și soția lui, Lisa (43 de ani), au încercat timp de 13 ani să devină părinți, perioadă în care Lisa a pierdut mai multe sarcini.

Abia în aprilie 2022, în urma unei fertilizări in vitro în Cehia, cuplul a reușit să-l conceapă pe fiul lor, Lewis, născut în martie 2023. Tratamentul a costat 2.600 de lire.

Un bărbat și-a pierdut tatăl și a devenit tată în doar 24 de ore. „Prima mea Zi a Tatălui fiind tată fără tatăl meu a fost dulce-amară”

Deși totul a decurs normal până în acel punct, la 30 de săptămâni sarcină, Lisa a fost internată în spital din cauza unor complicații la rinichi și ficat. A doua zi, medicii au decis să efectueze o cezariană de urgență. În timp ce Lisa se pregătea să dea naștere, Terry a primit un apel devastator de la mama lui, Denise. Tatăl lui era pe moarte. Pe 9 martie 2023, Terry și-a luat rămas bun de la tatăl lui, iar 12 ore mai târziu a devenit, la rândul lui, tată.

Fiul lui Terry și al Lisei a avut mai puțin de 1 kg și jumătate la naștere. „Prima mea Zi a Tatălui ca părinte, dar fără tatăl meu a fost dulce-amară. Mi-am pierdut tatăl și am devenit tată în doar 24 de ore. Părinții mei ne-au susținut enorm să devenim părinți. Nu pot să cred că tatăl meu nu-mi va cunoaște niciodată fiul. După atâta timp, însă, sunt bucuros că am întemeiat o familie. Lewis va continua moștenirea familiei. Tatăl meu ar fi atât de mândru”, a declarat Terry Simmonds, potrivit Metro.

Citește și: O elevă din Târgu Neamț a născut în timp ce dădea examenul de Bacalaureat „Am susținut proba în spital!”

„După atât de mult timp, suntem foarte recunoscători să fi primit șansa de a fi părinți. Vrem să-i oferim fiului nostru cea mai bună viață cu putință. Suntem devastați că tatăl lui Terry și fiul nostru nu s-au cunoscut, dar sperăm că ne veghează. Lewis crește mare și puternic la fel ca bunicul lui”, a adăugat Lisa.

Lisa și Terry Simmonds s-au cunoscut în 2008 și au devenit un cuplu doi ani mai târziu, în 2010. „Încă de pe atunci i-am spus că am avut o sarcină extrauterină și 8 pierdute, dar a fost un adevărat sprijin pentru mine”, a mai declarat. În următorii 5 ani, Lisa a mai suferit alte 12 întreruperi de sarcină. „Am tot încercat să aflu care era problema, însă medicii nu mi-au putut oferi un răspuns. Mi-au zis că era din cauza greutății mele”, a mai spus Lisa.

Au apelat la o clinică de fertilizare in vitro din Cehia

Determinați să devină părinți, în iulie 2012, Lisa a suferit o operație de bypass gastric. În următorii 4 ani a slăbit peste 95 de kilograme însă bebelușul mult dorit a continuat să se lase așteptat. În aprilie 2022, cuplul a călătorit în Cehia pentru un tratament de fertilizare in vitro în urma căruia l-au conceput pe Lewis.

În aceeași perioadă, starea tatălui lui Terry, care care suferea de fibroză pulmonară netratabilă, s-a înrăutățit. Chiar și așa, doctorii estimau că ar mai putea trăi alți doi ani, înainte ca bărbatul să sufere un ulcer perforat la stomac. Tatăl lui Terry nu a fost suficient de puternic pentru a suferi operația de care avea nevoie.

Citește și: Ce trebuie să știi despre Threads, noua aplicație Meta, lansată de Mark Zuckerberg pentru a rivaliza cu Twitter

„Eram terifiat de operația de cezariană, apoi am aflat că tata era pe moarte. Toate se întâmplau în același timp. Simțeam doar neliniște și frică. Mi-am luat adio, dar nu se simțea bine”, a mai declarat Terry Simmonds.

„Să fii părinte este categoric dificil. Dar nu aș face nimic diferit. Cred că Ziua Tatălui va fi atât o zi de sărbătoare, cât și o zi de comemorare. Amintirea tatălui lui Terry rămâne vie prin fiul nostru, Lewis Terry Simmonds, încăpățânat ca bunicul lui”, a încheiat Lisa.

Foto: Profimediaimages.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton