Un bărbat din Suedia a renunțat la visul lui pentru o cauză nobilă. Voia să devină chef, dar acum are grijă de câinii fără stăpân

.

Michael Baines este un bărbat de 55 de ani care a renunțat la visul lui pentru a ajuta câinii fără stăpân. Originar din Suedia, acesta s-a mutat în Thailanda pentru a deveni bucătar, însă, după 10 ani viața lui s-a schimbat radical.

Într-o zi, Michael a găsit un câine fără stăpân în fața casei sale. Cum cultura thailandeză nu este obișnuită să simpatizeze cu animalele abandonate, care sunt adesea sinonime cu diferite boli, suedezul a decis să facă ceva pentru aceste suflete părăsite.

Michael Baines, bărbatul care a decis să salveze câinii fără stăpân

Astfel, el a înființat adăpostul „The Man That Rescues Dogs” care deja adăpostește peste 2.000 de câini și pisici care au fost abandonate pe străzile din Thailanda.

„Cea mai mare provocare este să te confrunți cu diferite situații care apar pe neașteptate. Avem rutina noastră cu hrănirea, plimbarea, curățarea, kinetoterapie și hidroterapie pentur câinii noștri cu nevoi speciale. Dar, ca organizație de salvare, avem de-a face zilnic cu cazuri urgente. Așadar, trebuie să rămânem flexibili”, a declarat Michael Baines pentru Bored Panda.

Citește și: A cheltuit 40.000 de euro pentru a-și acoperi tot trupul cu tatuaje. Cum arată și soțul ei / Foto

Citește și: Un deputat rus rus vrea să „doboare” brandul Barbie. Cum arată păpușile promovate de Marina Butina

Bărbatul le oferă câinilor de pe stradă o a doua șansă.

„Când vezi pentru prima dată un câine paralizat în scaunul lui cu rotile, alergând liber și zâmbind, asta e una dintre cele mai bune părți ale procesului”, a povestit el.

Michael Baines a explicat că atât el cât și cei care lucrează la adăpostul său își doresc doar să îmbunătățească viețile câinilor pe care îi au în grijă.

„Când îți place ceea ce faci, trebuie doar să îți amintești că fiecare parte a sarcinii noastre este să îmbunătățim viața câinilor. Este intens și cu siguranță emoționant uneori. Când inimile noastre sunt frânte așa cum se întâmplă adesea, îți amintești că sunt alții care au nevoie de noi. Este în regulă să ne oprim, să plângem și apoi să continuăm să ajutăm câinii”, a mai spus suedezul.

Ce costuri presupune un asemenea adăpost

Pentru a se asigura că animalele sale au parte de cea mai bună îngrijire, Michael Baines a decis să deschidă, în 2019, o clinică veterinară și de reabilitare, unde zilnic sunt tratați sute de câini.

Bărbatul a explicat că nici costurile pentru întreținerea adăpostului nu sunt mici, iar ei se bazează în toalitate pe donații.

Citește și: Litoralul arde tot mai rău la buzunar. Cu cât se vinde o clătită la mare, în Mamaia

Citește și: O femeie a dezvăluit ce conține „prânzul pentru leneșe”, din trei ingrediente. A ajutat-o să slăbească 63 kg

„Ne costă 1350 de dolari pe zi să funcționăm. Ne bazăm în totalitate pe donații. Simțim că munca pe care o depunem este importantă și nu o putem face singuri”, a precizat Michael Baines.

Majoritatea animalelor găzduite în adăpostul lui Baines sunt fie rănite, fie bolnave sau paralizate. Astfel, Michael și ajutoarele lui fac tot posibilul pentru a le oferi acestor câini șansa la o viață mai bună. Aceștia le oferă animalelor oportunitatea de a se mișca din nou cu ajutorul unui suport creat special pentru ei.

Mai mult, la clinica veterinară animalele sunt ajutate să își recupereze o parte din mobilitate, îmbunătățind astfel calitatea vieții lor.

Vezi în Galeria FOTO de mai sus mai multe imagini cu bărbatul care a decis să își schimbe viața pentru a ajuta animalele fără stăpân

Sursă foto: Profimedia

Google News Urmărește-ne pe Google News

PE ACELAȘI SUBIECT
   
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton