Un bărbat din Reșița, în stare gravă la ATI după ce a primit același tratament la clinica la care a fost Petrică Mîțu Stoian

.

Un bărbat, în vârstă de 40 de ani, a ajuns marți, 9 noiembrie, în stare gravă la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean din Reșița după ce a primit acelați tratament hiperbaric la clinica privată unde a fost și Petrică Mîțu Stoian, care a decedat sâmbătă, 6 noiembrie.

Amintim că interpretul de muzică populară Petrică Mîțu Stoian a decedat la vârsta de 61 de ani. Artistul se afla în clinica privată Nera, pentru recuperare post-COVID-19, dar starea sa de sănătate s-a agravat fulgerător și a fost transportat de urgență la Spitalul Județean din Reșița, unde a murit. Mîțu Stoian a fost supus unei proceduri de oxigenoterapie hiperbară, folosită în rândul persoanelor care au avut COVID-19, dar în urma tratamentului i s-a făcut rău. După decesul solistului, s-a deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă.

Oxigenoterapia hiperbară este o metodă de tratament ce presupune plasarea pacientului într-o incintă unde există oxigen pur (sau aer îmbogățit în oxigen – amestec respirator Nitrox), la o presiune superioară celei atmosferice.

Bărbatul de 40 de ani, fost pacient COVID-19, a mers la clinica privată pentru recuperare și a făcut o singură ședință de terapie hiperbarică, în timpul căreia a acuzat o stare de rău și dureri în piept. După ce a trecut prin COVID, pacientul nu ar fi prezentat leziuni majore la nivel pulmonar.

Citeşte şi: Petrică Mîțu Stoian a fost înmormântat. Primele imagini de la slujba de înhumare

Citeşte şi: Decesul lui Petrică Mîțu Stoian, anchetat acum drept moarte violentă. Ce s-a descoperit în urma necropsiei

Citeşte şi: Înainte de a face COVID-19, Petrică Mîțu Stoian se vindecase de cancer

Citeşte şi: Reacția clinicii în care Petrică Mîțu Stoian a fost internat înainte de a fi transferat de urgență la Spitalul Județean Reșița

Când a ajuns la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean din Reșița, bărbatul a fost diagnosticat cu pneumothorax. Mai apoi, a fost transferat de urgență la Spitalul Municipal din Timișoara și  internat direct la Terapie Intensivă.

„Persoana respectivă a venit la noi după ce a fost supusă unei singure proceduri de terapie hiperbară. Spre sfârșitul ședinței a acuzat o durere bruscă în hemitoracele drept, care a spus că efectiv i-a tăiat respirația. Mai fiind câteva minute până la terminarea procedurii, și-a asumat să reziste la durere.

Starea lui s-a deteriorat ușor, a ajuns la noi, s-a pus diagnosticul de pneumotorax masiv drept, a fost drenat chirurgical, starea lui s-a îmbunătățit puțin. Pe timpul transportului (spre Timișoara – n.r.) starea a fost staționară, probabil că mâine vor interveni chirurgical”, a declarat Cosmin Librimir, directorul medical al Spitalului Județean Reșița, pentru publicația Tion.ro.

Foto – 123rf.com

Ultima modificare noiembrie 11, 2021 3:12 pm

    
Vedete din Romania Vedete internationale