Ultimele ore de oxigen pentru submarinul Titan, dispărut în Atlantic. Ce spune un fost pasager al dispozitivului despre experiența lui

.

Pasagerii submarinului dispărut în Oceanul Atlantic vor rămâne fără oxigen în această după-amiază, potrivit estimărilor experților și oficialilor, citați de BBC. Supraviețuirea acestora după terminarea oxigenului depinde de metabolismul fiecărei persoane. Căutările au intrat în faza decisivă.

Un fost pasager al submarinului a povestit experiența lui la bordul dispozitivului

Submarinul Titan s-a scufundat în Oceanul Atlantic duminică dimineața, 18 iunie, cu cinci pasageri la bord, pentru o expediție la epava Titanicului. La o oră și 45 de minute de la scufundare, nava de sprijin a pierdut contactul cu submersibilul care ar fi avut un total de 96 de ore de oxigen la bord, potrivit estimărilor.

Un fost pasager al submarinului a povestit experiența lui la bordul dispozitivului. „Este ca o vizită pe o altă planetă”, a declarat Aaron Newman, investitor în OceanGate, firma care a creat submarinul Titan, și fost pasager al acestuia.

Citește și: Auroville, orașul în care nu există religie, politică și bani. Cum trăiesc oamenii de acolo

„Este un tub confortabil, dar nu foarte spațios. La început, cabina este foarte înghesuită și este foarte cald. Apoi, până să ajungi la baza Oceanului, apa din jurul submarinului are temperaturi foarte mici. Temperatura se transferă prin metal, deci acolo jos e frig, iar pentru asta aveam mai multe straturi de haine la noi”, a declarat Newman pentru Today.

Aaron Newman, fost pasager al submarinului Titan: „Nu este un carusel Disney”

Deși susține că s-a simțit în siguranță la bordul submarinului, a notat că „există riscuri” când mergi într-o astfel de expediție.

„Nu este un carusel Disney, corect? Merge în locuri în care foarte puțini oameni au fost. Niciunul dintre pasagerii care se află la bord acum nu sunt turiști. Sunt oameni aventuroși, care știau la ce se îmbarcă. Sunt oameni calmi, care analizează situația și care fac tot ce pot pentru a supraviețui. Este un grup bun de pasageri”, a completat.

Citește și: De ce a ales o soție să-și împartă bărbatul cu alte trei femei: „E greu să știi că nu ești singura din viața lui”

Pasagerii de la bord sunt miliardarul britanic Hamish Harding, CEO-ul OceanGate Stockton Rush, omul de afaceri Shahzada Dawood și fiul lui, Suleman Dawood, și exploratorul francez Paul-Henri Nargeolet.

Foto: Profimediaimages.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton